YOUTUBE GO: OFFLINE ΠΑΡΑΚΟΛΟΎΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΌΣ ΒΊΝΤΕΟ



Η Ινδία είναι μια πολύ παράξενη περίπτωση και στον τομέα της τεχνολογίας. Μιλάμε βέβαια για την Ινδία των καθημερινών ανθρώπων και όχι αυτή των μεσοαστών και μεγαλοαστών. Τεχνολογικά, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η ανεμπόδιστη πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποτελεί προτέρημα μόνο σε τμήματα πολύ μεγάλων αστικών κέντρων και έτσι ανάμεσα στα άλλα δημιουργήθηκε και μια γενιά που προσπαθεί να πετύχει τεχνολογικά με διάφορους τρόπους που δυστυχώς όμως, βασίζονται στην αρπαχτή και στην λαμογιά. Έχουμε δει αρκετές τέτοιες περιπτώσεις και στον χώρο του Linux (το πάλαι ποτέ Μuktware για παράδειγμα, μα και άλλους). Έτσι και οι πολυεθνικές της τεχνολογίας βρεθήκαν εκεί, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τις συνθήκες. Άλλωστε, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως όλες αυτές οι εταιρείες, με την Google προεξέχουσα, έγιναν ό,τι είναι, εκμεταλλευόμενες καταστάσεις και φυσικά τον ελεύθερο / ανοιχτό κώδικα.

Μιλώντας για την Google, θα πρέπει να σταθούμε στις προσπάθειές της που κάνει και για την offline δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών της. Προφανώς αυτό δεν το κάνει αλτρουιστικά, μα για διάφορους λόγους συμφέροντος που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν. Αυτές οι προσπάθειες και με πιο τρανό παράδειγμα το GoogleMaps είναι πετυχημένες και κατά συνέπεια ενδιαφέρεται να προεκτείνει και σε άλλες σημαντικές υπηρεσίες της, όπως το ΥouTube. Για τον λόγο αυτόν, έχει δημιουργήσει το YouTube Go, μια app για Android η οποία δοκιμάστηκε στην Ινδία λόγω των πολύ χαμηλών ταχυτήτων στις συνδέσεις, κάνοντας χρήση του χαρακτηριστικού «Smart offline» για να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το YouTube με τις αργές και πολύ κακές συνδέσεις στο internet που υπάρχουν στην χώρα.

Έτσι, σε ένα event που πραγματοποιήθηκε σε μια από τις ακριβές γειτονιές στο Δελχί, ανακοίνωσε το YouTube Go, με τις έξυπνες offline λειτουργίες, σχεδιασμένα να χρησιμοποιεί ένα μικρότερο ποσό των δεδομένων, ενώ κάνει streaming βίντεο. Επιπλέον, όπως ανέφερε η Google (και που πράγματι ισχύει), το YouTube Go προσφέρει περισσότερη διαφάνεια όσον αφορά τον όγκο των δεδομένων που χρησιμοποιείται για να κατέβει ένα βίντεο αφού πριν από την λήψη του, η εφαρμογή δείχνει πόσα ΜΒ απαιτούνται, με τους αλγόριθμους συμπίεσης δεδομένων της Google να προσπαθούν να μειώσουν το μέγεθος του offline αρχείου βίντεο.
Επίσης, η app, δίνει την δυνατότητα διαμοιρασμού των offline youtube videos σε άλλους ανθρώπους και προφανώς χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο internet.






Όλα αυτά επειδή η Ινδία αποτελεί μια μεγάλη δυνητική αγορά τόσο για την Google, όσο και για άλλες πολυεθνικές που ήδη βρίσκονται εκεί για τον ίδιο σκοπό. Η app αυτή βρίσκεται σε δοκιμαστική έκδοση ακόμα (beta) και σίγουρα έχει περιθώρια βελτίωσης τα οποία θα φανούν με την σταθερή έκδοση που θα κυκλοφορήσει σύντομα.
Παρόλα αυτά, η beta έκδοση είναι διαθέσιμη και μπορείτε να την δοκιμάσετε, κατεβάζοντας και αποθηκεύοντας τα βίντεο, είτε στον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας, είτε στην sd κάρτα. Χρειάζεται Android 4.1 και πάνω, ενώ έχει και ένα sign-up για Ινδούς χρήστες που στην ουσία αποτελούν και τα δωρεάν «πειραματόζωα» της Google.
Πρακτικά, θα σας είναι χρήσιμο αν έχετε αργή σύνδεση ή θέλετε να έχετε κάμποσα βίντεο στην συσκευή σας, χωρίς να πιάνουν τεράστιο χώρο, τα οποία και θα μπορείτε να τα διαμοιραστείτε με όποιους άλλους ανθρώπους θέλετε, ασχέτως αν υπάρχει σύνδεση ή όχι.

[INSTALL YouTube Go]

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ενδέχεται να μην μπορεί ακόμα να λειτουργήσει παντού.


[via] osarena.net
Σχόλια