Το Facebook αρνείται πως χρησιμοποιεί σαν “κοριούς” τα μικρόφωνα των τηλεφώνων για στοχευμένες διαφημίσεις


Το Facebook αρνείται πως χρησιμοποιεί σαν “κοριούς” τα μικρόφωνα των τηλεφώνων για στοχευμένες διαφημίσεις
Εδώ και λίγα χρόνια κυκλοφορεί μία φήμη πως το Facebook “ακούει” τις συνομιλίες των χρηστών, αλλά και γενικότερα όσα λένε κοντά στο μικρόφωνο του τηλεφώνου τους, για να ανακαλύψει τα ενδιαφέροντά τους και έτσι να τους “σερβίρει” στοχευμένες διαφημίσεις. Αν και αυτό το σενάριο μοιάζει αρκετά εύλογο, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας το διέψευσε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Αφορμή ήταν ανάρτηση στο Twitter του PJ Vogt, παραγωγού του podcast Reply All. Η απάντηση ήρθε από τον Rob Goldman, αντιπρόεδρο του διαφημιστικού τμήματος του Facebook, ο οποίος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς. “Δεν χρησιμοποιούμε, και δεν έχουμε ποτέ χρησιμοποιήσει, το μικρόφωνο για διαφημίσεις. Απλώς δεν είναι αλήθεια”, ανέφερε στο μήνυμά του.

Πίσω από το σενάριο “κατασκοπίας” μέσω του μικροφώνου, βρίσκεται η αίσθηση που έχουν ορισμένοι χρήστες πως το Facebook τούς “σερβίρει” διαφημίσεις για κατηγορίες προϊόντων για τις οποίες δεν έχουν ποτέ κάνει online αναζητήσεις ή δεν έχουν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο πληκτρολογήσει στο κινητό τους.

Έτσι, υποτίθεται πως η χρήση του μικροφώνου ως “κοριού” είναι ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να γνωρίζει το κοινωνικό δίκτυο πως πρόκειται για καταναλωτικά είδη που εντάσσονται στα ενδιαφέροντά τους.

Site: Τhenextweb | insomnia.gr


Σχόλια