Έχεις γυμνές φωτογραφίες στο iPhone; Η Apple δεν σε αφήνει να ξεχάσεις





Το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά με μια λειτουργία του iPhone που ομαδοποιούσε τις αποθηκευμένες φωτογραφίες σε κατηγορίες με βάση λέξεις-κλειδιά.


Αν παραδείγματος χάρη, πας στην εφαρμογή Photos και κάνεις αναζήτηση με την λέξη «σουτιέν» -παρόλο που ξέρουμε…ξέρουμε εσύ δεν έχεις τέτοιου είδους φωτογραφίες αποθηκευμένες- θα σου εμφανιστούν όλες οι φωτογραφίες που έχουν αποθηκευτεί στη συσκευή και αφορούν οποιοδήποτε είδος εσωρούχου.

Μην ανησυχείς όμως, γιατί πρώτον, είναι κάτι που έχει δημιουργηθεί με ασφάλεια από την Apple και δεύτερον, εσύ δεν έχεις αποθηκευμένες τέτοιες φωτογραφίες που μπορεί να σε εκθέσουν.

Αν και σε πολλούς μπορεί να φανεί πολύ creepy, η Apple εισήγαγε τον χαρακτηριστικό αυτό με το iOS 10 τον Ιούνιο του 2016 και χρησιμοποιεί την αναγνώριση εικόνας για την ομαδοποίηση φωτογραφιών σε διαφορετικές κατηγορίες με βάση την ανίχνευση αντικειμένων και σκηνών.


Ουσιαστικά, το σύστημα αναγνώρισης εικόνων στο iPhone αποκάλυψε ότι η Apple χρησιμοποιεί αρκετές χιλιάδες λέξεις-κλειδιά για την ομαδοποίηση αυτών των φωτογραφιών, όπως σουτιέν, κορσέ και κορσέδες κλπ. Αυτό σημαίνει ότι αν τραβάς γυμνές φωτογραφίες, υπάρχει μια πιθανότητα να ομαδοποιούνται σε μια κατηγορία και αυτές. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι αν πληκτρολογήσεις εσώρουχα ανδρών δεν θα βγάλει κανένα αποτέλεσμα.


Η Apple βέβαια σε καθησυχάζει αναφέροντας ότι οι κατηγορίες αυτές παραμένουν τοπικά και οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν μεταφέρονται στο cloud.

Πληροφοριακά, η Apple δεν είναι η μόνη που διαθέτει την συγκεκριμένη λειτουργία καθώς η Google παρουσίασε παρόμοια λειτουργία με μόνη διαφορά ότι ο πληροφορίες δεν παραμένουν σε τοπικό επίπεδο αλλά μεταφέρονται στο cloud. Εντάξει, αυτό πρέπει να σε ανησυχεί….

Site: secnews.gr
Σχόλια