Καρέλλας: Στις 642.000 οι αιτήσεις...

που έχουν εγκριθεί για το κοινωνικό μέρισμα...

Στις 642.000 έφτασαν οι εγκριθείσες αιτήσεις για την απονομή κοινωνικού μερίσματος, όπως...
ανέφερε στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, Δημήτρης Καρέλλας.

Συνολικά έως τις 7:30 το πρωί είχαν υποβληθεί σχεδόν 1.500.000 αιτήσεις εκ των οποίων 350.000 βρίσκονται σε αναμονή ενώ 130.000 έχουν ακυρωθεί.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν κυρίως με τους φιλοξενούμενος σ΄ένα νοικοκυριό ο κ.Καρέλλας τόνισε ότι "τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης ένα έτος δεν μπορεί να το αλλάξουν εκ των υστέρων. Όταν έχεις ένα πρόγραμμα που ανοίγει κλείνει μέσα σε 15 ημέρες, κάνουμε τις ακροβασίες μας αλλά είναι αδύνατο να ξεχωρίσουμε εκ των υστέρων τα νοικοκυριά που έχουν δηλωθεί ως τέτοια". Ειδικότερα για τους ΑΜΕΑ υποστήριξε ότι "προσθέσαμε ένα έξτρα κριτήριο στην απονομή μερίσματος που τους δίνει παραπάνω βαρύτητα τι λεφτά μπορούν να πάρουν".

Σύμφωνα με τον κ.Καρέλλα σήμερα αναμένεται να ενεργοποιηθούν τα πεδία σχετικά με τη δήλωση τέκνων που γεννήθηκαν εντός του 2017 και τη συναίνεση των προστατευόμενων νέων έως 25 ετών που δεν υποβάλουν φορολογική δήλωση.

Ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, τόνισε ότι μέσα από τη διαδικασία των αιτήσεων, διορθώνονται και στοιχεία όπως το ΑΜΚΑ. Όπως είπε σε 80.000 πολίτες δεν υπήρχε σύνδεση του ΑΜΚΑ με το ΑΦΜ και οι 25.000 το διόρθωσαν...


enikos.gr
Σχόλια