Κι όμως όλοι αυτοί ψηφίζουν!


Η ‘’δύναμη’’ της δημοκρατίας.

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πώς γίνεται κάποιοι συμπολίτες μας να μην έχουν στοιχειώδεις γνώσεις πάνω σε βασικά θέματα.

Ξέρουμε ότι η Τουρκία διεκδικεί το Καστελόριζο, γιατί γνωρίζει ότι χάρη σ’ αυτό έχουμε τη δυνατότητα να ορίσουμε υφαλοκρηπίδα που να εφάπτεται με την Κυπριακή και την Αιγυπτιακή και έτσι θα την αποκλείαμε από την Ανατολική Μεσόγειο.

Αλλά που νομίζουν οι συμπολίτες μας ότι βρίσκεται το ακριτικό Καστελόριζο;



Ατυχήσαμε…. Τέλος πάντων θα πει κανείς μικρό νησί, δεν πολυδιαφημίζεται κιόλας και γι’ αυτό δεν το ξέρανε.

Την Κωνσταντινούπολη όμως που ήταν και για 1000 χρόνια πρωτεύουσα του Βυζαντίου και παραμένει η μη σκλαβωμένη μας πρωτεύουσα, λογικά θα την βρουν στο χάρτη…



Ξανά λοιπόν ψωνίσαμε από σβέρκο…

Γίνανε οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία όπου όλοι στην Ελλάδα είχαν άποψη εναντίον της ‘’σοβινίστριας’’ Λεπέν. Ε δεν μπορεί, την Γαλλία θα την βρούμε στο χάρτη… είναι και μεγάλη χώρα.



Τέλος πάντων στην γεωγραφία δεν είμαστε καλοί.

Έχουμε όμως γενικότερες γνώσεις και πιο ουσιαστικές… Χαράτσι πληρώνουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ εδώ και χρόνια και ρεύμα έχουμε όλοι στα σπίτια μας. Τι σημαίνουν όμως τα αρχικά ΔΕΗ;



Τζίφος.

Τουλάχιστον για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο θα ξέρουν…



όμως επειδή είμαστε περήφανοι για την πατρίδα μας ξέρουμε από μικροί τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου



κρίμα… θα πει κανείς εξάλλου και η ιστορία ήταν βαρετό μάθημα… άσχετα που ένας λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι αναγκασμένος να την ξαναζήσει… τουλάχιστον όμως αγαπάμε την πατρίδα μας και σπιθαμή της δεν χαρίζουμε…

Βλέπουμε λοιπόν ότι η νεολαία κάλλιστα θα ξεπουλούσε όχι απλά σπιθαμή αλλά ολόκληρο νησί…



Παρακολουθήσαμε μια σειρά από γκάλοπ, όπου πολλοί απέδειξαν ότι στερούνται βασικών γνώσεων. Όταν όμως δεν γνωρίζεις τα βασικά, πως είναι δυνατόν να γνωρίζεις τα πιο περίπλοκα; Και αφού σε δυσκολεύουν και τα βασικά και τα περίπλοκα, δεν είναι πολύ εύκολο κάποιος να σε παραπλανήσει;

Αυτός ακριβώς ήταν και ο σκοπός της Λευκής Αδελφότητας, όταν με τις επαναστάσεις στα διάφορα κράτη (γαλλική, αμερικάνικη, ελληνική, ρωσική κτλ) πέτυχε να φέρει την πλέρια δημοκρατία και όλοι ανεξαιρέτως μορφωτικού επιπέδου να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου. Η ίδια δε, υποκινώντας το άβουλο και ευεπηρέαστο πλήθος να ψηφίσει συγκεκριμένο εκπρόσωπο, τον εξέλεγε και ελέγχοντάς τον εξασφάλιζε ότι θα εφαρμοστούν τα δικά της σχέδια…

Αφού λοιπόν πληρώνουμε που πληρώνουμε τόσα κρατικά κανάλια, γιατί δεν συγκεντρώνονται όλα τα κόμματα να ορίσουν κάποια απολύτως βασικά θέματα γεωγραφίας, ιστορίας, μαθηματικών, οικονομίας, φορολογίας, πολιτικής, νομικής, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του πολίτη κτλ και μέσα από αυτά τα κανάλια να γίνεται καθημερινά διδασκαλία αυτών των θεμάτων; Και μετά όποιος περνάει εξετάσεις πάνω σ’ αυτά τα απολύτως βασικά αντικείμενα και συνεισφέρει και στην οικονομία της χώρας θα πηγαίνει να ψηφίζει. Έτσι τουλάχιστον δεν θα είναι εύκολο να ποδηγετηθεί κάποιος, από τους πάσης φύσεως δημαγωγούς που επιβουλεύονται την ψήφο του.

Ασκληπιός


el.gr 
Σχόλια