Ο ρόλος των Social Media στο Web Traffic





Ta post στα κοινωνικά δίκτυα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να δημιουργήσετε στοχευμένο κοινό και traffic.

Δημιουργώντας μια νέα σελίδα στον ιστότοπό σας είναι σαν να τραβάτε μία πολύ ωραία selfie. Θέλετε όλος ο κόσμος να τη δει και να χαρεί με τη λαμπρότητα της, αλλά δεν θέλετε να παρακαλέσετε για προσοχή ή ακόμα χειρότερα, να πληρώστε για αυτό.

Αυτός είναι ο λόγος που για τις σελίδες προορισμού, (τις σελίδες που θα επιθμούσατε ο επικέπτης να φτάσει) τα σωστά τοποθετημένα post μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά. Για παράδειγμα έχουμε δει έναν μοναδικό σύνδεσμο για το Reddit, να οδηγεί σε αυτόν πάνω από 20.000 επισκέπτες σε ένα Σαββατοκύριακο αλλά και και σύνδεσμοι που υποβάλλονται σε άλλα δίκτυα να μπορούν να πάρουν μια σελίδα που κερδίζει σταθερά μια χούφτα επισκέπτες την ημέρα και να αυξάνει τον αριθμό σε εκατοντάδες ή και σε χιλάδες. Ποιος δεν θα ήθελε να επωφεληθεί από αυτό;

H χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για επιχειρήσεις, ενισχύει το SEO (Search Engine Optimization) του ιστότοπού σας. Οι ανιχνευτές μηχανών αναζήτησης γνωρίζουν ποιες σελίδες κερδίζουν συνεχώς κίνηση και ποιες απλώς βρίσκονται εκεί, ξεχασμένες και αγνοούνται.

Μια δυνατή στρατηγική περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα για το SEO είναι το πιο σημαντικό μέρος της απόκτησης μεγάλης αναγνωρισημότητας στις μηχανές αναζήτησης. Η αύξηση της επισκεψιμότητας της σελίδας σας θα αναγκάσει τις μηχανές αναζήτησης να ανεβάσουν πολύ πιο γρήγορα τα αποτελέσματατων σελίδων σας στις σελίδες τους. (Σε επόμενα άρθρα θα μιλήσουμε για το SEO).


Σχόλια