Πολύ σπάνια επέμβαση στην καρδιά βρέφους μόλις 1.700 γραμμαρίων έγινε στο ΩνάσειοΤο νεογνό δίδυμης κύησης που γεννήθηκε στην Αθήνα, διαγνώστηκε από τους παιδοκαρδιολόγους του μαιευτηρίου με ισθμική στένωση αορτής και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Ωνάσειο για να χειρουργηθεί.

Η περαιτέρω διερεύνηση που πραγματοποιήθηκε στο Ωνάσειο, έδειξε ότι το νεογνό έπασχε από σπάνια σύμπλοκη καρδιοπάθεια (δεξιό αορτικό τόξο, διπλό αορτικό τόξο με σχηματισμό ατελούς αγγειακού δακτυλίου λόγω διακεκομμένου αορτικού τόξου, με έκτοπη υποκλείδιο αρτηρία και μεσοκοιλιακή επικοινωνία). Η χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της σύμπλοκης καρδιοπάθειας πραγματοποιήθηκε από τους Καρδιοχειρουργούς κ. Δημήτριο Μπόμπο και κ. Νικόλαο Γιαννόπουλο, επιστημονικό υπεύθυνο του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος Παίδων και Συγγενών Καρδιοπαθειών με την υποστήριξη των εξειδικευμένων Παιδοαναισθησιολόγων του Νοσοκομείου.

Εγινε πλήρης διόρθωση με άριστο χειρουργικό αποτέλεσμα η οποία επισφραγίστηκε από την ομαλή μετεγχειρητική πορεία της υγείας του νεογνού το οποίο αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υπό την επίβλεψη των Ιατρών και Νοσηλευτών αυτής.Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται ελάχιστα παρόμοια περιστατικά, εκ των οποίων ένα δεν ήταν δυνατόν να χειρουργηθεί λόγω της συμπλόκου καρδιοπάθειας και της συνοδού αγγειακής ανωμαλίας αιμάτωσης του εγκεφάλου. Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ και αντιμετωπίζει το πλήρες φάσμα των συγγενών καρδιοπαθειών σε όλες τις ηλικίες.


Σχόλια