Ο όρος «Μακεδονία» είναι ελληνικός...

...σε όποια γλώσσα και αν τον πει κανείς, επισημαίνει η Μανταλένα Παπαδοπούλου...

«Πληροφορία σε επίπεδο φήμης και υποθετικού σεναρίου» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου τις αναφορές για...
πρόταση του ονόματος «GornaMakedonija» για την ΠΓΔΜ, ενώ επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ δεν δέχονται τον όρο «Μακεδονία» ή παραγωγό του. «Ο όρος “Μακεδονία” είναι ελληνικός σε όποια γλώσσα και αν τον πει κανείς», πρόσθεσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm την Τετάρτη.

Είπε επίσης ότι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση «είναι μια συνολική λύση στα προβλήματα με τα Σκόπια, με πρώτο και κύριο το ζήτημα του αλυτρωτισμού και την εξάλειψη κάθε ίχνους του». Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ συμπλήρωσε ότι η χρήση του όρου «Μακεδονία» υποδηλώνει αλυτρωτισμό από την πλευρά της γειτονικής χώρας.

Για τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, ανέφερε ότι «είναι η έκφραση του αγνού πατριωτισμού των Ελλήνων. Δεν επιτρέπεται κανένα καπέλωμα» και υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Καταλόγισε επίσης στην Ν.Δ. ότι έχει αλλοπρόσαλλη στάση. «Πριν από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν κατά των συλλαλητηρίων, όταν όμως είδε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, ξαφνικά μετατοπίστηκε απροκάλυπτα για ψηφοθηρικούς λόγους. Δηλαδή, οι ΑΝΕΛ που συμμετέχουμε με την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη και όχι με εκείνη του κομματικού στελέχους, συμμετέχουμε σε μια αντικυβερνητική διαδήλωση; Αυτό είναι παραλογισμός», ανέφερε.

Για τη συγκυβέρνηση των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «δημιουργήθηκε με μια έντιμη συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων με στόχο την έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων και την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, για τη μη επαναφορά ενός σαθρού πολιτικού συστήματος. Αυτό το σύστημα δεν θα επιτρέψουμε να επανέλθει». Ανέφερε επίσης ότι «δεν υπάρχει κάποιο γεγονός που να διαφοροποιεί την κατάσταση», και σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, σημείωσε ότι «είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της διαπραγμάτευσης και κανείς δεν μπορεί να ξέρει πού θα καταλήξει».

Για τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συζητηθεί η πώληση υλικού στη Σαουδική Αραβία, επεσήμανε ότι «η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να επαναφέρει ένα ανύπαρκτο θέμα. Πρόκειται για μια απόπειρα αντιπερισπασμού της Ν.Δ. που έχει στόχο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας προκειμένου να προκαλέσει ρήγμα στην κυβέρνηση μετά την επαναβεβαίωση της συμφωνίας ότι οι ΑΝΕΛ θα συμπορευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ»...naftemporiki.gr
 
Σχόλια