Βουτιά θανάτου από τον 21ο όροφο ξενοδοχείου για Γερμανό πρίγκιπα




Τέλος στη ζωή του έβαλε ο 39χρονος Γερμανός πρίγκιπας Κάρλος Πάτρικ Γκόντεχαρντ, απόγονος του τελευταίου Κάιζερ της Γερμανίας, Γουλιέλμου Β΄.

Μάλιστα ο τρόπος που διάλεξε ήταν τραγικός καθώς έκανε βουτιά θανάτου στο κενό από τον 21ο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου Intercontinental στη Φρανκφούρτη.

Ο πρίγκιπας είχε πάρει άδεια για το Σαββατοκύριακο από την φυλακή στην πόλη Οϊσκίρχεν, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, όπου εξέτιε την τετραετή ποινή του για απάτη ενώ αναμενόταν να αποφυλακιστεί τον Ιούλιο.

Την Παρασκευή το πρωί ο 39χρονος άνδρας κατευθύνθηκε στη Φρανκφούρτη και κατέλυσε στο ξενοδοχείο Intercontinental όπου και αυτοκτόνησε το απόγευμα της ίδιας μέρας πηδώντας στο κενό. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια καθώς και την περίπτωση ατυχήματος.

Ο πατέρας του πρίγκιπα υπήρξε διάσημος συλλέκτης έργων Τέχνης ενώ ο ίδιος μεγάλωσε σε κάστρο στο Άντερναχ και κληρονόμησε μια μεγάλη περιουσία. Όμως, όταν σε ηλικία 28 ετών ο Γκόντεχαρντ αποπειράθηκε να ασχοληθεί με τον τομέα των επιχειρήσεων ως συνέταιρος σε εταιρεία εισαγωγής πολυτελών brand με έδρα το Αμβούργο, η περιουσία του εξανεμίστηκε και ο ίδιος υπέπεσε σε παράνομες πράξεις.

Το 2011 ο Γερμανός πρίγκιπας δικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση επειδή δεν είχε πληρώσει χρέη για τα οποία είχε υπογράψει ως εγγυητής και το 2014 καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για συναλλαγές πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε επενδυτικά σχήματα που δεν υπήρξαν ποτέ.

mikrometoxos.gr
Σχόλια