Μηχανή τεχνητής νοημοσύνης (AI) δημιουργεί αυτόματα, σουρεαλιστικά γυμνά πορτρέτα.

Στις στρεβλωμένες τρομακτικές εικόνες που παράγει, ο ανθρώπινος εγκέφαλος εξακολουθεί να αναγνωρίζει την ανθρώπινη δομή και να επηρεάζεται από τα έντονα συναισθήματα που εκφράζουν
Το μέλλον της πορνογραφίας? ΗΠΑ, έφηβος στη Βιρτζίνια κατασκεύασε μηχανή τεχνητής νοημοσύνης "artificially intelligent (AI) machine" που δημιουργεί σουρεαλιστικά γυμνά πορτρέτα.
Ο κ. Robbie Barrat, που αποφοίτησε πρόσφατα από το γυμνάσιο στη Δυτική Βιρτζίνια, εκπαιδεύεται στην 'deep learning interning' εκμάθηση για τη γερμανική εταιρία (AI computing giant) NVIDIA. Εκπαίδευσε τη μηχανή AI -που λειτουργεί σαν τον ανθρώπινο εγκέφαλο - να δημιουργεί αυτόματα, γυμνά έργα τέχνης, με τη χρήση "artificial intelligence" αλγόριθμου "Generative Adversarial Network" (GAN) που ενεργοποιεί δυο νευρωνικά δίκτυα.
και τα αποτελέσματα είναι τρομακτικά...
το ένα νευρωνικό δίκτυο ονομάζεται 'generator' και τροφοδοτείται με εικόνες από χιλιάδες γυμνά πορτρέτα -που δημιουργήθηκαν πριν από μερικές εκατοντάδες χρόνια-
το δεύτερο δίκτυο που ονομάζεται 'discriminator' αναγνωρίζει τα αληθινά έργα τέχνης, τα αναλύει και δημιουργεί ανάλογες εικόνες ερμηνεύοντας ένα σύνολο «κανόνων» για τα σχήματα, τα μεγέθη και τα χρώματα των μορφών που έμαθε εξετάζοντας χιλιάδες γυμνά πορτρέτα.
Ο κ. Robbie Barrat και η μηχανή (AI) που δημιουργεί μέσω (GAN) σουρεαλιστικά γυμνά πορτρέτα, βελτιώνουν τη δουλειά τους με την πάροδο του χρόνου, έτσι, όσο περισσότερο εκπαιδεύεται ο αλγόριθμος (GAN) τόσο πιο ρεαλιστικά θα είναι τα «blobby» αποτελέσματα στα έργα που παράγει η μηχανή (AI)
Ενώ οι περισσότερες από τις γυναίκες στις εικόνες εμφανίζονται αμαρτωλές και παραμορφωμένες, μερικά από τα θέματα μοιάζουν πολύ με λεπτές, όρθιες φιγούρες.
στις "στρεβλωμένες "εικόνες που δημιουργεί, ο ανθρώπινος εγκέφαλος εξακολουθεί να αναγνωρίζει την ανθρώπινη δομή και φυσικά να επηρεάζεται από αυτές υποσυνείδητα...


Τα σουρεαλιστικά γυμνά πορτρέτα, που δημιουργεί η (AI) εκφράζουν έντονα καθημερινά συναισθήματα, που μεταφέρονται με την ανάλογη ατμόσφαιρα, τα σχήματα και τα χρώματα που παράγονται...
************************************
Η τεχνολογία (AI) χρησιμοποιείται ήδη για να δημιουργηθούν πορνό βιντεοκλίπ, στα οποία πρωταγωνιστούν διάσημοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ και τραγουδίστριες ποπ. Η τεχνητή νοημοσύνη αντικαθιστά τα πρόσωπα των πραγματικών πρωταγωνιστριών των πορνό φιλμ με εκείνα των ηθοποιών και των τραγουδιστριών.
Μια ομάδα στον διαδικτυακό τόπο Reddit ( χρήστες deepdogs του Reddit, ή Reddit deepfakes και ο χρήστης "deepfakeapp") δημιουργούν ψεύτικα πορνοφίλμ, με μια εύκολη στη χρήση εφαρμογή.
Δεδομένου ότι, όλα αυτά είναι ελεύθερα διαθέσιμα στοιχεία, η διαδικασία μπορεί να γίνει χωρίς τη συγκατάθεση του ατόμου, που χρησιμοποιείται.
είναι επομένως ανάγκη να υπάρξει εξέλιξη στον τομέα της πνευματικής ιδιοκτησίας με αναγνώριση από την έξυπνη μηχανή, του προτύπου της πληροφορίας.
πηγή 29-3-18
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5558287/AI-creates-sexy-nude-portraits-results-horrifying.html

 

******************************
παλαιότερη ανάρτηση μας, σχετική με την ανάπτυξη μηχανής τεχνητής νοημοσύνης (Al)
3 Δεκεμβρίου 2017
Υπερυπολογιστής προγραμματισμένος να σκέφτεται σαν "serial killer" έχει ένα ανατριχιαστικό χόμπι. "γράφει" ποίηση με το μυαλό του άγνωστου σειριακού δολοφόνου Zodiac. Mετά από 50 χρόνια, o Zodiac ίσως εντοπιστεί, με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την εξέταση δειγμάτων DNA.
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2017/12/serial-killer-zodiac-m-50-o-zodiac-dna.html


Σχόλια