Εικόνα γενικευμένης σύρραξης: Ομοβροντία βαλλιστικών πυραύλων προς το Ριάντ – Aκούγονται ισχυρές εκρήξεις




Εικόνες γενικευμένης σύρραξης στην Μέση Ανατολή: Πριν λίγο έβαλαν μπροστά και οι φιλοιρανοί Χούθις και εξαπέλυσαν ομοβροντία βαλλιστικών πυραύλων Burkan-H2 προς το Ριάντ έχοντας για πρώτη φορά στο στόχαστρο το Υπουργείο Άμυνας της χώρας και το Πεντάγωνο τη Σ.Αραβίας.

Επίθεση με πυραύλους δέχθηκε η πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ, σύμφωνα με το κρατικό σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

Μάλιστα, η αεράμυνα της χώρας αναχαίτισε έναν βαλλιστικό πύραυλο.

Σύμφωνα με το τοπικό κανάλι, Al Arabiya, ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις στην πόλη.

Σύμφωνα και με το πρακτορείο Reuters, ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ την ίδια στιγμή έγιναν ορατά τρία πυκνά σύννεφα καπνού στον ουρανό της πόλης,

Είναι άγνωστο αν οι Patriot είχαν 100% επιτυχία.



Tαυτόχρονα τουλάχιστον 2 drones αυτοκτονίας των Χούθι αναχαίτισαν οι σαουδάραβες ενώ το πυροβολικό των Χούθι γάζωσε στρατιώτες της Σ.Αραβίας στο Najran.

Πρόκειται για τα drone Qasif-1 που είχαν στόχο τις πετρελαιοπηγές της σαουδαραβικής Aramco. Το Qasif-1 is είναι το ιρανικό αντίστοιχο του ισραηλινού IAI Harop





Σύμφωνα με το δίκτυο, πίσω από την επίθεση είναι οι σιίτες Χούτι της Υεμένης, οι οποίοι έχουν και στο παρελθόν πραγματοποιήσει αντίστοιχη επίθεση εναντίον του βασιλείου.

Πούτιν: Ο κόσμος γίνεται χαοτικός -Ελπίζουμε να επικρατήσει η κοινή λογική

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά θα επικρατήσει η κοινή λογική, καθώς ο κόσμος γίνεται ολοένα πιο χαοτικός.

«Η παρούσα διεθνής κατάσταση είναι πολύ προβληματική», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, σε τελετή με την οποία καλωσόρισε νέους πρεσβευτές στη χώρα.

«Η κατάσταση των διεθνών σχέσεων προκαλεί μόνο ανησυχίες. Η κατάσταση στον κόσμο γίνεται ολοένα πιο χαοτική», δήλωσε ο Πούτιν.

«Παρόλα αυτά, ακόμη ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει τελικά η κοινή λογική, ό,τι οι διεθνείς σχέσεις θα μπουν σε μια εποικοδομητική πορεία και πως το παγκόσμιο σύστημα θα γίνει πιο σταθερό και προβλέψιμο».





























pentapostagma.gr


Σχόλια