Το Τζέισον – Αντιγόνη, η Φουρέιρα και η Ελλάδα που χάνεται





Αν έριχνε κανείς μια ματιά στα χθεσινά μέσα ενημέρωσης, κυρίως στις ιστοσελίδες ειδήσεων θα πάθαινε την πλάκα του για την ποιότητα με την οποία διεξάγεται ο διάλογος στην Ελλάδα.

Για την ποιότητα των θεμάτων, το ενδιαφέρον για συγκεκριμένα άνευ ουσίας θέματα και εγκατάλειψη άλλων πολύ σημαντικών που θα καθορίσουν το μέλλον μας.

Μα ποιος φτιάχνει την ατζέντα; Ποιος οδηγεί τον κόσμο στο να ασχολείται με ορισμένα θέματα και να ξεχνά τα υπόλοιπα;

Τι είδαμε χθες;

Είδαμε ΤΟ Τζέισον – Αντιγόνη στη Βουλή. Εκείνο τον μουσάτο τύπο με την τρίχα κάγκελο στο στήθος που πήγε με κόκκινο της φωτιάς φόρεμα και ψεύτικο στήθος. Είναι ΤΟ πρώτο που κατοχύρωσε δικαστικά το τρίτο φύλο, δεν είναι ούτε άνδρας, ούτε γυναίκα όπως και ο ίδιος λέει, είναι ΤΟ.

Τώρα, και μη μας χαρακτηρίσουν ομοφοβικούς θα θέλαμε να ξέραμε πώς… κατουράει αυτό το ΤΟ, αλλά εν πάση περιπτώσει.

Κι από τον προκλητικό και στημένο Τζέισον για να κάνει μπούγιο και να τον βγάλουν φωτογραφίες, πάμε στο άλλο πολιτικό νούμερο, τον Κατσίκη των ΑΝΕΛ που κέρδισε λίγα λεπτά δημοσιότητας χαρακτηρίζοντας την ομοφυλοφιλία ίδια με την παιδεραστία. Κι αυτός ο άνθρωπος είναι βουλευτής; Έχει σπουδάσει κάπου; Εκπροσωπεί κάποιον; Δεν του είπαν ότι τουλάχιστον το 10% του πληθυσμού είναι ομοφυλόφιλοι; Ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει στο κρεβάτι του και δε μας πέφτει λόγος. Αλλά όλοι αυτοί είναι παιδεραστές; Μα καλά τσίπα μέσα του δεν έχει ο βουλευτής;

Είδαμε και πολύ Γιουροβίζιον χθες, γιατί τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους πωπούς. Δεν είδαμε τη δικιά μας υποψηφιότητα αλλά η Φουρέιρα μια χαρά… πωπός ήταν.

Για σκεφτείτε παγκοσμιοποίηση. Η Φουρέιρα από την Αλβανία, που προχθές έκανε με το χέρι της τον αετό της Μεγάλης Αλβανίας, που έχει όνομα βραζιλιάνικο, ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα, εκπροσωπεί την Κύπρο και μάλιστα με ένα τραγούδι στα αγγλικά που το λένεFuegoκαι το έχει γράψει ένας Ελληνοσουηδός.

Αυτά είναι κόλπα… Ασχοληθήκαμε με το πανηγυράκι, φάγαμε μια ημέρα και θα φάμε κι άλλη μία για να χειροκροτήσουμε τη Φουρέιρα που το… κουνάει μια χαρά το σασί.

Μην ξεχνάμε. Ασχολούμαστε κάθε μέρα και με τον έρωτα Λυκουρέζου – Καλογρίδη, είναι δυνατόν να μην υπάρχει καθημερινό ρεπόρτ;

Με τι δεν ασχολούμαστε; Με τους 14 συλληφθέντες που μοίραζαν λεφτά τα τρομοκρατάκια τύπου Γιατζόγλου ο οποίος με θρασύδειλο τρόπο προσπάθησε να σκοτώσει τον Λουκά Παπαδήμο. Βγήκαν κάποιοι και είπαν ότι ήταν λίγα τα λεφτά, δεν είναι σοβαρή ιστορία και άλλα τέτοια. Μα αυτή είναι η είδηση. Πιάνουν 14 άτομα για λίγα φράγκα αλλά οι χρηματοδότες της τρομοκρατίας είναι ασύλληπτοι. Σιγά μην τους έπιανε ο ΣΥΡΙΖΑ…

Δεν ασχολούμαστε επίσης με το γεγονός ότι κερδοσκοπικάfundsέχουν βάλει στο στόχαστρο μεγάλες ελληνικές εταιρείες, οδηγώντας τες σε κατάρρευση για να κερδίζουν αυτοί εκατομμύρια επειδή έχουν κάνει σορτάρισμα.

Αλλά που δείχνει ότι ζούμε σε μια αγορά και σε μια οικονομία εντελώς ρηχή, χωρίς προστασία, χωρίς δικλείδες ασφαλείας που μικρά κερδοσκοπικάfundsμπορούν να διαλύσουν τη χώρα ανά πάσα στιγμή. Αλλά και που έχουμε μεγάλες εταιρείες οι οποίες μπορούν να γίνουν βορά στον καθένα γιατί είναι «ανοικτές» από παντού, μπάζουν νερά από παντού και κανείς δεν ενδιαφέρεται, δεν τις ελέγχει, δεν προστατεύει τους απλούς μετόχους.

Δεν ασχολούμαστε επίσης με το γεγονός ότι μόλις 3 από τα 88 προαπαιτούμενα έχουν υλοποιηθεί και κατά τα άλλα η κυβέρνηση μιλά για καθαρή έξοδο.

Ξεχάσαμε τους Έλληνες στρατιωτικούς που είναι φυλακισμένοι, ξεχάσαμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται χαμός και στη ΝΔ της πόρνης για εκλογές, θέσεις, προσωπικές στρατηγικές και καπετανάτα. Και θα έρθει εκείνη η μαύρη ώρα που θα μοιάζει με το 2009 όταν όλοι έβλεπαν την κρίση αλλά όλοι έκαναν και τους έκπληκτους.

Δεν μπορεί να ασχολούμαστε λοιπόν με την Φουρέιρα και Το Τζέισον Αντιγόνη και να μη βλέπουμε ότι μας έχουν ζώσει τα φίδια από παντού. Κάποιοι πρέπει να ξυπνήσουν. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη ρωγμή του χρόνου, μια απόφαση μπορεί να την σηκώσει ψηλά, μια άλλη να την ρίξει στα Τάρταρα.



Ας αφήσουμε λοιπόν τους μουσάτους με τα φορέματα κι ας πιάσουμε από την αρχή τα θέματα που μπορεί να αλλάξουν την πατρίδα μας, προς το χειρότερο ή προς το καλύτερο.

antinews.gr
Σχόλια