Ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Συρίας υπόσχεται ο Νετανιάχου με αφορμή τη στρατιωτική ιρανική παρουσία



Το Ισραήλ επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν θα δεχθεί ιρανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία και αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός του υποσχέθηκε να εναντιωθεί σε κάθε προσπάθεια τουIran για να την ενισχύσει χτυπώντας «παντού στη Συρία» και «παντού αλλού».

Αφότου πριν κάποιες μέρες χαρακτήρισε αυτή την παρουσία «απαράδεκτη», τώρα χρησιμοποιεί ακόμη πιο σκληρούς όρους.

«Θα συνεχίσουμε ν΄αντιδρούμε κατά της πρόθεσης [του Iran] να εγκαταστήσει μια στρατιωτική παρουσία στη Συρία έναντι εναντίον μας όχι μόνο απέναντι από το Golan, αλλά παντού στη Συρία», δήλωσε την Τετάρτη ο Benjamin Netanyahu.Την επόμενη εβδομάδα ο Netanyahu θα πάει σε Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία για να συναντηθεί με τους διευθύνοντες αυτών των χωρών και προφανώς να τους κάνει κοινωνούς και μετόχους των επικείμενων επιθέσεων του. . «Θα τους παρουσιάσω τις πρόσφατες στρατιωτικές εξελίξεις στην περιοχή μας, που σχετίστηκαν με τις προσπάθειες να τεθεί τέλος στην ιρανική επιθετικότητα στη Συρία και αλλού», είπε . Προηγουμένως δήλωσε «ότι δεν θα υπάρξει πουθενά περιθώριο για στρατιωτική ιρανική παρουσία στη Συρία » και ότι μόνο οι συριακές και ρωσικές δυνάμεις θα όφειλαν να προστατεύσουν το συριακό έδαφος πλησίον των συνόρων με Ιορδανία και Ισραήλ. Σαφέστατα εναντιώνεται στην επιχείρηση που είναι ν΄αρχίσει ο στρατός στην Daraa κατά τρομοκρατών.

Ο Zeev Elkin,ο ισραηλινός υπ. Υποθέσεων της Ιερουσαλήμ δήλωσε στο Sputnik την Παρασκευή ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να λάβει μέτρα προληπτικά στην προοπτική να εμποδίσει το Ιράν να ενδυναμώσει τη στρατιωτική του παρουσία στη Συρία καθώς αυτή αποτελεί μια απειλή όχι μόνο για το εβραϊκό κράτος αλλά και τις συριακές αρχές. 
Σχόλια