Καταρρίφθηκε το 1987, βρέθηκε το 2018: ο σοβιετικός πιλότος στο Αφγανιστάν



Αμερικανοί διπλωμάτες παρέδωσαν στη Ρωσία στοιχεία σχετικά με τον σοβιετικό πιλότο που καταστράφηκε στο Αφγανιστάν το 1987. Αυτός είναι ένας σοβιετικός πιλότος Αλέξανδρος Μιρόνοφ. Θα ήθελε να επιστρέψει στη Ρωσία, αλλά αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο. Και θα απαιτήσει πολλή δουλειά τόσο για τους διπλωμάτες όσο και για τους δημόσιους οργανισμούς.
Τα στοιχεία για το ήπιε Σοβιετική πιλότος της Μόσχας έλαβε κατά τη διάρκεια της ρωσο-αμερικανικές εργασίας της Επιτροπής για αιχμαλώτων πολέμου και Αγνοουμένων, δήλωσε Tass εκπρόσωπος του Διεθνούς Ταμείου Φιλανθρωπικό των βετεράνων «Combat Αδελφότητα».
Ο πιλότος, ο οποίος είναι τουλάχιστον 60 ετών, θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, από το 1987, ήταν όλη την ώρα στο Πακιστάν. Μέχρι τώρα, ο Αλέξανδρος Μιρόνοφ θεωρήθηκε ότι αγνοείται. Και ήρθε η είδηση ​​ότι ήταν ζωντανός.
«Η υπόθεση αυτή είναι καταπληκτική», - δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης των Ρώσων αλεξιπτωτιστών, ο ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης, ο συνταγματάρχης Γενική Valery Vostrotin.
«Τα νέα από την κατηγορία των έκτακτων ... Όπως λένε οι ίδιοι οι βετεράνοι του πολέμου στο Αφγανιστάν, ακόμη και περίεργο δεν είναι ότι ο πιλότος ήταν σε θέση να παραμείνουν ζωντανοί μετά την πτώση του ήπιε αεροπλάνο Μουτζαχεντίν, και ότι επί δεκαετίες γι 'αυτόν δεν έλαβε καμία πληροφορία», - εξηγεί ο αναπληρωτής επικεφαλής του παλαίμαχου οργανισμού "Combat Brotherhood" Vyacheslav Kalinin.
Σύμφωνα με ανοικτές πηγές, από το 1979 έως το 1989, 125 στρατιωτικά αεροσκάφη του Σοβιετικού στρατού καταρρίφθηκαν στο Αφγανιστάν.
«Η Ρωσική Ένωση των βετεράνων του Αφγανιστάν έτοιμη να δώσει εδώ οποιαδήποτε βοήθεια για την επιστροφή του στο σπίτι Ελπίζω να έχει μια επιθυμία -. Προστέθηκε ο επικεφαλής της ρωσικής Ένωσης στο Αφγανιστάν Franz Klintsevich βετεράνοι -. Ήμουν πριν από μερικά χρόνια κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Αφγανιστάν, η προσφυγή της πρώην Σοβιετικής στρατιωτικής επίσης, λείπει από τον πόλεμο, είναι κατά κάποιο τρόπο ενοχλητικό εξηγείται στα ρωσικά και αποκαλούν τους εαυτούς τους αρνήθηκε, φυσικά, το πρώτο πράγμα που πρότεινε να τον βοηθήσει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αλλά η απάντηση ήταν: ... «έχουν περάσει τα 25 χρόνια, -re "Αυτό είναι το τέλος της συζήτησης και όλες οι προσπάθειες να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος στο μέλλον δεν έχουν καταφέρει." Δυστυχώς, μερικές φορές η ζωή μετατρέπεται σε τόσο τραγική πλευρά "
Σχόλια