Έξι αρχαιοελληνικά αγάλματα 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στη νοτιοδυτική Τουρκία

«Γνωρίζουμε οτι μαζί με αυτά που έχουν τοποθετηθεί στην Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη και το Αϊδίνι, περίπου 50 αγάλματα έχουν εντοπιστεί στα ερείπια της Μαγνησίας. Η νέα ανακάλυψη δεν είναι η τελευταία, αλλά μία σαφής ένδειξη οτι μπορούμε να βρούμε κι άλλα αγάλματα στην περιοχή», δήλωσε ο καθηγητής Ορχάν Μπινγκιόλ, που επιβλέπει τις έρευνες στην περιοχή από το 1984  Έξι αγάλματα που χρονολογούνται 2.000 χρόνων ανακάλυψαν το Σάββατο στα ερείπια της αρχαίας Ελληνικής πόλης Μαγνησίας που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Τουρκία στην περιοχή του Αϊδινίου και πιο συγκεκριμένα στην επαρχία Γκερμεντζίκ. Ο καθηγητής Ορχάν Μπινγκιόλ, που επιβλέπει τις έρευνες στην περιοχή από το 1984 είπε ότι τα τέσσερα από τα έξι αγάλματα αναπαριστούν γυναίκες, το ένα άνδρα και το φύλο του έκτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Ο καθηγητής είπε ακόμα ότι τα αγάλματα βρέθηκαν σε πολύ καλά κατάσταση, ήταν τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο και με το πρόσωπο στραμμένο στο χώμα. "Γνωρίζουμε οτι μαζί με αυτά που έχουν τοποθετηθεί στην Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη και το Αϊδίνι, περίπου 50 αγάλματα έχουν εντοπιστεί στα ερείπια της Μαγνησίας. Η νέα ανακάλυψη δεν είναι η τελευταία, αλλά μία σαφής ένδειξη οτι μπορούμε να βρούμε κι άλλα αγάλματα στην περιοχή", δήλωσε ο Μπινγκιόλ. Η πρώτη ανασκαφή στη Μαγνησία είχε γίνει το διαστημα 1891-1893 από την ομάδα του Γερμανού αρχαιολόφου Καλρ Χουμαν. Η ανασκαφή είχε διαρκέσει συνολικά 21 μήνες και είχε φέρει στο φως το (αρχαίο) θέατρο, τον ναό της Αρτέμιδος, την Αγορά, το ναό του Δία και το Πρυτανείο. Μετά από αυτά, οι ανασκαφές είχαν διακοπεί και συνεχίστηκαν περίπου 100 χρόνια μετά, δηλαδή το 1984 με επικεφαλής τον καθηγητή Ορχάν Μπινγκιόλ.


«Γνωρίζουμε οτι μαζί με αυτά που έχουν τοποθετηθεί στην Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη και το Αϊδίνι, περίπου 50 αγάλματα έχουν εντοπιστεί στα ερείπια της Μαγνησίας. Η νέα ανακάλυψη δεν είναι η τελευταία, αλλά μία σαφής ένδειξη οτι μπορούμε να βρούμε κι άλλα αγάλματα στην περιοχή», δήλωσε ο καθηγητής Ορχάν Μπινγκιόλ, που επιβλέπει τις έρευνες στην περιοχή από το 1984 



Έξι αγάλματα που χρονολογούνται 2.000 χρόνων ανακάλυψαν το Σάββατο στα ερείπια της αρχαίας Ελληνικής πόλης Μαγνησίας που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Τουρκία στην περιοχή του Αϊδινίου και πιο συγκεκριμένα στην επαρχία Γκερμεντζίκ.

Ο καθηγητής Ορχάν Μπινγκιόλ, που επιβλέπει τις έρευνες στην περιοχή από το 1984 είπε ότι τα τέσσερα από τα έξι αγάλματα αναπαριστούν γυναίκες, το ένα άνδρα και το φύλο του έκτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

Ο καθηγητής είπε ακόμα ότι τα αγάλματα βρέθηκαν σε πολύ καλά κατάσταση, ήταν τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο και με το πρόσωπο στραμμένο στο χώμα.

"Γνωρίζουμε οτι μαζί με αυτά που έχουν τοποθετηθεί στην Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη και το Αϊδίνι, περίπου 50 αγάλματα έχουν εντοπιστεί στα ερείπια της Μαγνησίας. Η νέα ανακάλυψη δεν είναι η τελευταία, αλλά μία σαφής ένδειξη οτι μπορούμε να βρούμε κι άλλα αγάλματα στην περιοχή", δήλωσε ο Μπινγκιόλ.

Η πρώτη ανασκαφή στη Μαγνησία είχε γίνει το διαστημα 1891-1893 από την ομάδα του Γερμανού αρχαιολόφου Καλρ Χουμαν. Η ανασκαφή είχε διαρκέσει συνολικά 21 μήνες και είχε φέρει στο φως το (αρχαίο) θέατρο, τον ναό της Αρτέμιδος, την Αγορά, το ναό του Δία και το Πρυτανείο. Μετά από αυτά, οι ανασκαφές είχαν διακοπεί και συνεχίστηκαν περίπου 100 χρόνια μετά, δηλαδή το 1984 με επικεφαλής τον καθηγητή Ορχάν Μπινγκιόλ.





protothema.gr

Σχόλια