Το αίμα 88 ανθρώπων δεν μπαίνει στη ζυγαριά με έναν ανασχηματισμό

Το αίμα 88 ανθρώπων δεν μπαίνει στη ζυγαριά με έναν ανασχηματισμό Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ Επί χρόνια ένα από τα βασικά συνθήματα της Αριστεράς στους δρόμους της οργής είναι: «Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει». Να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και αυτό το σύνθημα ακούγεται από τα στόματα όλων των Ελλήνων σε βάρος μιας κυβέρνησης της Αριστεράς. Είναι βαρύ το φορτίο που καλείται να κουβαλήσει από εδώ και στο εξής ο Τσίπρας. Η φωτιά στο Μάτι, οι 88 νεκροί και οι πόσοι άλλοι αγνοούμενοι, η τεράστια καταστροφή είναι θέματα που δεν μπορεί κανείς να διαχειριστεί. Όσο κυνικός, ανάλγητος είναι, όσο κι αν δεν έχει τσίπα και Τσίπρα μέσα του. Δυστυχώς για τα αθώα αυτά θύματα, θα γίνουν ο εμβρυουλκός πολιτικών εξελίξεων. Θα ξεφορτωθούμε μια και καλή αυτούς τους άθλιους τύπους αλλά θα είναι πολύ βαρύ το τίμημα. Και το σίγουρο είναι ότι κανείς άλλος ξεπουλημένος δεν θα τολμήσει να συνεργαστεί με τον Τσίπρα για να διαιωνιστεί η κυριαρχία της Αριστεράς. Ποτέ κανείς με δολοφόνους. Κι αν όχι άμεσα, με έμμεσο τρόπο. Οι υπουργοί και τα αμίλητα κι ακούνητα ανθρωπάκια, οι αρχηγοί της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, έχουν βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Όχι μόνο πολιτικές όπως έσπευσε ο πρωθυπουργός να αποδεχθεί. Η διαχειριστική τους ανεπάρκεια κι όχι ο στρατηγός άνεμος έφερε την εθνική τραγωδία. Κι αν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και οι αλαζόνες θα πληρώσουν. Τι μένει τώρα στον Τσίπρα να κάνει; Πλέον έχουμε μάθει πώς σκέπτεται, τον ξέρουμε σαν την τρύπια μας την τσέπη γιατί κι ο ίδιος είναι τρύπιος. Άλλωστε, ακόμη και το περίφημο επικοινωνιακό πλεονέκτημα, η υπεροχή που φερόταν να έχει έναντι της ΝΔ, απλά ήταν μύθος. Μέσα σε τέσσερις μέρες απομυθοποιήθηκαν. Το Βατερλό τους, από την ντροπιαστική σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων, μέχρι τον Καμμένο στα καμένα, τον Τζανακόπουλο και τον Τόσκα και το υπουργικό συμβούλιο, είναι μοναδικό. Ο τρόπος που θα επιχειρήσει ο Τσίπρας να αποδράσει είναι ένας. Ανασχηματισμός. Θα τον κάνει πολύ σύντομα, σίγουρα πριν από τον 15αύγουστο ώστε να πει ότι το έκανε χωρίς τις πιέσεις για παραιτήσεις. Θα κάνει ριζική αναδόμηση για να δείξει ότι «τιμώρησε» τους υπεύθυνους κι ότι κάνει μια νέα αρχή. Γνωστά τα κολπάκια του πλέον. Δεν περνάνε. Το αίμα 87 ανθρώπων δεν μπαίνει στη ζυγαριά με έναν ανασχηματισμό στον οποίο θα φύγουν οι ανίκανοι για να έρθουν οι ανύπαρκτοι. Η μόνη έντιμη επιλογή, αν υπάρχει μια στάλα εντιμότητας στον Τσίπρα είναι να παραιτηθεί. Μπας και διασώσει κάτι από το πολιτικό του κεφάλαιο. Αλλιώς θα αντιμετωπίσει την οργή του κόσμου και τον εφιάλτη της επιστροφής στο 3%. Και κάτι ακόμη: Το κρίμα στο λαιμό του, οι Ερινύες θα τον κυνηγούν για πάντα.


Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Επί χρόνια ένα από τα βασικά συνθήματα της Αριστεράς στους δρόμους της οργής είναι: «Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει». Να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και αυτό το σύνθημα ακούγεται από τα στόματα όλων των Ελλήνων σε βάρος μιας κυβέρνησης της Αριστεράς.

Είναι βαρύ το φορτίο που καλείται να κουβαλήσει από εδώ και στο εξής ο Τσίπρας. Η φωτιά στο Μάτι, οι 88 νεκροί και οι πόσοι άλλοι αγνοούμενοι, η τεράστια καταστροφή είναι θέματα που δεν μπορεί κανείς να διαχειριστεί. Όσο κυνικός, ανάλγητος είναι, όσο κι αν δεν έχει τσίπα και Τσίπρα μέσα του.

Δυστυχώς για τα αθώα αυτά θύματα, θα γίνουν ο εμβρυουλκός πολιτικών εξελίξεων. Θα ξεφορτωθούμε μια και καλή αυτούς τους άθλιους τύπους αλλά θα είναι πολύ βαρύ το τίμημα.

Και το σίγουρο είναι ότι κανείς άλλος ξεπουλημένος δεν θα τολμήσει να συνεργαστεί με τον Τσίπρα για να διαιωνιστεί η κυριαρχία της Αριστεράς. Ποτέ κανείς με δολοφόνους. Κι αν όχι άμεσα, με έμμεσο τρόπο.

Οι υπουργοί και τα αμίλητα κι ακούνητα ανθρωπάκια, οι αρχηγοί της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, έχουν βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Όχι μόνο πολιτικές όπως έσπευσε ο πρωθυπουργός να αποδεχθεί.

Η διαχειριστική τους ανεπάρκεια κι όχι ο στρατηγός άνεμος έφερε την εθνική τραγωδία. Κι αν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και οι αλαζόνες θα πληρώσουν.

Τι μένει τώρα στον Τσίπρα να κάνει; Πλέον έχουμε μάθει πώς σκέπτεται, τον ξέρουμε σαν την τρύπια μας την τσέπη γιατί κι ο ίδιος είναι τρύπιος. Άλλωστε, ακόμη και το περίφημο επικοινωνιακό πλεονέκτημα, η υπεροχή που φερόταν να έχει έναντι της ΝΔ, απλά ήταν μύθος. Μέσα σε τέσσερις μέρες απομυθοποιήθηκαν. Το Βατερλό τους, από την ντροπιαστική σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων, μέχρι τον Καμμένο στα καμένα, τον Τζανακόπουλο και τον Τόσκα και το υπουργικό συμβούλιο, είναι μοναδικό.

Ο τρόπος που θα επιχειρήσει ο Τσίπρας να αποδράσει είναι ένας. Ανασχηματισμός. Θα τον κάνει πολύ σύντομα, σίγουρα πριν από τον 15αύγουστο ώστε να πει ότι το έκανε χωρίς τις πιέσεις για παραιτήσεις. Θα κάνει ριζική αναδόμηση για να δείξει ότι «τιμώρησε» τους υπεύθυνους κι ότι κάνει μια νέα αρχή. Γνωστά τα κολπάκια του πλέον. Δεν περνάνε. Το αίμα 87 ανθρώπων δεν μπαίνει στη ζυγαριά με έναν ανασχηματισμό στον οποίο θα φύγουν οι ανίκανοι για να έρθουν οι ανύπαρκτοι.



Η μόνη έντιμη επιλογή, αν υπάρχει μια στάλα εντιμότητας στον Τσίπρα είναι να παραιτηθεί. Μπας και διασώσει κάτι από το πολιτικό του κεφάλαιο. Αλλιώς θα αντιμετωπίσει την οργή του κόσμου και τον εφιάλτη της επιστροφής στο 3%. Και κάτι ακόμη: Το κρίμα στο λαιμό του, οι Ερινύες θα τον κυνηγούν για πάντα.
antinews.gr
Σχόλια