Στο «dark web» ευαίσθητα στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ

Στο dark web εμφανίστηκαν ευαίσθητα στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ, τα οποία φέρεται να εκλάπησαν από χάκερ. Πρόκειται φακέλους, με πληροφορίες για drones, άρματα μάχης, εκρηκτικούς μηχανισμούς κ.α. Τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ παραβίασε ένας χάκερ, ο οποίος κατάφερε να κλέψει «μυστικούς φακέλους» που συνδέονται με ένα από τα πλέον θανατηφόρα όπλα του αμερικανικού στρατού. Τα ευαίσθητα έγγραφα αναφέρονται στα στρατιωτικά drones, τύπου MQ-9., τα οποία αποτελούν την τελευταία «λέξη» της τεχνολογίας στη βιομηχανία των όπλων. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες, οι οποίες φέρουν τον χάκερ να έχει ήδη αποπειραθεί να τα πουλήσει στο λεγόμενο «dark web». Ο δράστης φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε ορισμένες αδυναμίες των συστημάτων ασφαλείας της αεροπορικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να εισχωρήσει στους εμπιστευτικούς φακέλους και να υποκλέψει πληροφορίες για τα υπερσύγχρονα drones. Εκτός των στοιχείων για τα drones, ο χάκερ φέρεται να έθεσε προς πώληση και άλλα έγγραφα, όπως εγχειρίδια για τη βελτίωση των εκρηκτικών μηχανισμών, τη λειτουργεία των αρμάτων M1 ABRAMS, αλλά και τις τακτικές του αμερικανικού στρατού. Τα τελευταία πρόκειται για έγγραφα, τα οποία βρίσκονταν υπό τον κατοχή είτε του Πενταγώνου είτε κάποιας άλλης στρατιωτικής υπηρεσίας των ΗΠΑ.


Στο dark web εμφανίστηκαν ευαίσθητα στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ, τα οποία φέρεται να εκλάπησαν από χάκερ. Πρόκειται φακέλους, με πληροφορίες για drones, άρματα μάχης, εκρηκτικούς μηχανισμούς κ.α.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ παραβίασε ένας χάκερ, ο οποίος κατάφερε να κλέψει «μυστικούς φακέλους» που συνδέονται με ένα από τα πλέον θανατηφόρα όπλα του αμερικανικού στρατού.

Τα ευαίσθητα έγγραφα αναφέρονται στα στρατιωτικά drones, τύπου MQ-9., τα οποία αποτελούν την τελευταία «λέξη» της τεχνολογίας στη βιομηχανία των όπλων. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες, οι οποίες φέρουν τον χάκερ να έχει ήδη αποπειραθεί να τα πουλήσει στο λεγόμενο «dark web».

Ο δράστης φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε ορισμένες αδυναμίες των συστημάτων ασφαλείας της αεροπορικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να εισχωρήσει στους εμπιστευτικούς φακέλους και να υποκλέψει πληροφορίες για τα υπερσύγχρονα drones.

Εκτός των στοιχείων για τα drones, ο χάκερ φέρεται να έθεσε προς πώληση και άλλα έγγραφα, όπως εγχειρίδια για τη βελτίωση των εκρηκτικών μηχανισμών, τη λειτουργεία των αρμάτων M1 ABRAMS, αλλά και τις τακτικές του αμερικανικού στρατού.

Τα τελευταία πρόκειται για έγγραφα, τα οποία βρίσκονταν υπό τον κατοχή είτε του Πενταγώνου είτε κάποιας άλλης στρατιωτικής υπηρεσίας των ΗΠΑ.

pronews.gr
Σχόλια