Πάνω από 17.000 σφαγμένα ελάφια σπάνιου είδους, μετέφερε όχημα στην Κίνα.


Πάνω από 17.000 σφαγμένα ελάφια σπάνιου είδους, μετέφερε όχημα στην Κίνα. Αφορά δραστηριότητα online εγκληματικού δικτύου λαθρεμπόρων, στο οποίο μετέχουν κυβερνητικοί υπάλληλοι. Τα σφάγια που εντοπίστηκαν από δασικούς υπαλλήλους, μεταφέρονταν με ψευδή πιστοποιητικά που εξέδιδαν τα όργανα ελέγχου εμπορευμάτων...

Κίνα, οι αρχές κατάσχεσαν πάνω από 17.000 σφαγμένα ζώα σε μια μεγάλη επιδρομή, με στόχο ένα δίκτυο λαθρεμπορίου άγριας ζωής.


Το online εγκληματικό δίκτυο περιλάμβανε πολλούς κυβερνητικούς υπαλλήλους.
Το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της επαρχίας Jiangxi στην Ανατολική Κίνα, δήλωσε ότι, το πρωτοφανές υπόγειο δίκτυο μαύρης αγοράς περιλαμβάνει αγρότες, εργαζόμενους, επιχειρηματίες, σπουδαστές ακόμη και δημόσιους υπαλλήλους με κυβερνητική μισθοδοσία...


Οι δραστηριότητα του δικτύου έγινε αντιληπτή αρχικά,την Παραμονή των Χριστουγέννων του 2017, όταν οι αξιωματικοί οδικών μεταφορών στην πόλη Pingxiang της επαρχίας Jiangxi, ανακάλυψαν ένα ύποπτο φορτηγό που υποτίθεται ότι μετέφερε μήλα.
Ένας τυχαίος έλεγχος αποκάλυψε ότι το όχημα μετέφερε στην πραγματικότητα παράνομο εμπόρευμα, που αποτελούνταν από πτώματα αγρίων ζώων, ελαφιών του είδους Indian muntjac (Muntiacus muntjak) και του είδους water deer (Hydropotes inermis).

το είδος Indian muntjac (Muntiacus muntjak) είναι απειλούμενο και προστατεύεται από κανονισμό για τη διατήρηση (Jiangxi provincial conservation) ενώ το είδος water deer (Hydropotes inermis)είναι προστατευόμενο είδος (a Class II state-protected species) από την Κινέζικη νομοθεσία για την άγρια ζωή ( Chinese wildlife laws).

Αυτό προκάλεσε μια έρευνα η οποία διεξάγεται εδώ και πάνω από πέντε μήνες και αποκάλυψε τις δραστηριότητες του δικτύου, που συνδέει online τα μέλη του, που ζουν σε 15 επαρχίες και πόλεις της Κίνας.
Μόνο στην επαρχία Jiangxi Province οι δράστες εντοπίστηκαν σε 11 πόλεις και σε περισσότερες από 30 counties, πολλά προστατευόμενα ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση, θηρεύονται παράνομα, πωλούνται και στη συνέχεια μεταφέρονται σε αγοραστές μαύρης αγοράς σε μεγάλη κλίμακα.

Στους μήνες που ακολούθησαν οι αρχές για την άγρια ​​πανίδα εντόπισαν 27 περιπτώσεις λαθρεμπορίου σφαγμένων αγρίων ζώων, που απειλούνται με εξαφάνιση. 44 ύποπτοι συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 17.000 σφάγια που ανήκουν σε επαρχιακά ή κρατικά προστατευόμενα ζώα, δήλωσαν δασικοί αξιωματούχοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των υπόπτων περιλαμβάνονται κυβερνητικοί υπάλληλοι που εργάζονται για τα όργανα ελέγχου των σιδηροδρόμων και των εμπορευμάτων και φέρεται να εξέδωσαν ψευδή πιστοποιητικά μεταφοράς για να επωφεληθούν από τις δραστηριότητες διακίνησης.

Δασικοί υπάλληλοι της Jiangxi, που εργάζονται για την κρατική δασική διοίκηση της Κίνας, δήλωσαν ότι εξακολουθούν να διερευνώνται περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση , ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι πρόκειται για τη «μεγαλύτερη περίπτωση διακίνησης άγριων ζώων μέχρι σήμερα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας