Γαλάζια Σπηλιά, το κρυμμένο μυστικό του Καστελόριζου [VIDEO]

Σε μία από τις πιο απόμακρες γωνιές της Ελλάδας, στο ακριτικό Καστελόριζο, βρίσκεται ένα από τα σπανιότερα γεωλογικά φαινόμενα της Μεσογείου, η Γαλάζια Σπηλιά.
Με μία μικρή πύλη που με τα βίας χωράει να περάσει μία μικρή βάρκα όταν ο καιρός το επιτρέπει, η Γαλάζια Σπηλιά θεωρείται ένα κρυμμένο μέρος με μοναδική φυσική ομορφιά.
Το εντυπωσιακό αυτό σπήλαιο είναι στολισμένο με αμέτρητους κατάλευκους σταλακτίτες. Καθώς οι ελάχιστες ακτίνες του ήλιου φωτίζουν το σπήλαιο, ο σταλακτικός πλούτος του παίρνει μαγευτικές αποχρώσεις που σε συνδυασμό με τα καταγάλανα νερά της σπηλιάς προκαλεί δέος.
Το σπήλαιο έχει μήκος 75 μέτρα στο εσωτερικό του, ύψος 35 μέτρα και πλάτος 40 μέτρα. Στα νερά του κολυμπάνε μερικά από τα σπανιότερα είδη ψαριών της Μεσογείου, ενώ αποτελεί και φωλιά για αρκετές φώκιες μονάχους-μονάχους, εξ’ ου και η ονομασία του «Φώκιαλη». Χιλιάδες αγριοπερίστερα φιλοξενούνται στο σπήλαιο και με την φασαρία τους ταράζουν την απόλυτη ηρεμία από τους σταλακτίτες που στάζουν.
Η Γαλάζια Σπηλιά είναι από τα μεγαλύτερη ενάλια σπήλαια της Μεσογείου και η πρόσβαση μπορεί να γίνει μόνο με βάρκα. Εκτός από τη Γαλάζια Σπηλιά, στο Καστελόριζο υπάρχουν και άλλα σπήλαια με μοναδική φυσική ομορφιά όπως το Φωτσαλίκι, οι Κολώνες, η σπηλιά του Αρναούτη και του Κατραντζή.Επιμέλεια: Άγγελος Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας