Όπλα μικροκυμάτων χρησιμοποιήθηκαν ίσως, ως "directed energy weapons" για να προκαλέσουν εγκεφαλική βλάβη στους Αμερικανούς διπλωμάτες στην Κίνα και στην Κούβα

Με όπλα μικροκυμάτων Microwave Weapons (που χρησιμοποιήθηκαν ως directed energy weapons) ικανά να προκαλέσουν σοβαρή εγκεφαλική βλάβη πιθανώς να βομβαρδίστηκαν οι Αμερικανοί διπλωμάτες, στην Κίνα και στην Κούβα.
Οι περιπτώσεις στην Κίνα, τον Ιούνιο του 2018, σε Αμερικανούς διπλωμάτες, που εργάζονται στο προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Guangzhou, έχουν διευρύνει ένα ιατρικό μυστήριο που ξεκίνησε το 2016, όταν οι υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας και τα μέλη των οικογενειών τους άρχισαν να αρρωσταίνουν στην Αβάνα.
οι μυστηριώδεις ασθένειες -εγκεφαλικές βλάβες από ακουστικές παρενοχλήσεις "auditory sensations" 24 τουλάχιστον διπλωματών- άρχισαν να αναγνωρίζονται σαν αποτέλεσμα επίθεσης, τον Νοέμβριο του 2016.
Οι πάσχοντες έχουν υποστεί μια σειρά συμπτωμάτων, όπως απώλεια ακοής, αποπροσανατολισμός, ζάλη, κόπωση, γνωστικά προβλήματα και απώλεια ύπνου.Μεγάλος αριθμός Αμερικανών διπλωματών και απλών υπαλλήλων στις Αμερικανικές πρεσβείες της Αβάνας και του Guangzhou, υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις από γιατρούς του State Department ( οι ασθενείς διπλωμάτες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας, για ιατρική παρακολούθηση και θεραπεία)
Η ομάδα γιατρών που εξέτασε 21 θύματα της επίθεσης, δεν έκανε καμία αναφορά σε μικροκύματα (microwave strikes), στην έκθεση που υπέβαλλε τον Μάρτιο.
Ωστόσο ο επικεφαλής συγγραφέας της έκθεσης Douglas Smith (director of the University of Pennsylvania's Center for Brain Injury and Repair) δήλωσε στις 2-9-18, ότι τα μικροκύματα θεωρήθηκαν υπαίτια για τους εγκεφαλικούς τραυματισμούς."στην αρχή, όλοι ήταν σχετικά σκεπτικοί, αλλά όλοι συμφωνούν ότι υπάρχει κάτι εκεί", δήλωσε ο κ.Smith στους New York Times.
Σε συνέντευξή του στο CNN την Κυριακή, είπε ότι αν και τα μικροκύματα είναι ο κύριος ύποπτος, οι ultrasound και infrasound ήχοι, επίσης μελετήθηκαν ως πιθανές αιτίες.
Τα όπλα μικροκυμάτων "Microwave weapons" χρησιμοποιούνται ως «κατευθυνόμενα ενεργειακά όπλα» "directed energy weapons" τα οποία είναι συνήθως αερομεταφερόμενα (airborne) και βρίσκονται σε αεροσκάφη ή drones.
Αυτά τα όπλα εκπέμπουν ενέργεια για να καταστρέψουν ή να διαταράξουν στοχευμένα ηλεκτρονικά συστήματα.
Τα όπλα αναφέρονται επίσης ως όπλα υψηλής ισχύος με μικροκύματα (HPM) "high power microwave (HPM) weapons" καθώς αυτά παρέχουν ενέργεια απευθείας στον στόχο χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητικά κύματα υψηλής ισχύος.
Τα μικροκύματα μπορούν να διεισδύσουν μέσω σωματιδίων νέφους, σκόνης και υδρατμών και ως εκ τούτου η απόδοση του όπλου δεν επηρεάζεται από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες. Αυτά τα όπλα καταστρέφουν μια ευρεία περιοχή προορισμού και θεωρούνται ως όπλα περιοχής.
Τα θύματα της ηχητικής επίθεσης ανέφεραν ότι άκουσαν έντονους ήχους (intense high-pitched sounds) στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους ή στα σπίτια τους και μετά παρουσίασαν συμπτώματα όπως ναυτία, έντονο πονοκέφαλο, κόπωση, ζάλη, προβλήματα ύπνου και απώλεια ακοής.
Ένας ανώτερος υπάλληλος διοίκησης (senior administration official) δήλωσε στους ερευνητές του CNN ότι, έλεγξε τα δωμάτια και τα σπίτια του ξενοδοχείου, αλλά δεν βρήκε "acoustic devices"
Αυτό οδήγησε στις αρχές επιβολής του νόμου, να πιστέψουν ότι οι τραυματισμοί, ήταν αποτέλεσμα χτυπήματος με όπλα μικροκυμάτων που ακτινοβολούσαν από κοντινή τοποθεσία.
Οι αλλόκοτοι, ακανόνιστοι ήχοι ήταν ένας τρόπος για να κρύβονται οι επιθέσεις μικροκυμάτων.
Ο αξιωματούχος είπε ότι, αυτή ήταν μόνο μια θεωρία και δεν υπήρχαν συγκεκριμένα στοιχεία που να το αποδεικνύουν. Ωστόσο οι εξετάσεις εγκεφάλου (Brain scans) των θυμάτων, έδειξαν αλλαγές που φανερώνουν τραυματισμό.
Η Beatrice Golomb, καθηγήτρια της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του San Diego, συμφώνησε με τον Douglas Smith, διευθυντή του "Pennsylvania's Center for Brain Injury and Repair" του πανεπιστημίου της Πενσιλβανίας.
"Τα αναφερόμενα γεγονότα συμβαδίζουν με το φαινόμενο εφαρμογής παλμικής ραδιοσυχνότητας
(pulsed radio frequency/microwave radiation) και αυτό δύναται να θεωρηθεί πηγή τραυματισμού στους διπλωμάτες της Κούβας (συμπτώματα από την RF / MW ...)" ανέφερε η κ.Golomb σε ανακοίνωση της αυτό το μήνα.
"Οι ιδιαιτερότητες των ποικίλων ήχων που ανέφεραν οι διπλωμάτες κατά τη διάρκεια των εμφανώς υποκινούμενων επεισοδίων, όπως τραγούδια, κουδούνισμα και βουητό, συνυπάρχουν λεπτομερώς με γνωστές ιδιότητες της λεγόμενης « ακοής μικροκυμάτων », επίσης γνωστή ως "φαινόμενο Frey" δήλωσε στο δελτίο τύπου του πανεπιστημίου.
Σύμφωνα με το φαινόμενο Frey, που πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό νευροεπιστήμονα βιολόγο Allan H. Frey, τα μικροκύματα μπορούν να εξαπατήσουν τον εγκέφαλο να αντιληφθεί αυτό που φαίνεται να είναι συνηθισμένος ήχος.

[Observations: Noises: Chirping, ringing or grinding noises were heard at night, during episodes reportedly triggering health problems, by many diplomats. Some reported that sounds were localized with laserlike precision; or said the sounds seemed to follow them (within the territory in which they were perceived). Pulsed RF/MW engenders just these apparent “sounds” via the “Frey effect.” Perceived “sounds” differ by head dimensions and pulse characteristics, and can be perceived as located behind, in or above the head. Ability to hear the “sounds” depends on high frequency hearing and low ambient noise. ]
περισσότερα στον σύνδεσμο της ανακοίνωσης
https://static1.squarespace.com/static/58fa27103e00bed09c8eac2c/t/5b7f95930e2e7262c9be0455/1535088022263/Cuba+2018-08-23c+-NEJM.pdf
***********************************************
κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο άτομα που στέκονταν μπροστά σε ραντάρ ανέφεραν πως άκουγαν ήχους που δεν τους άκουγαν άλλοι γύρω τους, αλλόκοτους ήχους που όπως ανέφεραν προέρχονταν "μέσα από το κεφάλι τους".
Το φαινόμενο αυτό, γνωστό ως ακουστικό φαινόμενο μικροκυμάτων ή "φαινόμενο Frey", μελέτησε ο νευροεπιστήμονας βιολόγος Allan Frey που ανακάλυψε πως πιθανότατα δεν προκαλείται στο εξώτερο αυτί ή στο τύμπανο αλλά γύρω από την εσώτερη περιοχή του αυτιού, συγκεκριμένα του κοχλία, λόγω της θέρμανσης διαφόρων ανατομικών μερών αυτής της περιοχής.

το 1960 ο κ.Frey, εργαζόταν στο Advanced Electronics Center του πανεπιστημίου Cornell. Ένας άντρας που μέτρησε τα σήματα ραντάρ σε μια κοντινή εγκατάσταση GE πήγε να τον συναντήσει και δήλωσε ότι μπορούσε να ακούσει τους παλμούς της δέσμης - beam’s pulses — zip, zip, zip..
ο κ. Frey ενδιαφέρθηκε και ταξίδεψε στο χώρο εργασίας του ανθρώπου στις Συρακούσες και τοποθέτησε τον εαυτό του στο "radar beam".
όπως είπε "θα μπορούσα να το ακούσω και εγώ."
Τα κείμενα του κ. Frey - αναφέροντας ότι ακόμα και κωφοί άνθρωποι μπορούσαν να ακούσουν τους ψευδείς ήχους - θεμελίωσαν ένα νέο πεδίο μελέτης σχετικά με τις νευρικές επιπτώσεις της ακτινοβολίας. Το πρώτο βιβλίο του κ. Frey , το 1961, ανέφερε ότι οι πυκνότητες ισχύος 160 φορές χαμηλότερες από το "πρότυπο μέγιστο ασφαλές επίπεδο για συνεχή έκθεση" θα μπορούσαν να προκαλέσουν τις ηχητικές αυταπάτες.
Οι ερευνητές αγωνίστηκαν για να επιβεβαιώσουν και να επεκτείνουν τα ευρήματα του κ. Frey. Αρχικά ονόμασαν το φαινόμενο με το όνομα του, αλλά τελικά το ονόμασαν ακουστικό αποτέλεσμα μικροκυμάτων και, εν καιρώ, γενικότερα, ακρόαση ραδιοσυχνότητας .
(eventually called it the microwave auditory effect and, in time, more generally, radio-frequency hearing)
Λίγο καιρό μετά τις αρχικές ανακαλύψεις του, ο κ Frey προσκήθηκε από τη Σοβιετική Ακαδημία Επιστημών για μια διάλεξη και επίσκεψη σε εργαστήρια.
[Soviet research on microwaves for “internal sound perception,” the Defense Intelligence Agency warned in 1976, showed great promise for “disrupting the behavior patterns of military or diplomatic personnel.”]

σε παγκόσμιο επίπεδο, η απειλή ανάπτυξης αυτού του όπλου μεγάλωσε.
το φαινόμενο Frey μπορεί όχι μόνο να προκαλέσει τους αλλόκοτους ήχους, αλλά και να μεταδώσει στο άτομο διάφορες λέξεις, επιτρέποντας έτσι την ασύρματη επικοινωνία με το "υποκείμενο" χωρίς δέκτη, αν και κάτι τέτοιο μπορεί να είναι επικίνδυνο αν μεταδοθούν "μεγάλες φράσεις" λόγω της ενέργειας που απαιτείται και κατά συνέπεια της θέρμανσης στο κρανίο του υποκειμένου.
Επιστήμονες που συνεργάζονται με την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έχουν προσπαθήσει να μεταδώσουν κατανοητές λέξεις και φράσεις στους αντιπάλους.
ένα άλλο ενδιαφέρον όπλο το οποίο βασίζεται στα μικροκύματα είναι η MEDUSA ακρωνύμιο της φράσης "Mob Excess Deterrent Using Silent Audio". Προκαλούν πολύ δυνατούς, ενοχλητικούς ήχους μέσα στο κεφάλι του θύματος (σιωπηλούς ήχους) που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ωτοασπίδες.
Δεν είναι γνωστό εάν η Ουάσινγκτον χρησιμοποιεί τέτοια όπλα. Αλλά το Πεντάγωνο δημιούργησε ένα σχετικό όπλο που είναι γνωστό ως Active Denial System, και παρουσιάζεται στο βίντεο . Φωτίζει με μια αόρατη ακτίνα που αποσκοπεί να αποτρέψει τους όχλους και τους επιτιθέμενους από έντονα αισθήματα.
The Solid State Active Denial Technology (SS-ADT) is a non-lethal weapon system which disrupts hostile activities and can deny personnel from remaining in specific areas, without causing permanent physical harm or collateral damage.
https://www.dvidshub.net/video/304622/solid-state-active-denial-technology#.Umk9zsvD-pp

τα μυστηριώδη προβλήματα υγείας των Αμερικανών διπλωματών στην Κούβα άρχισαν μέσα στο 2016, άρχισαν να αναφέρονται ευρέως το 2017 και εμφανίστηκαν και τον Ιανουάριο του 2018. Παρόμοια προβλήματα αναγνωρίστηκαν αρχικά στην Κίνα, τον Απρίλιο του 2018 και ασθένησε ένας αξιοσημείωτος αριθμός διπλωματών στην (US consulate) πρεσβεία, στο Guangzhou.
Ο ειδικός (psychoacoustics expert) Joseph Pompei, δήλωσε επίσης για την εγκεφαλική βλάβη και τη διάσειση που εμφάνισαν οι διπλωμάτες, ότι: “‘Brain damage and concussions, it’s not possible...’ ‘Somebody would have to submerge their head in powerful ultrasound transducers’”

*******************************
ο 83χρονος κ.Frey, που αποκάλυψε το νευρικό φαινόμενο, ζει σήμερα στην ιδιοκτησία του, έξω από την Ουάσινγκτον.
Ταξίδεψε ευρέως και για πολλά χρόνια εργάστηκε ως ανάδοχος και σύμβουλος σε διάφορες ομοσπονδιακές υπηρεσίες.
Εικάζει ότι οι Κουβανοί που ευθυγραμμίζονται με τη Ρωσία, τον μακροπρόθεσμο σύμμαχό τους, ενδέχεται να έχουν ξεκινήσει επιθέσεις με μικροκύματα, στην προσπάθειά τους να υπονομεύσουν τους αναπτυξιακούς δεσμούς μεταξύ της Κούβας και των Ηνωμένων Πολιτειών.
όπως είπε «Είναι μια πιθανότητα», "Στις δικτατορίες, υπάρχουν συχνά φατρίες που δεν σκέφτονται τίποτα όταν βρεθούν ενάντια στη γενική πολιτική, αν ταιριάζει στις ανάγκες τους. Νομίζω ότι αυτή είναι μια απολύτως βιώσιμη εξήγηση. "
Ωστόσο μένει επίσης αναπάντητο το ερώτημα, από που θα μπορούσαν οι επιτιθέμενοι να προμηθευτούν τα ασυνήθιστα όπλα.
Το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στους New York Times και δήλωσε ότι η έρευνα του δεν είχε καθορίσει ακόμα τον σκοπό ή την πηγή των επιθέσεων. Το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση της έρευνας ή οποιεσδήποτε θεωρίες.
************************************
στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει ένα αρχειακό στρατιωτικό βίντεο των ΗΠΑ σε ένα καινούργιο "κατευθυνόμενο όπλο ενέργειας" με εξαιρετικές δυνατότητες.αυτό είναι ένα όπλο με λέιζερ, αλλά φανταστείτε κάτι κρυμμένο στους τοίχους ή στην οροφή του κτιρίου όπου εργάζεστε, λειτουργώντας με την ίδια βασική αρχή, ρεύμα ενέργειας στον εγκέφαλό σας για να σας βλάψει ή να σας σκοτώσει.
https://boingboing.net/2018/09/01/weird-sonic-attacks.html

Doctors and scientists say microwave strikes may have caused sonic delusions and very real brain damage among embassy staff and family members.
***********************************
Μέλη του Jason, μια μυστική ομάδα ελίτ των επιστημόνων που βοηθά την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εκτιμήσει νέες απειλές για την εθνική ασφάλεια, λένε ότι εξέτασαν το διπλωματικό μυστήριο αυτό το καλοκαίρι και ζυγίζουν πιθανές εξηγήσεις, συμπεριλαμβανομένων των μικροκυμάτων.

σχετικός ο σύνδεσμος
https://www.nytimes.com/2018/09/01/science/sonic-attack-cuba-microwave.html

At least one government employee in Guangzhou was confirmed to have developed a brain injury consistent with that of the 24 US diplomats and their family members who fell ill in Cuba.
Since then, more than 250 people connected to diplomatic missions in China have received medical evaluations.

the "Frey effect" is a staple of any conspiracy theorist's daily diet of wackiness. It's behind one type of the alleged "mind control" attacks that requires a tinfoil hat to negate its affects on the brain. They'll call it "V2K" - Voice to Skull.
.....
we know for certain that at least one US company has claimed to have created such a weapon in the past decade.
πηγή
https://www.sciencealert.com/there-s-a-new-theory-behind-the-sonic-attacks-microwave-weapon-strikes-60-s-research

σχετική μας ανάρτηση στις 9-6-18
Ηχητικά Όπλα, ένας τρομακτικού τύπου Αόρατος Πόλεμος. Νέα περιστατικά ηχητικής επίθεσης σε Αμερικανούς διπλωμάτες στην Κούβα
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2018/06/blog-post_9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας