Για τους θαυμαστές του εμφιαλωμένου νερού

Για τους θαυμαστές του εμφιαλωμένου νερού ​Εάν είστε λάτρεις του εμφιαλωμένου νερού είναι καλό να γνωρίζετε ότι στις ΗΠΑ, μεγάλη έρευνα του Συμβουλίου Προστασίας Φυσικών Πόρων που συνέκρινε 1000 διαφορετικές φίρμες εμφιαλωμένου νερού διαπίστωσε ότι πολλές φιάλες περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες, βακτήρια, ακόμα και αρσενικό. Επιπλέον, τα πλαστικά μπουκάλια βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον. Σε ποσοστό 80%, τα πλαστικά μπουκάλια νερού στις ΗΠΑ καταλήγουν στις χωματερές επιτείνοντας την κλιματική αλλαγή. Καταλήγουν επίσης στις χωματερές διασπασμένα σε μικροσκοπικά κομμάτια που εισέρχονται στο πεπτικό σύστημα ψαριών και πουλιών που τα μπερδεύουν με κριλ και από εκεί στη διατροφική αλυσίδα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα φίλτρο καθαρισμού του νερού στο σπίτι για τους εξής λόγους:1. Η παρασιτοκτόνος και ζιζανιοκτόνος ουσία διχλωροφαινόλη είναι η ίδια που χρησιμοποιείται για τη χλωρίωση του νερού.2. Περίπου το 1/3 του εμφιαλωμένου νερού που ελέγχθηκε βρέθηκε με χημική ή βακτηριδιακή μόλυνση πάνω από τα επίπεδα ασφαλείας.3. Οι επιστήμονες έχουν βρει ότι όσο περισσότερο ένα πλαστικό μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού μένει στο ράφι, είτε στο σούπερ μάρκετ είτε στο ψυγείο σας, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να καταναλώσετε μεγαλύτερη δόση αντιμονίου, μιας χημικής ουσίας που κατηγορείται για καρκινογενέσεις.4. Υπολογίζεται ότι το εμφιαλωμένο νερό που πωλείται στις ΗΠΑ σε ποσοστό 25-30% προέρχεται από τα δίκτυα ύδρευσης -ορισμένες φορές κατόπιν επεξεργασίας και άλλες όχι.5. Κανένας δεν ελέγχει τον κλάδο εμφιάλωσης νερού στις ΗΠΑ[στην Ελλάδα έχουμε τον ΕΦΕΤ].




​Εάν είστε λάτρεις του εμφιαλωμένου νερού είναι καλό να γνωρίζετε ότι στις ΗΠΑ, μεγάλη έρευνα του Συμβουλίου Προστασίας Φυσικών Πόρων που συνέκρινε 1000 διαφορετικές φίρμες εμφιαλωμένου νερού διαπίστωσε ότι πολλές φιάλες περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες, βακτήρια, ακόμα και αρσενικό. Επιπλέον, τα πλαστικά μπουκάλια βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον. Σε ποσοστό 80%, τα πλαστικά μπουκάλια νερού στις ΗΠΑ καταλήγουν στις χωματερές επιτείνοντας την κλιματική αλλαγή. Καταλήγουν επίσης στις χωματερές διασπασμένα σε μικροσκοπικά κομμάτια που εισέρχονται στο πεπτικό σύστημα ψαριών και πουλιών που τα μπερδεύουν με κριλ και από εκεί στη διατροφική αλυσίδα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα φίλτρο καθαρισμού του νερού στο σπίτι για τους εξής λόγους:1. Η παρασιτοκτόνος και ζιζανιοκτόνος ουσία διχλωροφαινόλη είναι η ίδια που χρησιμοποιείται για τη χλωρίωση του νερού.2. Περίπου το 1/3 του εμφιαλωμένου νερού που ελέγχθηκε βρέθηκε με χημική ή βακτηριδιακή μόλυνση πάνω από τα επίπεδα ασφαλείας.3. Οι επιστήμονες έχουν βρει ότι όσο περισσότερο ένα πλαστικό μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού μένει στο ράφι, είτε στο σούπερ μάρκετ είτε στο ψυγείο σας, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να καταναλώσετε μεγαλύτερη δόση αντιμονίου, μιας χημικής ουσίας που κατηγορείται για καρκινογενέσεις.4. Υπολογίζεται ότι το εμφιαλωμένο νερό που πωλείται στις ΗΠΑ σε ποσοστό 25-30% προέρχεται από τα δίκτυα ύδρευσης -ορισμένες φορές κατόπιν επεξεργασίας και άλλες όχι.5. Κανένας δεν ελέγχει τον κλάδο εμφιάλωσης νερού στις ΗΠΑ
[στην Ελλάδα έχουμε τον ΕΦΕΤ].

geodifhs.com
Σχόλια
Comment Poster
Δεκαετιες το καταναλωνω δεν εχω παθει τιποτα...μια χαρα ειναι αυτοι που τους περισευουν ας βαλουν φιλτρα...και οτι αλλο τους γυαλησει.