Οι χιμπατζήδες ανατρέπουν, σκοτώνουν και στη συνέχεια τρώνε τον τυραννικό ηγέτη τους

Οι χιμπατζήδες ανατρέπουν, σκοτώνουν και στη συνέχεια τρώνε τον τυραννικό ηγέτη τους ​Ετσι συμπεριφέρονται τα πιο εξελιγμένα ζώα στον πλανήτη.Ο ανθρωπολόγος Jill Pruetz που τα μελέτησε δήλωσε ότι έμεινε «σοκαρισμένος» από τη συμπεριφορά τους. Οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι γιατί οι χιμπατζήδες παρουσιάζουν μια τόσο παράξενη και ενοχλητική συμπεριφορά και η ανακάλυψη μπορεί να απαντήσει γιατί λίγα ζώα εκτός από τους ανθρώπους δείχνουν τέτοια θανατηφόρα επιθετικότητα και αναζητούν απαντήσεις σχετικά με το γιατί οι χιμπατζήδες εξαφανίζονται. Είναι πιθανό οι περιβαλλοντικές αλλαγές που προκαλούνται από τον άνθρωπο να έχουν διαταράξει το περιβάλλον του χιμπατζή και να τους έχουν οδηγήσει να είναι αναστατωμένοι. Επιπλέον ο ανταγωνισμός για έναν σύντροφο και ο αγώνας εξουσίας με τους νεότερους χιμπατζήδες μπορεί επίσης να ευθύνεται για το θάνατό του.



​Ετσι συμπεριφέρονται τα πιο εξελιγμένα ζώα στον πλανήτη.Ο ανθρωπολόγος Jill Pruetz που τα μελέτησε δήλωσε ότι έμεινε «σοκαρισμένος» από τη συμπεριφορά τους. 

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι γιατί οι χιμπατζήδες παρουσιάζουν μια τόσο παράξενη και ενοχλητική συμπεριφορά και η ανακάλυψη μπορεί να απαντήσει γιατί λίγα ζώα εκτός από τους ανθρώπους δείχνουν τέτοια θανατηφόρα επιθετικότητα και αναζητούν απαντήσεις σχετικά με το γιατί οι χιμπατζήδες εξαφανίζονται. Είναι πιθανό οι περιβαλλοντικές αλλαγές που προκαλούνται από τον άνθρωπο να έχουν διαταράξει το περιβάλλον του χιμπατζή και να τους έχουν οδηγήσει να είναι αναστατωμένοι. Επιπλέον ο ανταγωνισμός για έναν σύντροφο και ο αγώνας εξουσίας με τους νεότερους χιμπατζήδες μπορεί επίσης να ευθύνεται για το θάνατό του. 

Πηγή-newscientist | geodifhs.com
Σχόλια