Πρώτη επίσημη συνεργασία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού με τη NASA για την προετοιμασία και υλοποίηση διεθνούς αποστολής στη Σελήνη!

Πρώτη επίσημη συνεργασία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού με τη NASA για την προετοιμασία και υλοποίηση διεθνούς αποστολής στη Σελήνη! Στο Διεθνές Συνέδριο Αστροναυπηγικής, που διοργανώθηκε στη Βρέμη, συμμετείχαν τις προηγούμενες ημέρες εκπρόσωποι του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ). Στο συνέδριο αποφασίστηκε ομόφωνα η συνεργασία διαστημικών οργανισμών από όλον τον κόσμο για την προετοιμασία και υλοποίηση διεθνούς αποστολής στη Σελήνη. Στη διεθνή αυτή αποστολή, στην οποία έχει τεθεί επικεφαλής η NASA, θα συμμετάσχει και η Ελλάδα μέσω του ΕΛΔΟ, «αποδεικνύοντας πως η χώρα μας αποτελεί ισότιμο εταίρο στα διαστημικά δρώμενα και ότι μπορεί να προωθεί Έλληνες επιστήμονες και ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα σε μεγάλες αποστολές». H NASA έχει ζητήσει την επίσημη κατάθεση προτάσεων για την εξερεύνηση της Σελήνης και ο ΕΛΔΟ έχει αποστείλει, ήδη, σχετικές προκλήσεις για την υποβολή ιδεών από πανεπιστήμια και άλλους ερευνητές. Ο Οργανισμός έχει λάβει σχέδια προς υλοποίηση από 10 έγκριτα ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και ανεξάρτητους ερευνητές, τα οποία θα μελετηθούν και θα προωθηθούν στη NASA για περαιτέρω αξιολόγηση και πιθανή αξιοποίηση στην αποστολή, που θα πραγματοποιηθεί το 2020 με το διαστημικό σκάφος «Orion». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τις προτάσεις τους έως την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στο email του ΕΛΔΟ (info@hellenicspaceagency.gov.gr).






Στο Διεθνές Συνέδριο Αστροναυπηγικής, που διοργανώθηκε στη Βρέμη, συμμετείχαν τις προηγούμενες ημέρες εκπρόσωποι του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ). Στο συνέδριο αποφασίστηκε ομόφωνα η συνεργασία διαστημικών οργανισμών από όλον τον κόσμο για την προετοιμασία και υλοποίηση διεθνούς αποστολής στη Σελήνη.

Στη διεθνή αυτή αποστολή, στην οποία έχει τεθεί επικεφαλής η NASA, θα συμμετάσχει και η Ελλάδα μέσω του ΕΛΔΟ, «αποδεικνύοντας πως η χώρα μας αποτελεί ισότιμο εταίρο στα διαστημικά δρώμενα και ότι μπορεί να προωθεί Έλληνες επιστήμονες και ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα σε μεγάλες αποστολές».

H NASA έχει ζητήσει την επίσημη κατάθεση προτάσεων για την εξερεύνηση της Σελήνης και ο ΕΛΔΟ έχει αποστείλει, ήδη, σχετικές προκλήσεις για την υποβολή ιδεών από πανεπιστήμια και άλλους ερευνητές.

Ο Οργανισμός έχει λάβει σχέδια προς υλοποίηση από 10 έγκριτα ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και ανεξάρτητους ερευνητές, τα οποία θα μελετηθούν και θα προωθηθούν στη NASA για περαιτέρω αξιολόγηση και πιθανή αξιοποίηση στην αποστολή, που θα πραγματοποιηθεί το 2020 με το διαστημικό σκάφος «Orion».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τις προτάσεις τους έως την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στο email του ΕΛΔΟ (info@hellenicspaceagency.gov.gr).
Σχόλια