Tο πρώτο ρομπότ που παρουσιάζει ειδήσεις...

Tο πρώτο ρομπότ που παρουσιάζει ειδήσεις... Ο πρώτος παγκοσμίως παρουσιαστής ειδήσεων που δημιουργήθηκε με την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης (AI) έκανε την παρθενική του εμφάνιση στην... Παγκόσμια Διάσκεψη του Διαδικτύου που διεξάγεται στην επαρχία Τζετζιάνγκ (ανατολική Κίνα). Ο παρουσιαστής AI, που ανέπτυξε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua και η τεχνολογική εταιρία Sogou Inc, δημιουργήθηκε με πρότυπο στην πραγματική ζωή τον Κινέζο εκφωνητή ειδήσεων Τσιου Χάο: φοράει μαύρο κοστούμι και κόκκινη γραβάτα, μπορεί να μιμηθεί τις εκφράσεις του ανθρώπινου προσώπου όταν διαβάζει ειδήσεις και αποτελεί μέρος μιας μεγάλης προσπάθειας της Κίνας να προβάλει τα επιτεύγματά της στην τεχνολογία AI, από εξοπλισμούς παρακολούθησης μέχρι τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. Σύμφωνα με το Xinhua, ο παρουσιαστής-ρομπότ έχει γίνει μέλος της δημοσιογραφικής του ομάδας και μπορεί να εργάζεται 24 ώρες την ημέρα στην επίσημη ιστοσελίδα του και σε πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μειώνοντας τα κόστη παραγωγής ειδήσεων και βελτιώνοντας την αποδοτικότητα.






Ο πρώτος παγκοσμίως παρουσιαστής ειδήσεων που δημιουργήθηκε με την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης (AI) έκανε την παρθενική του εμφάνιση στην...
Παγκόσμια Διάσκεψη του Διαδικτύου που διεξάγεται στην επαρχία Τζετζιάνγκ (ανατολική Κίνα).

Ο παρουσιαστής AI, που ανέπτυξε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua και η τεχνολογική εταιρία Sogou Inc, δημιουργήθηκε με πρότυπο στην πραγματική ζωή τον Κινέζο εκφωνητή ειδήσεων Τσιου Χάο: φοράει μαύρο κοστούμι και κόκκινη γραβάτα, μπορεί να μιμηθεί τις εκφράσεις του ανθρώπινου προσώπου όταν διαβάζει ειδήσεις και αποτελεί μέρος μιας μεγάλης προσπάθειας της Κίνας να προβάλει τα επιτεύγματά της στην τεχνολογία AI, από εξοπλισμούς παρακολούθησης μέχρι τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.

Σύμφωνα με το Xinhua, ο παρουσιαστής-ρομπότ έχει γίνει μέλος της δημοσιογραφικής του ομάδας και μπορεί να εργάζεται 24 ώρες την ημέρα στην επίσημη ιστοσελίδα του και σε πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μειώνοντας τα κόστη παραγωγής ειδήσεων και βελτιώνοντας την αποδοτικότητα.

left.gr
Σχόλια