Τους είπε «ΟΧΙ» και τον τέλειωσαν: Αυτούς εκβιάζουν στην Ελλάδα; – Η είδηση από την Βοιωτία που μας ξυπνάει απότομα.

Τους είπε «ΟΧΙ» και τον τέλειωσαν: Αυτούς εκβιάζουν στην Ελλάδα; – Η είδηση από την Βοιωτία που μας ξυπνάει απότομα. Posted by Φαίη στο Δεκέμβριος 11, 2018 Πολλοί περιμένουν κάποιο «κοσμογονικό γεγονός» στο Αιγαίο ή κάπου στον κόσμο τέλος πάντων, προκειμένου να πειστούν πως ζούμε μέρες… «γεγονότων». Το δημοσίευμα που εντοπίσαμε στην αγροτική εφημερίδα «Agrenda» δεν κρούει απλά τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά βαράει ολόκληρο καμπαναριό ορθόδοξης Μητρόπολης ή καθεδρικού ναού. του Κίμωνα Χαραλάμπους Εμείς απλά παραθέτουμε το ρεπορτάζ: «ο Αθανάσιος Φλούδας, έχει δηµιουργήσει τα τελευταία χρόνια µια καλά δοµηµένη εκµετάλλευση µε 500 πρόβατα της φυλής Λακόν (Lacaune), παράγει κάθε χρόνο περί τους 120-150 τόνους γάλα. Καλλιεργεί ταυτόχρονα περί τα 200 στρέµµατα µε καλαµπόκι και ψυχανθή για να τροφοδοτεί την µονάδα του µε δικές του ζωοτροφές. Για πολύ καιρό είχε συνεργασία µε µια καλοκουρδισµένη γαλακτοκοµική επιχείρηση από την Θεσσαλία, η οποία παραλάµβανε το σύνολο της παραγωγής του σε καλή τιµή και χωρίς να παραβαίνει ποτέ τον χρόνο στις πληρωµές. (…) Μέχρι την στιγµή που από την πλευρά της γαλακτοβιοµηχανίας άρχισε να έχει οχλήσεις, όχι για την ποιότητα της παραγωγής του αλλά για το γεγονός ότι επέµενε να ταίζει τα ζώα µε ιδιοπαραγόµενες ζωοτροφές. Άρχισε να ασκείται σιγά – σιγά µια πίεση για αλλαγή τακτικής σ’ αυτό το θέµα και µάλιστα µε υποδείξεις για την προµήθεια των ζωοτροφών από συγκεκριµένη εταιρεία. Παρ’ ότι στην αρχή δεν έδωσε πολύ σηµασία, µε τον καιρό οι πιέσεις έγιναν αφόρητες. Όταν αρνήθηκε, η συνεργασία διεκόπη αυτόματα και έμεινε μόνος με 500 πρόβατα και δίχως αξιόλογες εναλλακτικές». Το παράδειγµα του οργανωµένου προβατοτρόφου από το Κάστρο Βοιωτίας, είναι χαρακτηριστικό της πίεσης που δέχονται αυτό τον καιρό οι αγρότες, είτε δραστηριοποιούνται στην ζωική είτε ακόµα και στην φυτική παραγωγή. Τους πιέζουν, αν όχι εκβιάζουν, να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες ζωοτροφές, από συγκεκριμένες εταιρίες και όχι να ιδιοπαράγουν, καθώς τα γαλακτομικά και ζωϊκά προϊόντα πρέπει να είναι συγκεκριμένης «συνταγής». Η παγκόσμια κυβέρνηση άλλωστε θέλει να ελέγχει τα πάντα. Όποιοι δεν υπακούν και επιμένουν στον δικό τους δρόμο, θα απομονώνονται ή, δεν αποκλείεται αργότερα, να διώκονται.



Posted by Φαίη στο Δεκέμβριος 11, 2018





Πολλοί περιμένουν κάποιο «κοσμογονικό γεγονός» στο Αιγαίο ή κάπου στον κόσμο τέλος πάντων, προκειμένου να πειστούν πως ζούμε μέρες… «γεγονότων».
Το δημοσίευμα που εντοπίσαμε στην αγροτική εφημερίδα «Agrenda» δεν κρούει απλά τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά βαράει ολόκληρο καμπαναριό ορθόδοξης Μητρόπολης ή καθεδρικού ναού.

του Κίμωνα Χαραλάμπους



Εμείς απλά παραθέτουμε το ρεπορτάζ:

«ο Αθανάσιος Φλούδας, έχει δηµιουργήσει τα τελευταία χρόνια µια καλά δοµηµένη εκµετάλλευση µε 500 πρόβατα της φυλής Λακόν (Lacaune), παράγει κάθε χρόνο περί τους 120-150 τόνους γάλα.

Καλλιεργεί ταυτόχρονα περί τα 200 στρέµµατα µε καλαµπόκι και ψυχανθή για να τροφοδοτεί την µονάδα του µε δικές του ζωοτροφές.

Για πολύ καιρό είχε συνεργασία µε µια καλοκουρδισµένη γαλακτοκοµική επιχείρηση από την Θεσσαλία, η οποία παραλάµβανε το σύνολο της παραγωγής του σε καλή τιµή και χωρίς να παραβαίνει ποτέ τον χρόνο στις πληρωµές.

(…)

Μέχρι την στιγµή που από την πλευρά της γαλακτοβιοµηχανίας άρχισε να έχει οχλήσεις, όχι για την ποιότητα της παραγωγής του αλλά για το γεγονός ότι επέµενε να ταίζει τα ζώα µε ιδιοπαραγόµενες ζωοτροφές.

Άρχισε να ασκείται σιγά – σιγά µια πίεση για αλλαγή τακτικής σ’ αυτό το θέµα και µάλιστα µε υποδείξεις για την προµήθεια των ζωοτροφών από συγκεκριµένη εταιρεία. Παρ’ ότι στην αρχή δεν έδωσε πολύ σηµασία, µε τον καιρό οι πιέσεις έγιναν αφόρητες.

Όταν αρνήθηκε, η συνεργασία διεκόπη αυτόματα και έμεινε μόνος με 500 πρόβατα και δίχως αξιόλογες εναλλακτικές».

Το παράδειγµα του οργανωµένου προβατοτρόφου από το Κάστρο Βοιωτίας, είναι χαρακτηριστικό της πίεσης που δέχονται αυτό τον καιρό οι αγρότες, είτε δραστηριοποιούνται στην ζωική είτε ακόµα και στην φυτική παραγωγή.

Τους πιέζουν, αν όχι εκβιάζουν, να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες ζωοτροφές, από συγκεκριμένες εταιρίες και όχι να ιδιοπαράγουν, καθώς τα γαλακτομικά και ζωϊκά προϊόντα πρέπει να είναι συγκεκριμένης «συνταγής».

Η παγκόσμια κυβέρνηση άλλωστε θέλει να ελέγχει τα πάντα. Όποιοι δεν υπακούν και επιμένουν στον δικό τους δρόμο, θα απομονώνονται ή, δεν αποκλείεται αργότερα, να διώκονται.

Τα σχόλια δικά σας:



EL
Σχόλια