Η μαζική παραγωγή τανκς κατά τη διάρκεια των πολέμων

Η μαζική παραγωγή τανκς κατά τη διάρκεια των πολέμων Στη Βρετανία, τα τανκς χαρακτηρίζονταν ως «πλοία της στεριάς». Η επιτροπή των τανκς ιδρύθηκε το 1915 από τον Winston Churchill για την ανάπτυξη σχεδίων. Για να αποκρύψουν τον πραγματικό τους σκοπό από τυχόν κατασκόπους, ονομάστηκαν τανκς (αγγλ. δεξαμενές), για να δώσουν την εντύπωση ότι είναι απλές δεξαμενές νερού. Έτσι, το χαρακτηριστικό όνομά τους έμεινε στην ιστορία. Τα τανκς αναπτύχθηκαν από τη Βρετανία και τη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 1916 από το βρετανικό στρατό κατά τη διάρκεια της Μάχης του Σομμ. Οι στρατοί της Γαλλίας και της Βρετανίας κατασκεύασαν χιλιάδες τανκς, οι Γερμανοί όμως δεν πείστηκαν για τις ικανότητες τους και κατασκέυασαν μόλις 20 τανκς. Μετά την βελτίωση του σχεδιασμού των τανκς του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο ρόλος τους στο πεδίο της μάχης επανεξετάστηκε. Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατασκευάστηκαν και πάλι χιλιάδες τανκς. Τα εργοστάσια σταμάτησαν να παράγουν άλλα, καθημερινά προϊόντα και στην παραγωγή τανκς εντάχθηκαν και γυναίκες. Μετά το τέλος και του Β’ Παγκόσμιου, τα εργοστάσια επανήλθαν στην παραγωγή συγκεκριμένων καθημερινών προϊόντων.




Στη Βρετανία, τα τανκς χαρακτηρίζονταν ως «πλοία της στεριάς». Η επιτροπή των τανκς ιδρύθηκε το 1915 από τον Winston Churchill για την ανάπτυξη σχεδίων. Για να αποκρύψουν τον πραγματικό τους σκοπό από τυχόν κατασκόπους, ονομάστηκαν τανκς (αγγλ. δεξαμενές), για να δώσουν την εντύπωση ότι είναι απλές δεξαμενές νερού. Έτσι, το χαρακτηριστικό όνομά τους έμεινε στην ιστορία.

Τα τανκς αναπτύχθηκαν από τη Βρετανία και τη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 1916 από το βρετανικό στρατό κατά τη διάρκεια της Μάχης του Σομμ. Οι στρατοί της Γαλλίας και της Βρετανίας κατασκεύασαν χιλιάδες τανκς, οι Γερμανοί όμως δεν πείστηκαν για τις ικανότητες τους και κατασκέυασαν μόλις 20 τανκς.

Μετά την βελτίωση του σχεδιασμού των τανκς του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο ρόλος τους στο πεδίο της μάχης επανεξετάστηκε. Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατασκευάστηκαν και πάλι χιλιάδες τανκς. Τα εργοστάσια σταμάτησαν να παράγουν άλλα, καθημερινά προϊόντα και στην παραγωγή τανκς εντάχθηκαν και γυναίκες. Μετά το τέλος και του Β’ Παγκόσμιου, τα εργοστάσια επανήλθαν στην παραγωγή συγκεκριμένων καθημερινών προϊόντων.


slpress.gr
Σχόλια