Η PJ συλλαμβάνει 9,5 τόνους κοκαΐνης στο λιμάνι της Praia


Η δικαστική αστυνομία, μέσω του κεντρικού τμήματος της κυκλοφορίας των ναρκωτικών (SCITE), στο πλαίσιο της καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών δια θαλάσσης, με ένταλμα έρευνας και κατάσχεση του πλοίου - ESER - στις 31 Ιανουαρίου, στο λιμάνι Praia, η κατάσχεση 260 μπαλών, με μεικτό βάρος 9.570 kg, που περιέχεται στα μπάλες αυτά, ένα προϊόν που υποβλήθηκε σε ταχεία δοκιμή αντέδρασε θετικά στην κοκαΐνη.

Μετά τη συγκέντρωση, κρατήθηκαν 11 πολίτες, όλοι οι Ρώσοι πολίτες, οι οποίοι θα παραμείνουν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για την επικύρωση των συλλήψεων και των μέτρων εκτέλεσης.

Αναφέρει επίσης ότι το φορτηγό, που προέρχεται από τη Νότια Αμερική, είχε το λιμάνι προορισμού του TANGER, Μαρόκο. Ωστόσο, το φορτηγό έφτασε στο Λιμάνι της Praia προκειμένου να συμμορφωθεί με τις νομικές διαδικασίες σχετικά με το θάνατο ενός από τα μέλη του πληρώματος. Ωστόσο, πριν, η PJ ήταν ήδη στην κατοχή της πληροφορίες ότι ήταν ένα σκάφος για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έφερε απροσδιόριστη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

pj.gov.cv

Σχόλια