Εκατομμύρια βαρέλια μαύρου χρυσού κρυμμένα σε ...σπηλιές των ΗΠΑ!

Εκατομμύρια βαρέλια μαύρου χρυσού κρυμμένα σε ...σπηλιές των ΗΠΑ! Σε περισσότερα από 640 εκατομμύρια βαρέλια, είναι αποθηκευμένα τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, τα οποία ο Ντόναλντ Τραμπ σκέπτεται να χρησιμοποιήσει, μετά τις επιθέσεις στα διυλιστήρια της 'Aramco' στην Σαουδική Αραβία και την εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου σε υψηλα 30ετίας, Το πετρελαϊκά αποθέματα, στα οποίο αναφέρθηκε ο Τραμπ, σύμφωνα με το 'BBC', είναι αποθηκευμένα σε σπήλαια άλατος, σε τοποθεσίες, κάτω από τις πολιτείες του Τέξας και της Λουϊζιάνα. Η μεγαλύτερη ποσότητα, 254 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου , βρίσκεται αποθηκευμένη σε μυστική σπηλιά στο Μπράιαν Μάουντ, κοντά στο Φρίπορτ του Τέξας. Η αποθήκευση του πετρελαίου μέσα στα σπήλαια κρίνεται πιο φθηνή σε σχέση με το να φυλάσσεται σε δεξαμενές πάνω από το έδαφος. Επίσης θεωρείται πιο ασφαλής μέθοδος, καθώς η χημική σύνθεση του αλατιού και η γεωλογική πίεση εμποδίζουν τη διαρροή. Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια, το 2018 οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν 20,5 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως κατά μέσο όρο – πράγμα που σημαίνει ότι το υπάρχον απόθεμα στα κρυμμένα βαρέλια αρκεί για να «κρατήσει» τις ΗΠΑ για περίπου 31 ημέρες. Οι ΗΠΑ κατανόησαν την ανάγκη ύπαρξης αποθέματος πετρελαίου στις αρχές της δεκαετίας του 1970, μετά εμπάργκο που επέβαλαν στην Αμερική τα κράτη της Μέσης Ανατολής, για την υποστήριξή της στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του Αραβο- Ισραηλινού πολέμου το 1973. Σήμερα, όλα τα μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας οφείλουν να έχουν απόθεμα αντίστοιχο με την εισαγωγή πετρελαίου 90 ημερών, αλλά το απόθεμα των ΗΠΑ για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Πηγή: Politis Online





Σε περισσότερα από 640 εκατομμύρια βαρέλια, είναι αποθηκευμένα τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, τα οποία ο Ντόναλντ Τραμπ σκέπτεται να χρησιμοποιήσει, μετά τις επιθέσεις στα διυλιστήρια της 'Aramco' στην Σαουδική Αραβία και την εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου σε υψηλα 30ετίας,



Το πετρελαϊκά αποθέματα, στα οποίο αναφέρθηκε ο Τραμπ, σύμφωνα με το 'BBC', είναι αποθηκευμένα σε σπήλαια άλατος, σε τοποθεσίες, κάτω από τις πολιτείες του Τέξας και της Λουϊζιάνα.





Η μεγαλύτερη ποσότητα, 254 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου , βρίσκεται αποθηκευμένη σε μυστική σπηλιά στο Μπράιαν Μάουντ, κοντά στο Φρίπορτ του Τέξας.


Η αποθήκευση του πετρελαίου μέσα στα σπήλαια κρίνεται πιο φθηνή σε σχέση με το να φυλάσσεται σε δεξαμενές πάνω από το έδαφος. Επίσης θεωρείται πιο ασφαλής μέθοδος, καθώς η χημική σύνθεση του αλατιού και η γεωλογική πίεση εμποδίζουν τη διαρροή.


Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια, το 2018 οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν 20,5 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως κατά μέσο όρο – πράγμα που σημαίνει ότι το υπάρχον απόθεμα στα κρυμμένα βαρέλια αρκεί για να «κρατήσει» τις ΗΠΑ για περίπου 31 ημέρες.


Οι ΗΠΑ κατανόησαν την ανάγκη ύπαρξης αποθέματος πετρελαίου στις αρχές της δεκαετίας του 1970, μετά εμπάργκο που επέβαλαν στην Αμερική τα κράτη της Μέσης Ανατολής, για την υποστήριξή της στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του Αραβο- Ισραηλινού πολέμου το 1973.


Σήμερα, όλα τα μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας οφείλουν να έχουν απόθεμα αντίστοιχο με την εισαγωγή πετρελαίου 90 ημερών, αλλά το απόθεμα των ΗΠΑ για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.


Πηγή: Politis Online
Σχόλια