Μία εκλογή, πολλά επεισόδια...



Το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας που αναμένεται να προταθεί από τον πρωθυπουργό αρχίζει να θυμίζει σίριαλ. Θα είναι εν τέλει ο Προκόπης Παυλόπουλος; Και αν όχι, ποιος θα είναι;

Κάποιο αναγνωρισμένο πρόσωπο από την...
Κεντροδεξιά ή μια κεντρώα επιλογή, αναγνωρισμένη προσωπικότητα που θα οδηγήσει στην πολιτική συναίνεση; Θα είναι άνδρας ή γυναίκα, ώστε η επιλογή να λάβει και μια άλλη –ιστορική θα έλεγε κανείς– διάσταση, καθώς θα πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που προτείνεται για τον προεδρικό θώκο; 

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να μην ξέρουμε το όνομα που θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά αρκετοί είναι εκείνοι που στοιχηματίζουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, με αποτέλεσμα να έχουμε οδηγηθεί σε μια παρέλαση ονομάτων, η οποία ωστόσο δεν έχει κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα.

Η αντιπολίτευση δείχνει να έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της. Την εκ νέου υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., καθώς η Φώφη Γεννηματά το ξεκαθάρισε: Δεν πρόκειται να ψηφίσει άτομο που προέρχεται από τη Ν.Δ.

Ο κ. Παυλόπουλος, ωστόσο, έχει έρεισμα και εντός της Ν.Δ., πράγμα που είναι γνωστό στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά, όπως έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν, ο πρωθυπουργός δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στο τι θέλει μερίδα του κόμματός του, αν έχει βάλει κάτι στο μυαλό του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο τρόπος με τον οποίο προσπέρασε την περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά.

Αναμφισβήτητα, οι εισηγήσεις και οι συμβουλές που δέχεται όλο αυτό το διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρκετές και προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες. Ο καιρός της εκλογής πλησιάζει και όσο δεν ανακοινώνεται το όνομα του «εκλεκτού» τόσο περισσότερο... φορτικές θα γίνονται οι εν λόγω εισηγήσεις.

Στο παιχνίδι έχουν πλέον μπει και αρθρογράφοι του καθημερινού Τύπου, εκφράζοντας τη δική τους άποψη, άλλος ευθέως και άλλος με πιο... κομψό τρόπο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι γράφουν σε εφημερίδες που στήριξαν και στηρίζουν την κυβέρνηση. Συνεπώς, η καούρα τους –για να το πούμε περισσότερο λαϊκά– για το πρόσωπο που θα επιλεγεί αναδεικνύει και το κλίμα που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στην κυβέρνηση αλλά και στη Ν.Δ. γενικότερα.

Μένει να δούμε τι αντιδράσεις θα προκαλέσει η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Καλή χρονιά...

efsyn.gr

Σχόλια