Η Google θόλωσε τους χάρτες...




της περιοχής που θα ανεγερθούν οι φυλακές Ασπροπύργου...

Πριν ακόμη προλάβει καλά - καλά να ξεκινήσει στην περιοχή του Ασπροπύργου η ανέγερση των δύο μεγάλων κτιρίων που θα αποτελούν το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα που θα έρθει να αντικαταστήσει τις...
πολύπαθες φυλακές Κορυδαλλού που σε λίγο καιρό θα κλείσουν, η Google φρόντισε να θολώσει τον περιβάλλοντα χώρο στους δορυφορικούς χάρτες της, προφανώς για λόγους ασφαλείας και μετά από σχετική αίτηση των αρμόδιων υπηρεσιών (του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης ή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ή και των δύο χαρτοφυλακίων μαζί).



Όπως αποκαλύπτει σήμερα το newsbeast.gr μια τεράστια έκταση εντός της οποίας μπορούσε να δει κανείς μέχρι πρότινος τις παλιές εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, πλέον δεν είναι ορατές για τον επισκέπτη και όπως όλα δείχνουν δεν προβλέπεται να «καθαρίσουν» και πάλι από τα εικονοστοιχεία (pixels) που έχουν τη μορφή πολύχρωμου ψηφιδωτού.



Η θόλωση της περιοχής έγινε καθαρά λόγω της ανέγερσης των νέων φυλακών και όχι επειδή εκεί υπήρχε κάποτε βάση του ΝΑΤΟ. Άλλωστε η ακόμη πιο σημαντική πρώην αμερικανική βάση του Ελληνικού είναι διαυγέστατη και τις δορυφορικές εικόνες της μπορεί να τις δει οποιοσδήποτε και να ζουμάρει πάνω τους.

Να σημειωθεί ότι το χτίσιμο των νέων φυλακών στον Ασπρόπυργο έχει αναλάβει η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς, μέσω σχετικής νομοθετικής ρύθμισης προβλέπεται ότι το πάλαι ποτέ στρατόπεδο της περιοχής περνάει για 99 χρόνια στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ αναφορικά με τη χρηματοδότηση αυτή θα γίνει μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)...

newsbeast.gr
Σχόλια