EN RU
Ακολουθήστε μας στο Google News
Συνεχής Ενημέρωση: ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο κορωναϊός 2019-nCoV, μπορεί να συνδέεται με μυστικό πρόγραμμα βιολογικών όπλων της Κίνας

Ισραηλινός αναλυτής λέει ότι μια θεωρία συνωμοσίας του Coronavirus είναι λιγότερο τρελή από ο, τι νομίζουμε
Οι ανεπιβεβαίωτες αναφορές υποδηλώνουν ότι ο κορωναϊός Wuhan μπορεί να είναι βιολογικό όπλο, που αναπτύχθηκε στο Wuhan Institute of Virology.
Ο Ισραηλινός αναλυτής Dany Shoham, (a former Israeli military intelligence officer who has studied Chinese biological warfare) λέει ότι ο κορωναϊός Wuhan μπορεί να είναι "bioweapon" που αναπτύχθηκε στο Wuhan Institute of Virology.
και συνδέεται με ένα συγκεκαλυμμένο Κινέζικο πρόγραμμα ανάπτυξης βιολογικών όπλων "Beijing’s covert bio-weapons program"
(Work on biological weapons is conducted as part of dual civilian-military research and is “definitely covert,” he said in an email).
Ο κ. Shoham κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην ιατρική μικροβιολογία. Από το 1970 έως το 1991, ήταν ανώτερος αναλυτής με ισραηλινές στρατιωτικές πληροφορίες για βιολογικό και χημικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο. Κατείχε την τάξη του υπολοχαγού συνταγματάρχη.

Η Κίνα έχει αρνηθεί ότι αναπτύσσει οποιαδήποτε επιθετικά βιολογικά όπλα, αλλά μια έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών πέρυσι αποκάλυψε υποψίες για τη συγκαλυμμένη εργασία βιολογικού πολέμου.
Ένας εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας δεν απάντησε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ζητούσε σχόλια.
Οι κινεζικές αρχές δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν την προέλευση του κορωναϊού.

Ο Gao Fu, διευθυντής του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Chinese Center for Disease Control and Prevention), δήλωσε στα κρατικά ελεγχόμενα μέσα ότι, αρχικά σημάδια έδειξαν ότι ο ιός προέρχεται από άγρια ​​ζώα που πωλούνται σε μια αγορά θαλασσινών στο Wuhan.
Ένα δυσοίωνο σημάδι, δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ, είναι ότι ψευδείς φήμες που κυκλοφορούν στο κινεζικό διαδίκτυο υποστηρίζουν ότι ο ιός είναι μέρος μιας αμερικανικής συνωμοσίας για την εξάπλωση των "germ weapons" όπλων. Αυτό θα μπορούσε να δείξει ότι η Κίνα ετοιμάζει "propaganda outlets" για να αντιμετωπίσει τυχόν κατηγορίες ότι, ο νέος κοροναϊός διέφυγε από ένα από τα εργαστήρια "Wuhan’s civilian or defense research laboratories" ερευνητικών δραστηριοτήτων του Wuhan.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί τον "microbe novel coronavirus" κορωναϊό, 2019-nCoV. Σε συνεδρίαση στις 23-1-20 στη Γενεύη, ο οργανισμός σταμάτησε να δηλώνει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος.
Η Κίνα έχει αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στο Wuhan για να σταματήσει όλα τα ταξίδια έξω από την πόλη των 11 εκατομμυρίων ανθρώπων σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εκδήλωση του ιού, η οποία προκαλεί πνευμονικά συμπτώματα.
Το ινστιτούτο Wuhan έχει μελετήσει τους κοροναϊούς, συμπεριλαμβανομένου του στελέχους που προκαλεί σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS), τον ιό της γρίπης H5N1, την ιαπωνική εγκεφαλίτιδα (Japanese encephalitis) και το δάγκειο (dengue). Οι ερευνητές του Ινστιτούτου έχουν επίσης μελετήσει το μικρόβιο που προκαλεί τον άνθρακα (anthrax), έναν βιολογικό παράγοντα που αναπτύχθηκε κάποτε στη Ρωσία.

"Οι κοροναϊοί [ιδιαίτερα το SARS] έχουν μελετηθεί στο ινστιτούτο και κατά πάσα πιθανότητα βρίσκονται εκεί", δήλωσε ο κ. Shoham . "Το SARS περιλαμβάνεται στο κινεζικό πρόγραμμα BW (Chinese BW program) συνολικά, και αντιμετωπίζεται σε αρκετές σχετικές εγκαταστάσεις."
Δεν είναι γνωστό αν οι κοροναϊοί του Ινστιτούτου περιλαμβάνονται συγκεκριμένα στο βιολογικό πρόγραμμα όπλων της Κίνας , αλλά είναι δυνατόν, είπε.
Ερωτηθείς αν μπορεί να διαρρεύσει ο νέος κοροναϊός, ο κ. Shoham δήλωσε: "Καταρχήν, η διείσδυση του ιού προς τα έξω μπορεί να λάβει χώρα είτε ως διαρροή είτε ως "an indoor unnoticed infection" μόλυνση ενός ατόμου που κανονικά βγήκε από τη σχετική εγκατάσταση. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί με το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan (Wuhan Institute of Virology) αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία ή ενδείξεις για ένα τέτοιο περιστατικό. "
Αφού οι ερευνητές χαρτογραφήσουν (προσδιορίσουν την αλληλουχία) το γονιδίωμα του νέου κοροναϊού, μπορεί να είναι σε θέση να προσδιορίσουν ή να προτείνουν την προέλευση ή την πηγή τους.

Σύμβαση βιολογικών όπλων
Ο κ. Shoham , που εργάζεται τώρα στο Κέντρο Στρατηγικών Μελετών (Begin-Sadat Begin-Sadat Center for Strategic Studies) του Πανεπιστημίου Bar Ilan στο Ισραήλ, δήλωσε ότι το ινστιτούτο ιολογίας είναι το μόνο δηλωμένο κέντρο στην Κίνα γνωστό ως P4 για το επίπεδο 4 του παθογόνου (P4 for pathogen level 4). Το καθεστώς αυτό δείχνει ότι το ινστιτούτο χρησιμοποιεί τα αυστηρότερα πρότυπα ασφάλειας για την πρόληψη της διάδοσης των πλέον επικίνδυνων και εξωτικών μικροβίων που μελετώνται.
Ο πρώην γιατρός της ισραηλινής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφόρησης, ανέφερε επίσης ότι υπήρξαν υποψίες σχετικά με το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan, όταν μια ομάδα Κινέζων ιολόγων που εργάζονται στον Καναδά έστειλε με ακατάλληλο τρόπο στην Κίνα, δείγματα αυτού που περιέγραψε, ως ορισμένους από τους πιο θανατηφόρους ιούς στη γη, συμπεριλαμβανομένου του ιού Ebola.
Θανατηφόροι ιοί που χρησιμοποιήθηκαν στο Εθνικό Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Καναδά (NML) στο Winnipeg, μεταφέρθηκαν με ακατάλληλο τρόπο και αδιευκρίνιστες συνθήκες, στην Κίνα, στις αρχές του 2019, από Κινέζους ιολόγους που εργάζονταν στο Καναδικό Εθνικό Εργαστήριο Μικροβιολογίας (NML).
Οι επιστήμονες από το NML δήλωσαν ότι, οι εξαιρετικά θανατηφόροι ιοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βιολογικά όπλα.
Σε άρθρο του Ιουλίου του περιοδικού Ινστιτούτο Αμυντικών Μελετών και Αναλύσεων, ο κ. Shoham δήλωσε ότι το ινστιτούτο Wuhan ήταν ένα από τα τέσσερα κινεζικά εργαστήρια που ασχολούνται με ορισμένες πτυχές της ανάπτυξης βιολογικών όπλων.
Είπε ότι το Εργαστήριο Βιολογικής Ασφάλειας του Wuhan (secure Wuhan National Biosafety Laboratory) στο Ινστιτούτο ασχολήθηκε με την έρευνα για τους ιούς αιμορραγικού πυρετού Ebola, Nipah και Crimean-Congo.
Το ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan βρίσκεται υπό την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, αλλά ορισμένα εργαστήρια στο εσωτερικό του "συνδέονται με τα "PLA or BW-related elements" μέσα στο κινεζικό "Chinese defense establishment", ανέφερε.
Το 1993, η Κίνα κήρυξε μια δεύτερη εγκατάσταση, το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Wuhan (Wuhan Institute of Biological Products) ως μία από τις οκτώ ερευνητικές εγκαταστάσεις "biological warfare research facilities" που καλύπτονται από τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα, την οποία ενέκρινε η Κίνα το 1985.
Το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Wuhan είναι μια μη στρατιωτική μονάδα, αλλά συνδέεται με το κινεζικό αμυντικό ίδρυμα. Ο κ. Shoham είπε ότι πιστεύεται ότι εμπλέκεται στο πρόγραμμα της Κινεζικής Σύμβασης Βιολογικών Όπλων. Το εμβόλιο της Κίνας κατά του SARS παράγεται πιθανότατα εκεί.
"Αυτό σημαίνει ότι ο ιός SARS κρατιέται και πολλαπλασιάζεται εκεί, αλλά δεν είναι νέος κοροναϊός εκτός αν έχει τροποποιηθεί ο άγριος τύπος, κάτι που δεν είναι γνωστό και δεν μπορεί να υποτιμηθεί αυτή τη στιγμή", ανέφερε.

Η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη συμμόρφωση με τη συμφωνία για τα όπλα δήλωσε πέρυσι ότι η Κίνα πραγματοποιεί δραστηριότητες που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τον βιολογικό πόλεμο
"Οι πληροφορίες δείχνουν ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς βιολογικές δραστηριότητες με δυνητικές εφαρμογές διπλής χρήσης, γεγονός που εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη συμμόρφωσή της με την BWC", ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποπτεύονται ότι η Κίνα δεν περιόρισε το "biological warfare program" όπως απαιτείται από τη Συνθήκη.
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ανησυχίες όσον αφορά τη συμμόρφωση όσον αφορά την έρευνα και την ανάπτυξη των τοξινών, των κινεζικών στρατιωτικών ιατρικών ιδρυμάτων λόγω των δυνητικών εφαρμογών διπλής χρήσης και του δυναμικού τους ως βιολογικής απειλής", ανέφερε η έκθεση.
Το εργαστήριο βιοασφάλειας απέχει περίπου 20 μίλια από την αγορά ψαριών Hunan, η οποία αναφέρεται από την Κίνα ότι μπορεί να ήταν το σημείο προέλευσης του ιού.
Ο μικροβιολόγος του πανεπιστημίου Rutgers Richard Ebright δήλωσε στο Λονδίνο, στο Daily Mail ότι «σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην υπάρχουν υποψίες» ότι το εργαστήριο μπορεί να συνδεθεί με την εστία του ιού.

https://www.washingtontimes.com/news/2020/jan/26/coronavirus-link-china-biowarfare-program-possible/
=================
Οι πηγές του Διαδικτύου εικάζουν ότι, ο κορωναϊός του Wuhan θα μπορούσε να συνδεθεί με το μυστικό πρόγραμμα βιολογικών όπλων της Κίνας.
Ενώ οι αναφορές δεν επιβεβαιώνονται, είναι ανησυχητικές.
Ανεξάρτητα από την προέλευσή του, ο κοροναϊός Wuhan εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο με επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.
Οι ανεπιβεβαίωτες αναφορές υποδεικνύουν ότι ο κοροναϊός Wuhan είναι ένα βιολογικό όπλο που είτε απελευθερώθηκε τυχαία είτε σκόπιμα από ερευνητικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Hubei της Κίνας.
Ενώ αυτές οι αναφορές είναι ανεπιβεβαίωτες, ρίχνουν φως στον πανικό που γίνεται εμφανής και στο διαδίκτυο, καθώς η νέα ασθένεια συνεχίζει να μεταλλάσσεται σε πιο θανατηφόρες και μολυσματικές μορφές.
Η πανδημία της εποχής μας;
Η ημερομηνία είναι 27 Ιανουαρίου 2020 και πάνω από 3.000 άνθρωποι έχουν αρρωστήσει με μια νέα μυστηριώδη ασθένεια.
Μέχρι στιγμής, έχουν πεθάνει 106 άτομα και μπορεί να έχουν μολυνθεί έως και 100.000 στο χειρότερο σενάριο.
Σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζονται βίντεο που εμφανίζουν υπερπληθυσμένα νοσοκομεία καθώς και άτομα που καταρρέουν στους δρόμους.
Απαντώντας στην απειλή, η κινεζική κυβέρνηση ξεκίνησε την πιο επιθετική προσπάθεια συγκράτησης στην ιστορία.
Δεκατρείς πόλεις έχουν τεθεί υπό καραντίνα και έχουν πληθυσμό 35 εκατομμυρίων κατοίκων.
Ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα του σημερινού κορωνοαϊού του Wuhan - το πρώτο μεγάλο ξέσπασμα της δεκαετίας του 20ου αιώνα.
Αν πρέπει να πιστέψουμε τις ανεπιβεβαίωτες αναφορές, η αλήθεια μπορεί να είναι ακόμη πιο περίεργη.

Είναι Coronavirus ένα βιολογικό όπλο;
Ο κορωνοϊός Wuhan πιστεύεται ότι προέρχεται από μια "wet market" αγορά που βρίσκεται στο Wuhan της επαρχίας Hubei. Οι επιστήμονες είναι βέβαιοι ότι ο ιός προέρχεται από το Wuhan, επειδή η πόλη είναι το επίκεντρο της εκδήλωσης και έχει τον μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων. Υπάρχει κάποια διαμάχη για το πώς ξεκίνησε η εστία.
Αυτό είναι το σημείο, που τα πράγματα γίνονται παράξενα.
Το Wuhan φιλοξενεί πολλά σημαντικά κινεζικά εργαστήρια βιολογικής έρευνας. Συγκεκριμένα, η πόλη είναι γνωστή για το Wuhan Institute of Virology, το πιο προηγμένο βιολογικό ερευνητικό εργαστήριο της Κίνας.

Οι Washington Times υποδεικνύουν (με δηλώσεις του πρώην αξιωματικού του στρατιωτικού τμήματος του Ισραήλ, Danny Shoham) ότι αυτή η περιοχή, μπορεί να συνδέεται με ένα συγκεκαλυμμένο πρόγραμμα κινεζικών βιολογικών πολέμων.
Ο Shoham πιστεύει ότι το Wuhan Institute of Virology μπορεί να βοηθήσει τον κινεζικό στρατό με το πρόγραμμα βιολογικού πολέμου.
Ορισμένα εργαστήρια του ινστιτούτου έχουν εμπλακεί πιθανώς, όσον αφορά την έρευνα και την ανάπτυξη, στα κινεζικά (βιολογικά όπλα), αλλά όχι με ευθυγράμμιση με την "Chinese biowarfare alignment".
Η Κίνα πρέπει να σταματήσει τον κοροναϊό, ανεξάρτητα από την προέλευσή του.
China Must Stop The Coronavirus, Regardless Of Its Origin

Ο Coronavirus είναι ένα επιταχυνόμενο ζήτημα δημόσιας υγείας που θέτει τον κόσμο σε επιφυλακή. Ενώ η κινεζική κυβέρνηση φαίνεται να κάνει ό, τι είναι στη διάθεσή της για να επιβραδύνει την εξάπλωση της θανατηφόρας νόσου, πολλοί εξακολουθούν να αμφισβητούν την αξιοπιστία της και να αρνούνται να πιστέψουν στην επίσημη σειρά των γεγονότων.
Μήπως ο κοροναϊός προέκυψε από μια αγορά θαλασσινών και αγρίων ζώων στο Wuhan; Ή διέρρευσε από ένα ινστιτούτο βιολογικού πολέμου; Τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία σε αυτό το σημείο. Ο ιός είναι εδώ και σκοτώνει ανθρώπους.
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη