Σουηδή δήμαρχος υμνεί ανοιχτά την Ατζέντα 2030 και δίνει «παγκόσμιο σύνθημα»

Σουηδή δήμαρχος υμνεί ανοιχτά την Ατζέντα 2030 και δίνει «παγκόσμιο σύνθημα» Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα Τον Νοέμβριο του 2019, η Στοκχόλμη κέρδισε το βραβείο Παγκόσμια Έξυπνη Πόλη. Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συμμετοχή της πόλης στο ευρωπαϊκό πρότζεκτ, GrowSmarter. Να σημειώσουμε ότι οι «έξυπνες πόλεις» θα συνθέσουν ένα παγκόσμιο δίκτυο, το οποίοι θα συνδέεται διαδικτυακά και θα οργανώνεται από την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα είναι, αυτονόητα, στην υπηρεσία μίας παγκόσμιας εξουσίας. Το Euronews ρώτησε τη δήμαρχο της σουηδικής πρωτεύουσας, Άννα Κένιγκ Γιερλμιρ, τι σημαίνει έξυπνη πόλη γι’ αυτήν. Ας δούμε τι απάντησε, μεταξύ άλλων: «Για μένα, έξυπνη πόλη είναι αυτή στην οποία επίκεντρο είναι ο πολίτης. Ποιες θα είναι οι ανάγκες των πολιτών στο μέλλον; Πρέπει να διαθέτουν πιο βιώσιμες λύσεις, όσον αφορά στο κλίμα και στην κοινωνική βιωσιμότητα. Υπάρχουν διαφορετικές πλευρές αυτού του θέματος. Αυτό είναι το συνολικό όραμα της ατζέντα 2030. Να σκεφτούμε λύσεις τώρα, σήμερα, αλλά και μακροπρόθεσμα». Αν οι έξυπνες πόλεις βασιστούν στο «όραμα» της Ατζέντας 2030, τότε στο επίκεντρο δεν θα είναι ο πολίτης, αλλά η υποτιθέμενη προστασία του περιβάλλοντος. Όπως πρώτο το el.gr αποκάλυψε (διαβάστε ΕΔΩ), προκειμένου να κρατούν τους ανθρώπους, σε ακόμα μεγαλύτερη εγρήγορση, εισήγαγαν όρους όπως «κλιματική έκτακτη ανάγκη» (climate emergency) ή «κλιματική κρίση» (climate crisis), ενώ για την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη από το σχετικά ήπιο «global warming» πέρασαν στο «global heating», με τον όρο heat, που σημαίνει καύσωνας, να παραπέμπει σε μία πολύ πιο έντονη κατάσταση. Στόχος: Το να πεισθεί η ανθρωπότητα πως υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για το περιβάλλον, συνεχίζοντας, όχι μόνο να πληρώνει αδρά «πράσινους φόρους», των οποίων μεγάλο μέρος χρησιμοποιείται για την ενσωμάτωση των παράτυπων μεταναστών στις δυτικές κοινωνίες (πολυπολιτισμικότητα), αλλά να επιζητά «παγκόσμια λύση». Τι κι αν υπάρχουν επιστήμονες που ασκούν έντονη κριτική στην «απάτη της υπερθέρμανσης», όπως την ονομάζουν; Η καθεστηκυία τάξη έχει επιβάλλει την άποψή της, δίχως να ανοίξει μία παγκόσμια συζήτηση για το θέμα, όπου επιστήμονες όλων των απόψεων θα αντιπαραβάλλουν επιχειρήματα επί ίσοις όροις. «Θέλουμε να έχουμε θετικό αποτύπωμα όσον αφορά στο κλίμα. Αναπτύσσουμε μια νέα τεχνική για την δέσμευση και την αποθήκευση του άνθρακα. Χάρη σ’ αυτήν, σε συνδυασμό με τα συστήματα θέρμανσης της περιοχής, που δεν χρησιμοποιούν καθόλου ορυκτά καύσιμα, μπορούμε να δημιουργήσουμε την πρώτη θετική για το κλίμα πόλη. Την πρώτη στον κόσμο, μέχρι το 2040», επιμένει η δήμαρχος της Στοκχόλμης και συνεχίζει: «Είμαι πολύ περήφανη για το πρότζεκτ Growsmarter. Μας έκανε την πιο έξυπνη πόλη στον κόσμο. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να πολλαπλασιάσουμε αυτές τις λύσεις και τις μεθόδους. Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον με τις έξυπνες αυτές καινοτομίες που προορίζονται για τους πολίτες μας». Δείτε το βίντεο: el.gr


Τον Νοέμβριο του 2019, η Στοκχόλμη κέρδισε το βραβείο Παγκόσμια Έξυπνη Πόλη.

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συμμετοχή της πόλης στο ευρωπαϊκό πρότζεκτ, GrowSmarter.

Να σημειώσουμε ότι οι «έξυπνες πόλεις» θα συνθέσουν ένα παγκόσμιο δίκτυο, το οποίοι θα συνδέεται διαδικτυακά και θα οργανώνεται από την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα είναι, αυτονόητα, στην υπηρεσία μίας παγκόσμιας εξουσίας.

Το Euronews ρώτησε τη δήμαρχο της σουηδικής πρωτεύουσας, Άννα Κένιγκ Γιερλμιρ, τι σημαίνει έξυπνη πόλη γι’ αυτήν.

Ας δούμε τι απάντησε, μεταξύ άλλων:


«Για μένα, έξυπνη πόλη είναι αυτή στην οποία επίκεντρο είναι ο πολίτης. Ποιες θα είναι οι ανάγκες των πολιτών στο μέλλον; Πρέπει να διαθέτουν πιο βιώσιμες λύσεις, όσον αφορά στο κλίμα και στην κοινωνική βιωσιμότητα. Υπάρχουν διαφορετικές πλευρές αυτού του θέματος. Αυτό είναι το συνολικό όραμα της ατζέντα 2030. Να σκεφτούμε λύσεις τώρα, σήμερα, αλλά και μακροπρόθεσμα».

Αν οι έξυπνες πόλεις βασιστούν στο «όραμα» της Ατζέντας 2030, τότε στο επίκεντρο δεν θα είναι ο πολίτης, αλλά η υποτιθέμενη προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως πρώτο το el.gr αποκάλυψε (διαβάστε ΕΔΩ), προκειμένου να κρατούν τους ανθρώπους, σε ακόμα μεγαλύτερη εγρήγορση, εισήγαγαν όρους όπως «κλιματική έκτακτη ανάγκη» (climate emergency) ή «κλιματική κρίση» (climate crisis), ενώ για την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη από το σχετικά ήπιο «global warming» πέρασαν στο «global heating», με τον όρο heat, που σημαίνει καύσωνας, να παραπέμπει σε μία πολύ πιο έντονη κατάσταση.


Στόχος: Το να πεισθεί η ανθρωπότητα πως υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για το περιβάλλον, συνεχίζοντας, όχι μόνο να πληρώνει αδρά «πράσινους φόρους», των οποίων μεγάλο μέρος χρησιμοποιείται για την ενσωμάτωση των παράτυπων μεταναστών στις δυτικές κοινωνίες (πολυπολιτισμικότητα), αλλά να επιζητά «παγκόσμια λύση».

Τι κι αν υπάρχουν επιστήμονες που ασκούν έντονη κριτική στην «απάτη της υπερθέρμανσης», όπως την ονομάζουν; Η καθεστηκυία τάξη έχει επιβάλλει την άποψή της, δίχως να ανοίξει μία παγκόσμια συζήτηση για το θέμα, όπου επιστήμονες όλων των απόψεων θα αντιπαραβάλλουν επιχειρήματα επί ίσοις όροις.

«Θέλουμε να έχουμε θετικό αποτύπωμα όσον αφορά στο κλίμα. Αναπτύσσουμε μια νέα τεχνική για την δέσμευση και την αποθήκευση του άνθρακα. Χάρη σ’ αυτήν, σε συνδυασμό με τα συστήματα θέρμανσης της περιοχής, που δεν χρησιμοποιούν καθόλου ορυκτά καύσιμα, μπορούμε να δημιουργήσουμε την πρώτη θετική για το κλίμα πόλη. Την πρώτη στον κόσμο, μέχρι το 2040», επιμένει η δήμαρχος της Στοκχόλμης και συνεχίζει:

«Είμαι πολύ περήφανη για το πρότζεκτ Growsmarter. Μας έκανε την πιο έξυπνη πόλη στον κόσμο. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να πολλαπλασιάσουμε αυτές τις λύσεις και τις μεθόδους. Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον με τις έξυπνες αυτές καινοτομίες που προορίζονται για τους πολίτες μας».

Δείτε το βίντεο:
el.gr
Σχόλια