Η ΜΠΑΝΙΈΡΑ ΤΟΥ ΝΈΡΩΝΑ

Η ΜΠΑΝΙΈΡΑ ΤΟΥ ΝΈΡΩΝΑ Η μπανιέρα του Νέρωνα, κατασκευάστηκε από τον αυτοκράτορα κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, 54-68 π.Χ.Μετακινήθηκε από το παλάτι του μετά την αυτοκτονία του. Ζυγίζει κάποιους τόνους, είναι ένα από τα πιο πολύτιμα κομμάτια του Βατικανού. Κατασκευασμένο από εξαιρετικά σπάνιο αιγυπτιακό μάρμαρο (πορφυρίτη). Λέγεται ότι κοστίζει πάνω από 1 δις. δολάρια.Ο αυτοκρατορικός πορφυρίτης δεν είναι μάρμαρο και είναι αναμφίβολα η πιο σπάνια και ιστορικά σημαντική πέτρα στον κόσμο. Προέρχεται μόνο από μία πηγή, ένα μοναδικό βουνό στην Αίγυπτο που οι Ρωμαίοι αποκαλούσαν Mons Porphyry[Βουνά Πορφυρίτη]. Πρόκειται για μια μωβ, ηφαιστειακή πέτρα, πολύ πυκνή και λεπτόκοκκη, με μικρά λευκά εγκλείσματα. Η σύσταση του κυμαίνεται από μεταδακίτη σε μετα-ανδεσίτη από το Προκάμβριο της Αιγύπτου. Σήμερα κοστίζει περίπου 4.500 δολάρια ένα κομμάτι στο μέγεθος μιας πλάκας δείπνου! Γεωδίφης



Η μπανιέρα του Νέρωνα, κατασκευάστηκε από τον αυτοκράτορα κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, 54-68 π.Χ.Μετακινήθηκε από το παλάτι του μετά την αυτοκτονία του. 

Ζυγίζει κάποιους τόνους, είναι ένα από τα πιο πολύτιμα κομμάτια του Βατικανού. Κατασκευασμένο από εξαιρετικά σπάνιο αιγυπτιακό μάρμαρο (πορφυρίτη). 
Λέγεται ότι κοστίζει πάνω από 1 δις. δολάρια.Ο αυτοκρατορικός πορφυρίτης δεν είναι μάρμαρο και είναι αναμφίβολα η πιο σπάνια και ιστορικά σημαντική πέτρα στον κόσμο. 
Προέρχεται μόνο από μία πηγή, ένα μοναδικό βουνό στην Αίγυπτο που οι Ρωμαίοι αποκαλούσαν Mons Porphyry[Βουνά Πορφυρίτη]. 
Πρόκειται για μια μωβ, ηφαιστειακή πέτρα, πολύ πυκνή και λεπτόκοκκη, με μικρά λευκά εγκλείσματα. 
Η σύσταση του κυμαίνεται από μεταδακίτη σε μετα-ανδεσίτη από το Προκάμβριο της Αιγύπτου. Σήμερα κοστίζει περίπου 4.500 δολάρια ένα κομμάτι στο μέγεθος μιας πλάκας δείπνου!
Σχόλια