Η Χαμάς καλεί για συγκεντρώσεις μαζικής προσευχής στο όρος του Ναού και στο Σπήλαιο των Πατριάρχων.



Η Χαμάς ζητά μαζικά συλλαλητήρια προσευχής την Παρασκευή στο τζαμί Αλ-Ακσα(Τέμενος του Ομάρ)στην Ιερουσαλήμ το Τζαμί Ιμπραήμπι στο Σπήλαιο των Πατριάρχων στη Χεβρώνα και άλλα τζαμιά στην Ιουδαία και τη Σαμαρία και τη Λωρίδα της Γάζας σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο «Ισραηλινό Ιουδαϊστικό σύστημα "στις δύο περιοχές.


Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ στο δελτίο Τύπου της, ανακοινώνοντας τις προσευχές.
Η Χαμάς αποκήρυξε επίσης το φαινόμενο των Ισραηλινών Εβραίων να «παραβιάζουν» την περιοχή.
Το πρακτορείο ειδήσεων Πέτρα της Ιορδανίας ανέφερε την Πέμπτη ότι οι Εβραίοι επισκέπτες στο Όρος του Ναού είχαν «εκτελέσει τελετουργικά».
"Όλα τα σημάδια και τα δεδομένα υποδηλώνουν κλιμάκωση της συχνότητας των παραβιάσεων κατά του ευλογημένου τζαμιού Aλ-Aκσά και της γύρω περιοχής κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους μέσω μιας σειράς πρωτοφανών παραβιάσεων, οι οποίες συνιστούν παραβίαση του ιστορικού και νομικού καθεστώτος του ευλογημένου τεμένους Aλ-Aκσά ως ισλαμικό τζαμί μόνο για μουσουλμάνους υπό την αιγίδα του βασιλιά Αμπντουλάχ Β '[της Ιορδανίας] ", δήλωσε ο Χάτιμπ.
Σύμφωνα με μια συμφωνία επιμερισμού της ισχύος μεταξύ της Ιορδανίας και του Ισραήλ μετά τον πόλεμο έξι ημερών το 1967, το Ισραήλ έχει τον έλεγχο ασφαλείας πάνω στο Όρος του Ναού, ενώ το ισλαμικό Waqf διατηρεί τον θρησκευτικό έλεγχο.
Το Waqf ασκεί την εξουσία του απαγορεύοντας στους Εβραίους να εκτελούν οποιαδήποτε μορφή θρησκευτικής λατρείας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς βιβλίων προσευχής, σάλια προσευχής ή άλλων θρησκευτικών αντικειμένων και ακόμη θέσπισε ένα νόμο που απαγόρευε στους Εβραίους να μετακινούν τα χείλη τους ή να κλίνουν στην προσευχή.
Η ισραηλινή αστυνομία μείωσε την εφαρμογή της απαγόρευσης κατά της προσευχής τους τελευταίους μήνες.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com
Σχόλια