Μη νιώθετε ασφαλής ποτέ – Αυτός είναι ο τιμοκατάλογος της Google για να δίνει πρόσβαση στα δεδομένα σας

Μη νιώθετε ασφαλής ποτέ – Αυτός είναι ο τιμοκατάλογος της Google για να δίνει πρόσβαση στα δεδομένα σας Σύμφωνα με αναφορά της The New York Times, η Google έχει αρχίσει να χρεώνει τις αρχές με $45 για κάθε κλήτευση, $60 για “κοριό” και $245 για κάθε ένταλμα έρευνας! Η Google δέχεται κάθε χρόνο έναν τεράστιο αριθμό αιτημάτων από τις αρχές για να δώσει πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών και είναι η πρώτη εταιρεία που αποφάσισε επιβάλει χρεώσεις για τις υπηρεσίες της. Μέσα στο 2019, η εταιρεία δέχτηκε αιτήματα για περισσότερους από 160.000 χρήστες ή λογαριασμούς και στο 60-80% των περιπτώσεων παρέδωσε τις πληροφορίες που της ζητήθηκαν ή μέρος αυτών. Διερευνούμε κάθε αίτημα που δεχόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει συμφωνία με τους Όρους Χρήσης των υπηρεσιών μας. Σε περίπτωση που κάποιο αίτημα είναι ιδιαίτερα ασαφές και απαιτεί την πρόσβαση σε πολύ περισσότερα δεδομένα συγκριτικά με την περίσταση, τότε αναζητούμε τρόπους για να το περιορίσουμε όσο γίνεται. Το πιο κοινό αίτημα είναι η κλήτευση και ακολουθούν τα εντάλματα έρευνας. Οι χρήστες ενημερώνονται, πάντως, από τη Google μέσω email προτού γίνει η “παράδοση” των δεδομένων τους στις αρχές, εκτός προφανώς από τις περιπτώσεις που απαγορεύεται από το νόμο η εκ των προτέρων ενημέρωση. Οπότε προσέξτε τις περιηγήσεις στο διαδίκτυο! Η Google θα σας ξεπουλήσει. Κόβει και ράβει σαν… τερζής.


Σύμφωνα με αναφορά της The New York Times, η Google έχει αρχίσει να χρεώνει τις αρχές με $45 για κάθε κλήτευση, $60 για “κοριό” και $245 για κάθε ένταλμα έρευνας!

Η Google δέχεται κάθε χρόνο έναν τεράστιο αριθμό αιτημάτων από τις αρχές για να δώσει πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών και είναι η πρώτη εταιρεία που αποφάσισε επιβάλει χρεώσεις για τις υπηρεσίες της. Μέσα στο 2019, η εταιρεία δέχτηκε αιτήματα για περισσότερους από 160.000 χρήστες ή λογαριασμούς και στο 60-80% των περιπτώσεων παρέδωσε τις πληροφορίες που της ζητήθηκαν ή μέρος αυτών.

Διερευνούμε κάθε αίτημα που δεχόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει συμφωνία με τους Όρους Χρήσης των υπηρεσιών μας. Σε περίπτωση που κάποιο αίτημα είναι ιδιαίτερα ασαφές και απαιτεί την πρόσβαση σε πολύ περισσότερα δεδομένα συγκριτικά με την περίσταση, τότε αναζητούμε τρόπους για να το περιορίσουμε όσο γίνεται.
Το πιο κοινό αίτημα είναι η κλήτευση και ακολουθούν τα εντάλματα έρευνας. Οι χρήστες ενημερώνονται, πάντως, από τη Google μέσω email προτού γίνει η “παράδοση” των δεδομένων τους στις αρχές, εκτός προφανώς από τις περιπτώσεις που απαγορεύεται από το νόμο η εκ των προτέρων ενημέρωση.

Οπότε προσέξτε τις περιηγήσεις στο διαδίκτυο! Η Google θα σας ξεπουλήσει. Κόβει και ράβει σαν… τερζής.
Σχόλια