Αλβανία: Βρίσκουν μυκηναϊκά ευρήματα αλλά τα βαπτίζουν “ιλλυρικά”

Αλβανία: Βρίσκουν μυκηναϊκά ευρήματα αλλά τα βαπτίζουν “ιλλυρικά” Μια σημαντική ανακάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από πρόσφατη αρχαιολογική σκαπάνη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αυλώνας. Γίνεται λόγος για νεκρικούς τύμβους και ταφικά μνημεία, τα οποία ανάγονται στην ύστερη Εποχή του Χαλκού γύρω στον 15ο – 12ο π.Χ. αιώνα, τα οποία βρίσκονται στην παράκτια περιοχή της Χιμάρας και ως είθισται δεν έλειψαν ψευδοαναλύσεις ανθελληνικών δημοσιογραφικών μέσων οι οποίες συνεχίζουν να κάνουν πράξη τα λεγόμενα του Ιταλού πολιτικού – ιστορικού Βιττόριο Ζγκάρμπι, ο οποίος ανέφερε πως “Βαφτίζουν τα πάντα ιλλυρικά!” Έτσι οι παραποιημένες πληροφορίες που ελήφθησαν από αναφορές μελών της όλης έρευνας στα κοινωνικά δίκτυα, παραποιήθηκαν και κοινοποιήθηκαν. Η ανακάλυψη έλαβε χώρα στη Χιμάρα, δηλαδή σε μια περιοχή – όπου είναι παγκοσμίως γνωστό στα ποικίλα σοβαρά ιστορικά πονήματα – πως κατοικήθηκε από το αρχαιοελληνικό φύλο της Ηπείρου, τους Χάονες. Συνεχίζοντας τονίζουν πως οι παρακείμενοι τάφοι αποτελούν ένδειξη γνωστής διαδεδομένης βαλκανικής ταφής φυλών οι οποίες κατ’ εκείνους δεν αφορούν τους Έλληνες. Εν τέλει φαίνεται ξεκάθαρα το οργανωμένο αλβανικό μένος κατά του ελληνικού πολιτισμού και οτιδήποτε αφορά τους Έλληνες εν γένει. Ιδιαιτέρως δε στην προκειμένη περίπτωση όπου αδαείς και άσχετοι σε θέματα που χρήζουν άρτιας μελέτης και έρευνας, εισχωρούν σε επιστημονικά πεδία νομίζοντας πως με αληθοφανή δημοσιεύματα μπορούν να αποδομήσουν την τουλάχιστον τρισχιλιετή ελληνική ιστορία του τόπου μας. https://www.history-point.gr/aischroi-vriskoyn-mykinaika-eyrimata-oi-alvanoi-ta-vaptizoyn-quot-illyrika-quot



Μια σημαντική ανακάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από πρόσφατη αρχαιολογική σκαπάνη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αυλώνας. Γίνεται λόγος για νεκρικούς τύμβους και ταφικά μνημεία, τα οποία ανάγονται στην ύστερη Εποχή του Χαλκού γύρω στον 15ο – 12ο π.Χ. αιώνα, τα οποία βρίσκονται στην παράκτια περιοχή της Χιμάρας και ως είθισται δεν έλειψαν ψευδοαναλύσεις ανθελληνικών δημοσιογραφικών μέσων οι οποίες συνεχίζουν να κάνουν πράξη τα λεγόμενα του Ιταλού πολιτικού – ιστορικού Βιττόριο Ζγκάρμπι, ο οποίος ανέφερε πως “Βαφτίζουν τα πάντα ιλλυρικά!”

Έτσι οι παραποιημένες πληροφορίες που ελήφθησαν από αναφορές μελών της όλης έρευνας στα κοινωνικά δίκτυα, παραποιήθηκαν και κοινοποιήθηκαν. Η ανακάλυψη έλαβε χώρα στη Χιμάρα, δηλαδή σε μια περιοχή – όπου είναι παγκοσμίως γνωστό στα ποικίλα σοβαρά ιστορικά πονήματα – πως κατοικήθηκε από το αρχαιοελληνικό φύλο της Ηπείρου, τους Χάονες. Συνεχίζοντας τονίζουν πως οι παρακείμενοι τάφοι αποτελούν ένδειξη γνωστής διαδεδομένης βαλκανικής ταφής φυλών οι οποίες κατ’ εκείνους δεν αφορούν τους Έλληνες.

Εν τέλει φαίνεται ξεκάθαρα το οργανωμένο αλβανικό μένος κατά του ελληνικού πολιτισμού και οτιδήποτε αφορά τους Έλληνες εν γένει. Ιδιαιτέρως δε στην προκειμένη περίπτωση όπου αδαείς και άσχετοι σε θέματα που χρήζουν άρτιας μελέτης και έρευνας, εισχωρούν σε επιστημονικά πεδία νομίζοντας πως με αληθοφανή δημοσιεύματα μπορούν να αποδομήσουν την τουλάχιστον τρισχιλιετή ελληνική ιστορία του τόπου μας.

https://www.history-point.gr/aischroi-vriskoyn-mykinaika-eyrimata-oi-alvanoi-ta-vaptizoyn-quot-illyrika-quot
Σχόλια