Ο ΥΠΌΓΕΙΟΣ ΠΑΛΑΙΟΖΩΙΚΌΣ ΓΡΑΝΆΤΗΣ

Στις 27 Οκτωβρίου 1904, ανοίγει επίσημα το μετρό της Ν.Υόρκης. Ήταν το πρώτο σύστημα μετρό ταχείας κυκλοφορίας στην Αμερική. Το "Subway Garnet" βρέθ



Στις 27 Οκτωβρίου 1904, ανοίγει επίσημα το μετρό της Ν.Υόρκης.
 Ήταν το πρώτο σύστημα μετρό ταχείας κυκλοφορίας στην Αμερική. 
Το "Subway Garnet" βρέθηκε το 1885 στην λεωφόρο Madison κατά τη διάρκεια ανασκαφικών εργασιών στο σχιστόλιθο του Μανχάταν.
Πρώιμες αναφορές για την ανακάλυψη του φαίνεται να δείχνουν μια διαφορετική τοποθεσία προέλευσης από την 35th Street.
Όταν ανακαλύφθηκε έγινε η αγάπη των σύγχρονων επιστημονικών περιοδικών, αλλά η ιστορία της προέλευσης του προσφέρεται για τα καθημερινά κουτσομπολιά. 
Ο William Niven, ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης που πουλούσε πολύτιμους λίθους και ορυκτά, ισχυρίστηκε ότι πήρε το γρανάτη καθώς περνούσε από τον τοπο, αμέσως μόλις ένας ανώνυμος εργάτης το πέταξε στο δρόμο κατά τη διάρκεια της ανασκαφής. 
Στη συνέχεια, ο Niven το πούλησε αμέσως σε έναν George F. Kunz για 100 δολάρια.
 Όμως ήδη από το 1908, υπάρχουν στοιχεία του Kunz που δηλώνουν ότι ο ίδιος είχε βρει τον γρανάτη.Ο υπόγειος παλαιοζωικός γρανάτης ,το σπάνιο στολίδι, διαθέτει 24 φυσικές όψεις,επί του παρόντος βρίσκεται στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
Οι γρανάτες είναι ομάδα πυριτικών ορυκτών ,το όνομα τους προέρχεται από τη λατινική λέξη grantum, η οποία σημαίνει «ρόδι».Πηγή-NYT



Γεωδίφης
Σχόλια