10 ΒΙΒΛΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΡΟΜΟΥ

BENTLEY LITTLE ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Μια βεβηλωμένη εκκλησία, ένα κατακλυσμός από ανεξήγητα φαινόμενα και μια σειρά από φριχτές δολοφονίες με ακόμα φριχτότερου


BENTLEY LITTLE ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Μια βεβηλωμένη εκκλησία, ένα κατακλυσμός από ανεξήγητα φαινόμενα και μια σειρά από φριχτές δολοφονίες με ακόμα φριχτότερους δράστες...
Ένα πανάρχαιο κακό ξεσπάει την οργή του στη μικρή πόλη Ράνταλ της Αριξόνα και τέσσερις θνητοί σχηματίζουν μια απρόθυμη συμμαχία για να το πολεμήσουν -και για να σώσουν τις ζωές όλων μας.
Η Αποκάλυψη του Bentley Little είναι ένας ανηλεής συνδυασμός τουΆγ. Ιωάννη του Ευαγγελιστή και του Graham Masterton, ένα μυθιστόρημα κλασικού τρόμου, που δικαιώνει τη φήμη του Little ως ενός από τους πιο ελτπ-δοφόρους συγγραφείς του είδους.


Douglas Clegg Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ HALOWEEN

Στην Πόλη που Έβρεχε Αίμα. Το Στόουνχεϊβεν, μια παράκτια πόλη της Νέας Αγγλίας, έχει μια μακρά ιστορία γεμάτη εφιάλτες - και σκοτεινά μυστικά. Όταν όμως ο Στόουνι Σκόφορντ ερωτεύεται την όμορφη Λούρδη Μαρία Καστίγιο, γίνεται το ακούσιο πιόνι σε ένα φρικτό παιχνίδι, σε ένα σατανικό σχέδιο που θα τον οδηγήσει στην καρδιά του Απόλυτου Κακού.
Το Κακό Παραμονεύει τη Νύχτα. Ο Άνθρωπος του Χάλογουιν εμφανίζεται το βράδι της Γιορτής των Αγίων Πάντων - και τα ουρλιαχτά αρχίζουν. Μονάχα ο Στόουνι Κρόφορντ κρατάει το κλειδί για το ανατριχιαστικό μυστήριο του Στόουνχέϊβεν, και για τη Δύναμη του ακατονόμαστου τέρατος που βρίσκεται φυλακισμένο σε μια καλοκαιρινή έπαυλη.

GREG BEAR Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

Ο Βέρτζιλ Ούλαμ ήταν η διάνοια πίσω από τη «βιο-λογική». Την αναδρόμηση των κυττάρων, κυττάρων που έχουν την ικανότητα της σκέψης. Όταν η Γένετρον ακύρωσε το πρόγραμμα, ο Βέρτζιλ έβγαλε στα κρυφά από το εργαστήριο το σημαντικότερο έργο της ζωής του με το μόνο τρόπο που ήξερε. Τα εισήγαγε στο σώμα του.
Στην αρχή, οι επιδράσεις των «νοήμονων» λεμφοκυττάρων ήταν μικρά θαύματα. Η όραση, η συνολική του υγεία, ακόμη και η σεξουαλική του ζωή βελτιώθηκαν.
Τώρα όμως συμβαίνει κάτι παράξενο. Τα κύτταρα που δημιούργησε ο Βέρτζιλ σχηματίζουν πολυσύνθετους οργανισμούς και στη συνέχεια ολόκληρες κοινωνίες στο αίμα και το σώμα του. Μέσα του μεταφέρει ένα σύμπαν, ένα σύμπαν από κύτταρα, νοήμονα κύτταρα που πιστεύουν πως ήρθε η ώρα για αλλαγές.

JHON LINDQVIST ΑΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΠΕΙ

Ο Όσκαρ είναι ένα δωδεκάχρονο αγόρι που ζει με τη χωρισμένη μητέρα του σε μια πραγματικότητα γκρίζα και παγωμένη συναισθηματικά, όπως ο σκανδιναβικός χειμώνας: κατοικούν σε ένα απρόσωπο συγκρότημα πολυκατοικιών, ενώ το νεαρό αγόρι όχι μόνο δεν έχει φίλους, αλλά κακοποιείται συστηματικά στο σχολείο από μια ομάδα συμμαθητών του που τον καταδυναστεύουν καθημερινά. Μοναδικό του καταφύγιο ο εσωτερικός του κόσμος, όπου μπορεί να είναι δυνατός και άφοβος και να εκδηλώνει τη συσσωρευμένη οργή του στις φαντασιώσεις του. Όταν θα μετακομίσει στο διπλανό διαμέρισμα η -επιεικώς-, παράξενη Έλι, θα δημιουργηθεί μεταξύ τους μια ιδιότυπη, ''ερωτική'' φιλία. Όμως η Έλι δεν είναι ένα ανθρώπινο κορίτσι αλλά ένα βαμπίρ 200 ετών, εγκλωβισμένο στην ανάγκη του να πίνει αίμα για να επιβιώσει. Τα ακραία γεγονότα που θα ακολουθήσουν θα αλλάξουν για πάντα τον Όσκαρ και τη ζωή του...

JOHN SHIRRELY ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ

H Τζουν, μια ψυχολόγος, και ο Πέρι, ο βοηθός της, επισκέπτονται μια απομακρυσμένη κωμόπολη του Όρεγκον, με σκοπό να αποδείξουν ότι μια νεαρή κοπέλα που συμπεριφέρεται αυτοκαταστροφικά δεν είναι "δαιμονισμένη", αλλά πάσχει από μια σοβαρή ψυχική διαταραχή. To ίδιο βράδυ, η κοπέλα αυτοκτονεί. Ή μήπως έχει δολοφονηθεί, αφού ήταν δεμένη στο κρεβάτι της και κλειδωμένη στο δωμάτιό της;

Από την επομένη, μια σειρά από παράξενα, βίαια περιστατικά θα βυθίσουν την κωμόπολη σε μια δίνη θανατηφόρου τρόμου. Η Τζουν και ο Πέρι θα προσπαθήσουν να τα ερευνήσουν, βέβαιοι ότι υπάρχει κάποια λογική εξήγηση. Όμως, όταν θα έρθουν αντιμέτωποι με το έντομο που κρύβεται μέσα στον καθένα μας, με το σπέρμα του ίδιου του Κακού, θα καταλάβουν ότι υπάρχουν πράγματα που ακόμα και η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει...

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι αυτό που μπορεί να αποκτηνώσει έναν απλό άνθρωπο, θα βρείτε την απάντηση σε αυτό το κλασικό μυθιστόρημα τρόμου του John Shirley. Επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, σκληρό και γεμάτο πολιτικές προεκτάσεις, το "Έντομο μέσα σου" θα σας καθηλώσει με την εξέλιξή του και με την απίστευτα ακραία κορύφωσή του.


JOYCE CAROL OATES ZOMBIE

Κουέντιν Π.

Προβληματικό παιδί για τους γονείς του, ασθενής-πρόκληση για τον ψυχίατρό του, γλυκύτατος εγγονός για την πλούσια γιαγιά του και τις φίλες της. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ο πιο αληθοφανής, ο πιο τρομακτικός ψυχοπαθής δολοφόνος της σύγχρονης λογοτεχνίας.




MICHAEL MARSCHAL-AXΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ

Στο Πάλμερστοντης Πενσιλβάνια, δύο άντρες μπαίνουν ήρεμα σε ένα φαστφουνυάδικο γεμάτο κόσμο - αργά και μεθοδικά σκοτώνουν εξήντα οκτώ ανθρώπους. . ;

Στη λεωφόρο Προμενάντ της Σάντα Μόνικα, μια κοπελίτσα δίνει οδηγίες για τα αξιοθέατα σ' έναν καλοβαλμένο Άγγλο τουρίστα. Δε θα γυρίσει σπίτι της εκείνο το βράδυ. Ίδια τύχη είχαν άλλες τέσσερις κοπέλες, που βρέθηκαν νεκρές, βασανισμένες.

Στο Ντάιερσμπεργκ της Μοντάνα, ο Γουόρντ Χόπκινς πενθεί τους γονείς του, που έχασαν τη ζωή τους σε ένα δυστύχημα. Και τότε βρίσκει ένα σημείωμα κρυμμένο στην αγαπημένη πολυθρόνα του πατέρα του. Το σημείωμα γράφει: «Δεν έχουμε πεθάνει».

Αυτά τα τρία γεγονότα, φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους, είναι οι πρώτες ενδείξεις της δράσης ενός ασύλληπτου δικτύου τρόμου. 0α οδηγήσουν έναν άνθρωπο που δεν είναι φτιαγμένος από τη στόφα του ήρωα σε μια ανατριχιαστική αναμέτρηση μετουςΑχυρανθρώπους. Κανένας δεν ξέρει ποιοι είναι - ή γιατί σκοτώνουν. Αλλά κάποιος πρέπει να τους σταματήσει.


RAMSEY CAMBELL ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΛΑΣΗ

Η Μπάρμπαρα Γουό είναι μια πολύ επιτυχημένη ατζέντης λογοτεχνικών έργων στο Λονδίνο. Η ζωή της κυλάει ήρεμα, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Ένα τηλεφώνημα όμως είναι αρκετό για να ξυπνήσει τον εφιάλτη της. Η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής ισχυρίζεται πως είναι η κόρη της, η οποία χάθηκε μυστηριωδώς κι αργότερα βρέθηκε πυροβολημένη εξ επαφής στο κεφάλι και φρικτά παραμορφωμένη. Η αγωνία αρχίζει να κατάτρωει σιγά σιγά την ψυχική της ισορροπία. Οι αναμνήσεις γυρίζουν ξανά να τη στοιχειώσουν καθώς αρχίζει μια απελπισμένη αναζήτηση για τη χαμένη της κόρη. Ποιος μπορεί να βοηθήσει την ίδια την Μπάρμπαρα, όταν η αναζήτησή της για την Άντζελα την οδηγεί στον απάνθρωπο κόσμο εκείνων που έχουν απαρνηθεί το όνομα τους; Σε ένα κόσμο γεμάτο φρικτά βασανιστήρια, κλειδωμένες πόρτες, ανατριχιαστικές τελετές και κραυγές που σβήνουν στο σκοτάδι. Ένα ζοφερό κόσμο που μοιάζει να καταπίνει όλους όσους προσπαθούν να εισβάλλουν σε αυτόν παρά τη θέλησή των ανθρώπων χωρίς όνομα


RICHARD LAYMON ΠΑΛΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

Σε ένα απομονωμένο δωμάτιο κάποιου εγκαταλειμμένου ξενοδοχείου, ο Λάρι Ντάνμπαρ ανακαλύπτει ένα φρικιαστικό πτώμα. Είναι γυμνό. Είναι γυναικείο. Και έχει ένα ξύλινο παλούκι καρφωμένο στην καρδιά. Ήταν μια νεαρή, αθώα μαθήτρια Λυκείου, που θυσιάστηκε στο βωμό της εμμονής ενός παράφρονα, ορκισμένου να απαλλάξει τη Γη από το πιο αρχαίο, το πιο αδίστακτο κακό: την κατάρα του βρικόλακα. Ένας κόσμος γεμάτος τρόμο γεννήθηκε τη μέρα που το παλούκι καρφώθηκε στην καρδιά της. Και τώρα, ο Λάρι Ντάνμπαρ θέλει να το τραβήξει. Ο Richard Laymon, ένας από τους πιο γνωστούς και παραγωγικούς συγγραφείς της λογοτεχνίας του τρόμου, παίρνει το μύθο του βρικόλακα και τον μετατρέπει σε ένα απολύτως ρεαλιστικό και εθιστικό θρίλερ. “Κανείς άλλος δε γράφει σαν τον Laymon” Dean Koontz “O Laymon σε οδηγεί σε σκοτεινά μέρη που θα σας μείνουν αξέχαστα” Charles De Lint “Ο Stephen King σε πιο αδίστακτη έκδοση” Dan Marlowe “Ένας από τους καλύτερους συγγραφείς στο είδος του” Cemetery Dance Magazine

J.P DIXON η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ

Λονδίνο, τέλη 19ου αιώνα. Μι α μυστηριώδη! γυναίκα εμφανίζεται στη σκηνή του θεάτρου τζουμπιλι και το νούμερο της κόβει την ανάσα του κοινού. Οι θεατές δυσκολεύονται να πιστέψουν πως όσα βλέπουν είναι αληθινά. Κι όμως, η «ιστορία του χειρουργού» είναι η απόλυτη νουβέλα σωματικού τρόμου, μια εφιαλτική διήγηση πέρα από τα όρια της ανθρώπινης φύσης.

Ένας νεαρός χειρουργός θα σαγηνευτεί από την αινιγματική καλλιτέχνιδα και θα νιώσει μια ανεξήγητη δύναμη να τον τραβάει κοντά της. Κι αφού τη γνωρίσει, δέσμιος πια ανομολόγητων εμμονών, θα ξεκινήσει ένα συγκλονιστικό ταξίδι στην άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής, ένα ταξίδι δίχως επιστροφή.








Σχόλια