Μετά από 20 χρόνια, η Νότια Κορέα ολοκληρώνει την παραλαβή των A/K πυροβόλων K-9

Μετά από 20 χρόνια, η Νότια Κορέα ολοκληρώνει την παραλαβή των A/K πυροβόλων K-9 Η Νότια Κορέα ολοκλήρωσε την παραλαβή κι επιχειρησιακή ανάπτυ




Η Νότια Κορέα ολοκλήρωσε την παραλαβή κι επιχειρησιακή ανάπτυξη των αυτοκινούμενων πυροβόλων της K-9, περίπου 20 χρόνια αφότου πραγματοποιήθηκε η πρώτη παραλαβή, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών (DAPA).


To συγκεκριμένο Α/Κ πυροβόλο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη νοτιοκορεάτικη εταιρεία Hanwha Defense, ενώ οι πρώτες μονάδες που εστάλη βρίσκονταν στα νησιά Yeonpyeong και Baengnyeong των δυτικών συνόρων της χώρας το 1999.


Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να συνεχίσει να βελτιώνει τις δυνατότητές των πυροβόλων αυτών, ανάμεσα στις οποίες η αναβάθμιση του εξοπλισμού πλοήγησης και του λειτουργικού τους συστήματος, και να προσθέτει απομακρυσμένες ή λειτουργίες ελέγχου μη επανδρωμένων αεροχημάτων, σύμφωνα με τη DAPA: «Θα διαχειριστούμε διεξοδικά τα προγράμματα βελτίωσης για να διασφαλίσουμε ότι το Κ-9 μπορεί να προστατεύσει την πατρίδα μας, να μπορεί να αυτο-αμυνθεί και να συμβάλει στην εθνική οικονομία».


Το Κ-9 έχει εξαχθεί σε διάφορες χώρες, όπως η Τουρκία, η Πολωνία, η Ινδία, η Νορβηγία και η Εσθονία. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, περίπου 1.700 μονάδες είναι τώρα σε υπηρεσία σε όλο τον κόσμο.



Σχόλια