Γερμανία: Απαισιοδοξία για τις λιανικές πωλήσεις τα Χριστούγεννα – Απειλείται το 45% των επιχειρήσεων

Γερμανία: Απαισιοδοξία για τις λιανικές πωλήσεις τα Χριστούγεννα – Απειλείται το 45% των επιχειρήσεωνΠερίπου το 52% των εταιρειών αναμένουν σημαντικές απώλειες στις πωλήσεις

Περισσότερες από τις μισές εταιρείες λιανικής στη Γερμανίας αναμένουν λιγότερους πελάτες και μειωμένες πωλήσεις κατά την κρίσιμη περίοδο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με έρευνα της Γερμανικής Ένωσης Λιανικής (HDE).
«Οι προοπτικές για τις χριστουγεννιάτικες επιχειρήσεις σε αυτό το έτος κορωνοϊού είναι ανησυχητικά πενιχρές, ειδικά για πολλούς λιανοπωλητές εντός της πόλης και ειδικά για τον κλάδο της μόδας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της HDE Stefan Genth.
Περίπου το 52% των εταιρειών αναμένουν σημαντικές απώλειες στις πωλήσεις και τους πελάτες μετά την επέκταση του μερικού lockdown της χώρας έως τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την έρευνα.
Το 62% των επιχειρήσεων λιανικής εμφανίζονται απαισιόδοξες για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
«Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι συνήθως οι ισχυρότεροι μήνες του έτους όσον αφορά τις πωλήσεις για πολλούς λιανοπωλητές.
Εάν οι πωλήσεις αυτές χαθούν τώρα, πολλές επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν προβλήματα », πρόσθεσε.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 38% των εταιρειών λιανικής συνολικά και το 45% των λιανοπωλητών εντός της πόλης βλέπουν την ύπαρξή τους να απειλείται.
Την ίδια ώρα οι διαδικτυακές πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά το ένα τρίτο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

bankingnews.gr
Σχόλια