Alibaba: Απαραίτητες οι ρυθμίσεις για την αντιμονοπωλιακή συμπεριφορά στο διαδίκτυο


Η κίνηση της Κίνας για την κατάρτιση κανόνων που αποσκοπούν στην αποτροπή της μονοπωλιακής συμπεριφοράς από τις διαδικτυακές πλατφόρμες είναι «έγκαιρη και απαραίτητη», όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Alibaba, Ντάνιελ Ζανγκ.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Διαδικτύου, ο Ζανγκ είπε ότι οι κινεζικές διαδικτυακές εταιρείες έχουν εισέλθει στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας βιομηχανίας με τη βοήθεια των κυβερνητικών πολιτικών, ωστόσο πρέπει να εξελιχθούν οι ρυθμίσεις.

«Η ανάπτυξη και η κυβερνητική εποπτεία της βιομηχανίας είναι μια σχέση που προωθεί και βασίζεται η μια στην άλλη, έτσι ώστε οι διαδικτυακές πλατφόρμες όχι μόνο να αναπτύσσονται καλά, αλλά και να εξυπηρετήσουν τη βιώσιμη και υγιή ανάπτυξη ολόκληρης της κοινωνίας», ανέφερε.

Η ετήσια εκδήλωση που διοργανώνεται σήμερα και αύριο από την Διοίκηση του κυβερνοχώρου της Κίνας πραγματοποιείται καθώς οι κολοσσοί του διαδικτύου της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Alibaba, Tencent και Meituan, υπόκεινται σε αυξανόμενο κυβερνητικό έλεγχο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η προγραμματισμένη Αρχική Δημόσια Εγγραφή ύψους 37 δισ. δολαρίων της θυγατρική της Alibaba, Ant Group, τέθηκε σε αναστολή, αφού οι ρυθμιστικές αρχές προειδοποίησαν ότι η κερδοφόρα fintech αντιμετωπίζει αυστηρότερο έλεγχο.

Οι διαδικτυακές αγορές και οι υπηρεσίες πληρωμών της Alibaba αναμένεται επίσης να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερη εποπτεία, σύμφωνα με τα σχέδια που δημοσιεύθηκαν στις 10 Νοεμβρίου από τη ρυθμιστική αρχή της Κίνας, η οποία ανέφερε ότι θέλει να αποτρέψει τις ψηφιακές πλατφόρμες να κυριαρχήσουν στην αγορά ή να υιοθετήσουν μεθόδους με στόχο τον αποκλεισμό του θεμιτού ανταγωνισμού.

Ο Ζανγκ είναι ένας από τους λίγους Κινέζους ηγέτες του κλάδου της τεχνολογίας που εμφανίσθηκαν δημόσια στην εκδήλωση. Άλλα διευθυντικά στελέχη, όπως ο Στιβ Μόλενκοπφ της Qualcomm, έκαννα παρατηρήσεις μέσω βίντεο.

Πηγή: Reuters naftemporiki.gr

Σχόλια