Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες προωθούν την ανάπτυξη πολεμικών υποβρυχίων επόμενης γενιάς

Πυρηνικό υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων κατηγορίας "Κολούμπια". Πηγή: Στρατιωτικό Δίκτυο της Κίνας Πρόσφατα, ο ιστότοπος των ΗΠΑ Naval Academy News α

 

Πυρηνικό υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων κατηγορίας "Κολούμπια". Πηγή: Στρατιωτικό Δίκτυο της Κίνας

Πρόσφατα, ο ιστότοπος των ΗΠΑ Naval Academy News ανέφερε τα τελευταία νέα σχετικά με την ανάπτυξη πυρηνικών υποβρυχίων επίθεσης επόμενης γενιάς του Ναυτικού. Η επόμενη γενιά του αμερικανικού πυρηνικού υποβρυχίου θα αλλάξει το μέγεθός της και μπορεί να φτάσει στο μέγεθος του στρατηγικού πυρηνικού υποβρυχίου κατηγορίας "Κολομβία". Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2030. Λοιπόν, ποια είναι τα πλεονεκτήματα του νέου υποβρυχίου αγώνα; Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες προωθούν την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς πολεμικών υποβρυχίων;

Ανάπτυξη της επόμενης γενιάς πολεμικών υποβρυχίων

Τα υποβρύχια έχουν πολύ σημαντική στρατηγική σημασία στη ναυτική κατασκευή και είναι υπεύθυνα για τα διπλά καθήκοντα των συμβατικών επιχειρήσεων και, όταν είναι απαραίτητο, των πυρηνικών αντεπιθέσεων. Η αναβάθμιση όπλων και εξοπλισμού είναι ένα απαραίτητο μέσο για τη διατήρηση της αποτελεσματικότητας της μάχης. Ως το ισχυρότερο ναυτικό στον κόσμο, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αποδίδει μεγάλη σημασία στην έρευνα και ανάπτυξη μιας νέας γενιάς πολεμικών υποβρυχίων και δεν διστάζει να επενδύσει πολλά κεφάλαια έρευνας και ανάπτυξης για αυτό.

Το σύστημα ισχύος αναπτύσσεται περαιτέρω. Τα συστήματα ισχύος στροβίλων εφαρμόζονται στο σύστημα ισχύος των υποβρυχίων. Τα υποβρύχια κατηγορίας "Columbia" που βρίσκονται υπό κατασκευή από τον στρατό των ΗΠΑ θα τροφοδοτούνται από ένα σύστημα ηλεκτροκίνησης κίνησης, το οποίο μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος ζωής του υποβρυχίου και να μειώσει τα ακουστικά σήματα. Διάφοροι ηλεκτρικοί κινητήρες αναπτύσσονται και εφαρμόζονται σε πλοία. Για παράδειγμα, οι υψηλής θερμοκρασίας υπεραγωγοί σύγχρονοι κινητήρες που αναπτύχθηκαν από την American Superconductor και την General Atomics εξετάζονται για χρήση σε μελλοντικά ναυτικά πλοία των ΗΠΑ.

Τα τρέχοντα στρατηγικά πυρηνικά υποβρύχια που βρίσκονται σε ενεργή υπηρεσία σε διάφορες χώρες του κόσμου χρησιμοποιούν όλα ανεξάρτητα βαλλιστικά πυραύλους εκτόξευσης υποβρυχίων, ενώ το σύστημα εκτόξευσης πυραύλων του πυρηνικού υποβρυχίου κατηγορίας "Columbia" του αμερικανικού ναυτικού χρησιμοποιεί τέσσερις ενότητες γενικής χρήσης. Η απόδοση αυτής της μονάδας έχει βελτιωθεί σημαντικά και μπορεί να μεταφέρει πολλούς τύπους πυραύλων και διαθέτει ένα ευρύτερο φάσμα εφαρμογών.

Επιπλέον, τα υπερηχητικά όπλα είναι επίσης η κύρια κατεύθυνση της νέας γενιάς υποβρυχίων όπλων. Αυτό το όπλο μπορεί να χτυπήσει γρήγορα τους βασικούς στόχους του εχθρού. Μόλις τοποθετηθεί, το νέο υποβρύχιο θα έχει τόσο πυρηνικές όσο και συμβατικές διπλές επιθετικές στρατηγικές δυνατότητες απεργίας, κάτι που είναι πιο αποτρεπτικό. δύναμη. Επιπλέον, τα μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα έχουν αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Η εξάρτηση τους σε υποβρύχια μπορεί να διασφαλίσει αποτελεσματικά την ασφάλεια των υποβρυχίων, να ενισχύσει τις δυνατότητες αυτοάμυνας και να επεκτείνει το πεδίο των καθηκόντων τους.

FoulsCode.com


Σχόλια