Καθηγητής Λοιμωξιολόγος Ντιντιέ Ραούλ: προήλθαν νέοι ιοί (μεταλλάξεις) που μπορούν να σε μολύνουν ακόμη και αν έχεις ήδη covid19

Καθηγητής Λοιμωξιολόγος Ντιντιέ Ραούλ: προήλθαν νέοι ιοί (μεταλλάξεις) που μπορούν να σε μολύνουν ακόμη και αν έχεις ήδη covid19.Έτσι το εμβόλιο θ
.Έτσι το εμβόλιο θα είναι αναποτελεσματικό.Το 1/2 νεκρών από Covid-19 ήταν άνω των 85 και το 70% άνω των 80.Το gel πιο σημαντικό από τη μάσκα.Ο ιός μεταδίδεται κυρίως από χέρια.



O Laurent Ruquier της γαλλικής κρατικής τηλεόρασης France 2 πήρε συνέντευξη από τον φημισμένο καθηγητή Λοιμωξιολογίας Didier Raoult ο οποίος τοποθετήθηκε κυρίως επί του δεύτερου κύματος του coronavirus στη Γαλλία και το οποίο σύμφωνα με αυτόν δεν οφείλεται στη συμπεριφοτά των Γάλλων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. “Το μέτρο που ήταν λογικό ήταν να κλείσουμε τα σύνορα”,εξηγεί.

“Εκκινώντας από τη στιγμή που ανοίξαμε τα σύνορα μας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσωπα έφθασαν στη Γαλλία με νέους ιούς, ιούς που είχαν διαφορετικές εξελίξεις..(σσ. στην Ελλάδα μήπως εκεί και μόνον εκεί πρέπει να αναζητηθεί η αύξηση;) Ξέρουμε τώρα κι αυτό δεν είναι καλό νέο για το εμβόλιο ότι αυτοί οι νέοι ιοί μπορούν να σας μολύνουν ενώ εσείς ήδη έχετε μολυνθεί“, συνεχίζι ο Καθηγητής Raoult.

Ο Laurent Ruquier ανέφερε το θυμό του Olivier Véran στη Βουλή που πήρε ως π.χ έναν νέο άνθρωπο που είναι σε σοβαρή κατάσταση για να προειδοποιήσει για κινδύνους της ασθένειας. Σύμφωνα με τον Dr Raoult, αυτές οι περιπτώσεις είναι σπάνιες.”Είχαμε εδώ στο IHU, 3 άτομα κάτω των 60 που πέθαναν. Ήταν 58, 59 και 59 ετών”.

“Πρέπει να ξαναπατήσουμε στη γη,( να μην είμαστε αιθεροβάμονες)“,είπε. “Δεν χρειάζεται να παίζεις με το συναίσθημα, κι εγώ μπορώ να σας τρομάζω κάθε μέρα. Δείχνετε μια φοβερή εικόνα κι όλος ο κόσμος τρελαίνεται ” συνεχίζει τονίζοντας πως οι μισοί νεκροί από Covid-19 ήταν άνω των 85 κι ότι 70% ήταν άνω των 80..
Το gel πιο σημαντικό από τη μάσκα.

Σύμφωνα με τον διακεκριμένο γιατρό η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως από τα χέρια. “Η επιμόλυνση των αναπνευστικών λοιμώξεων γίνεται κυρίως από τα χέρια. Αν αγγίζετε αυτό είναι άκρως αδύναμο”, εξηγεί. Σύμφωνα με τον ίδιο το πλύσιμο των χεριών είναι πολύ πιο σημαντικό από το να φέρεις μάσκα.” Η μόνη περίπτωση που η αποτελεσματικότητα της μάσκας είναι αποδεδειγμένη αυτή είναι για νοσοκομειακό προσωπικό (γιατρούς νοσηλευτές) (σσ.την ίδια στιγμή η μάσκα θεωρείται στην Ελλάδα ελιξήριο ζωής και θα είναι επιβεβλημένη ως Απρίλιο) Γιατί αυτοί είναι πολύ κοντά (στον ιό)“, λέει ο καθηγητής Didier Raoult.RTL 8/11/20

Σχόλια