Ήταν απαραίτητη η δολοφονία του Ιράν πυρηνικού επιστήμονα Muhsin Fahrizadeh;

Ήταν απαραίτητη η δολοφονία του Ιράν πυρηνικού επιστήμονα Muhsin Fahrizadeh;

 


Σε τελική ανάλυση, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου από μόνος του δεν μπορεί να στείλει ένα υποβρύχιο σε ένα ιρανικό λιμάνι ή να διατάξει την Πολεμική Αεροπορία να βομβαρδίσει μια πυρηνική εγκατάσταση χωρίς οι διοικητές αυτών των δυνάμεων και ο αρχηγός του προσωπικού και ο υπουργός Άμυνας να γνωρίζουν ποιο είναι το «μυστικό». Και αν ο πρωθυπουργός γνωρίζει ένα μυστικό που απειλεί το Ισραήλ και δεν το αποκαλύπτει στους αρχηγούς άμυνας; Εξάλλου, είναι απλώς εγκληματίας και προδότης.

Ακόμα και ο Φαχριτζάντε μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Η κατάργησή του είναι επομένως στοχευμένη εκκαθάριση ότι οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων πρέπει να ερωτηθούν σχετικά με το αν η τιμή για αυτό ήταν και θα άξιζε.

Όταν φτάσει η εκδίκηση του Ιράν, και μια ισραηλινή ή αμερικανική πρεσβεία ανεβαίνει στον καπνό και δεκάδες αθώοι πολίτες ή στρατιώτες ή διπλωμάτες θάβονται κάτω από τα ερείπια του, η φιγούρα του Μουχάν Σαχραζάδα θα σταθεί μπροστά στο κοινό.

Τότε, όταν ο Σεΐχης Μουσάφη δολοφονήθηκε στο Λίβανο το 1992 και ένα μήνα αργότερα στον τελικό πένθους - στις 17 Μαρτίου 1992 - το κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, ανατινάχτηκε και καταστράφηκε, θάβοντας 29 άτομα κάτω από αυτό. Χρειάστηκαν πολλά ακόμη χρόνια μέχρι να σκοτωθεί ο Μωάμεθ Μουρνιέ, ο σχεδιαστής της επίθεσης, στις 12 Φεβρουαρίου 2008.




Σχόλια