Μάθημα των "New York Times" στον Τραμπ...


Είναι λογικό σε μια τυπική εκλογική διαδικασία να απαιτούνται μέρες για την πλήρη καταγραφή των ψήφων, πόσο μάλλον στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου παρατηρήθηκε...συμμετοχή-ρεκόρ, ενώ -λόγω της πανδημίας του κορονοϊού- ρεκόρ σημείωσε και ο αριθμός των επιστολικών ψήφων, με τις όποιες δυσκολίες κατά τη διαδικασία καταμέτρησης.

Ένας Πρόεδρος υπερασπιζόμενος τη Δημοκρατία, οφείλει να διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι το εκλογικό σύστημα λειτουργεί πλήρως, ωστόσο ο Trump -όπως συνήθως- έπραξε ακριβώς το αντίθετο. Σπέρνοντας αμφιβολίες για το σύστημα καταγραφής στις περιοχές που επικρατεί ο αντίπαλός του, ζήτησε να σταματήσει η καταγραφή, κάνοντας λόγο ακόμη και για απάτη, ενώ ζήτησε επανακαταμέτρηση ψήφων σε περιοχές όπου έχασε, όπως η Πολιτεία του Wisconsin.

Πρόκειται για μια εκ των πλέον επονείδιστων στιγμών της Αμερικανικής κυβέρνησης, τονίζει το κύριο άρθρο. Είναι κατανοητό να θέλουν όλοι να μάθουν το συντομότερο δυνατό τον νικητή των εκλογών, όμως χρειάζεται χρόνος για να καταμετρηθούν 150 εκατομμύρια ψήφοι.

Το κύριο άρθρο καταλήγει ως εξής:

‘Την Τετάρτη ο κ. Trump, έγραψε σε tweet ότι «βρίσκουν ψηφοδέλτια του Biden παντού, στην Pennsylvania, το Wisconsin, και στο Michigan. Τόσο άσχημο για τη χώρα μας». Ναι κε Πρόεδρε, αυτό συμβαίνει όταν καταμετρούνται οι ψήφοι. Πρέπει εμείς οι υπόλοιποι και ειδικά εσείς, να παραμείνουμε ήρεμοι και να αφήσουμε την εκλογική διαδικασία να εξελιχθεί όπως ακριβώς γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Όταν ολοκληρωθεί, κάποια κόμματα θα έχουν χάσει και κάποια θα έχουν κερδίσει. Δεν πρόκειται για απάτη. Πρόκειται για τη Δημοκρατία.’

ΠΗΓΗ: New York Times
Σχόλια