Πάνω από 50.000 σεισμοί, σε 3 μήνες στην περιοχή Brainsfield Strait, της χερσονήσου της Ανταρκτικής

Παράξενα φαινόμενα συμβαίνουν αυτήν την περίοδο στην Ανταρκτική. Περισσότεροι από 50.000 σεισμοί σε 3 μήνες, στην περιοχή Brainsfield Strait της Antar


Παράξενα φαινόμενα συμβαίνουν αυτήν την περίοδο στην Ανταρκτική. Περισσότεροι από 50.000 σεισμοί σε 3 μήνες, στην περιοχή Brainsfield Strait της Antarctic Penisyla,
ενώ αινιγματικά σήματα από το βαθύ διάστημα χτυπούν την επιφάνεια της ηπείρου.


Ένας μεγάλος σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καθώς και χιλιάδες άλλοι μικρότεροι σεισμοί σημειώθηκαν όλοι στο Bransfield Strait, ένα κανάλι ωκεανού πλάτους 60 μιλίων (96 χιλιόμετρα) μεταξύ των Νήσων South Shetland Islands και της χερσονήσου της Ανταρκτικής (Antarctic Peninsula).

Αν και αρκετές τεκτονικές πλάκες (tectonic plates) και microplates συναντώνται κοντά στο Bransfield Strait (και συνεπώς ακούγονται συχνά βουητά "rumbling") , οι τελευταίοι τρεις μήνες ήταν ασυνήθιστοι, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Χιλής.



Από τον Μάρτιο, η βάση Artigas στην Ανταρκτική έχει σεισμογράφο.

(από τις 13 Μαρτίου, η βάση έχασε την επαφή με τον δορυφόρο, αλλά την ανέκτησε στα τέλη Αυγούστου. Από τότε, η γεωλόγος Leda Sanchez που εργάζεται για τη βάση, δήλωσε ότι τα σεισμικά γεγονότα δεν έχουν σταματήσει να εμφανίζονται.
όπως είπε: "υπήρξαν περίοδοι με έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, αλλά στη συνέχεια υπήρχε ηρεμία. Ωστόσο είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι, τώρα ανακαλύπτουμε σεισμική δραστηριότητα κάθε δεύτερη μέρα και μάλιστα μεγέθους των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και άνω)


«Το μεγαλύτερο μέρος της σεισμικότητας συγκεντρώθηκε στην αρχή της ακολουθίας, κυρίως κατά το μήνα Σεπτέμβριο, με περισσότερους από χίλιους σεισμούς την ημέρα», αναφέρθηκε από το κέντρο.Εθνικού σεισμολογικού κέντρου, του πανεπιστημίου της Χιλής.
το Στενό του Brainsfield περιέχει υποθαλάσσια ηφαίστεια και ηφαιστειακές περιοχές. Το γεωλογικό φαινόμενο θα μπορούσε να συνδέεται με ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο που υπάρχει εκεί.
Οι σεισμοί είναι τόσο συχνοί, ώστε το πλάτος του Bransfield Strait, το οποίο αυξανόταν με ρυθμό 7-8 χιλιοστών τον χρόνο, αυξάνεται τώρα με ρυθμό 15 εκατοστών.

"Είναι 20πλάσια αύξηση ... κάτι που δείχνει ότι...
τα νησιά Shetland απομακρύνονται πιο γρήγορα από τη χερσόνησο της Ανταρκτικής", δήλωσε ο Sergio Barrientos, διευθυντής του Εθνικού σεισμολογικού κέντρου, του πανεπιστημίου της Χιλής.

Η χερσόνησος είναι ένα από τα ταχύτερα θερμαινόμενα μέρη στη Γη, και οι επιστήμονες παρακολουθούν στενά τον αντίκτυπο του μεταβαλλόμενου κλίματος στα παγόβουνα και τους παγετώνες.

Ωστόσο, ο επιστήμονας κλίματος Raul Cordero του Πανεπιστημίου του Santiago, είπε ότι δεν είναι ακόμη σαφές, το πώς οι σεισμοί θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον πάγο της περιοχής.
"Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό το είδος σεισμικής δραστηριότητας ... έχει σημαντικές επιπτώσεις στη σταθερότητα των πολικών παγοκαλυμμάτων", δήλωσε ο Cordero στο Reuters

Ο ακριβής αριθμός ηφαιστείων στην Ανταρκτική είναι άγνωστος, μια πρόσφατη μελέτη βρήκε 138 ηφαίστεια μόνο στη Δυτική Ανταρκτική. Πολλά από τα ενεργά ηφαίστεια βρίσκονται στο Marie Byrd Land. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για μια δραματική ηφαιστειακή έκρηξη στην Ανταρκτική στο πρόσφατο γεωλογικό παρελθόν. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τον ηφαιστειακό αριθμό πολλών τμημάτων της Ανταρκτικής (ιδιαίτερα στην Ανατολική Ανταρκτική) παραμένουν αβέβαιες, τόσο επειδή καλύπτονται από πάγο, όσο και επειδή η απομακρυσμένη απόσταση τους καθιστά δύσκολη την παρακολούθηση.

https://climate.nasa.gov/blog/2982/fire-and-ice-why-volcanic-activity-is-not-melting-the-polar-ice-sheets/

https://www.zeebiz.com/india/news-antarctica-rocked-by-30000-tremors-in-three-months-chilean-scientists-say-143895

Τα ηφαίστεια της Ανταρκτικής θα μπορούσαν να κάνουν τον πλανήτη «ακατοίκητο» αν ξυπνήσουν, προειδοποίησαν οι επιστήμονες.

οι 5.000 ερευνητές που μελετούν την παγωμένη ήπειρο ανακάλυψαν έκπληκτοι περισσότερα από 100 αδρανή ηφαίστεια κάτω από το πάγο της ηπείρου, που την καθιστούν, τη μεγαλύτερη ηφαιστειακή περιοχή της Γης. Το εύρημα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό επειδή η δραστηριότητα αυτών των ηφαιστείων θα μπορούσε να έχει κρίσιμες επιπτώσεις για τον υπόλοιπο πλανήτη. Εάν κάποιο ξεσπάσει, θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω ορισμένα από τα πάγο της περιοχής, τα οποία έχουν ήδη επηρεαστεί από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

«Τα ηφαίστεια της Ανταρκτικής είναι θαμμένα κάτω από στρώματα πάγου πάχους άνω των τεσσάρων χιλιομέτρων.

Ο Δρ Robert Bingham από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου είπε: «Είναι συναρπαστικό να ανακαλύπτουμε μια μεγάλη γκάμα ηφαιστείων σε αυτήν τη σχετικά ανεξερεύνητη ήπειρο.

προς το παρόν, αυτά τα ηφαίστεια είναι αδρανή, που σημαίνει ότι δεν έχουν ξεσπάσει τα τελευταία 10.000 χρόνια, αλλά θα μπορούσαν να το κάνουν στο μέλλον.

Προς το παρόν, υπάρχουν μόνο δύο ενεργά ηφαίστεια στην Ανταρκτική - το Όρος Έρεμπους και το Νησί Deception.

https://www.express.co.uk/news/science/1359271/antarctica-volcanoes-wake-up-earth-climate-change-sea-level-rise-spt


Η συσκευή (ANITA) Antarctic Impulsive Transient Antenna, με κεραίες στην Ανταρκτική που βασίζεται σε ένα γιγαντιαίο μπαλόνι (χρηματοδοτήθηκε από την NASA) λαμβάνει ραδιοσήματα που παράγονται όταν σωματίδια υψηλής ενέργειας που προέρχονται από το βαθύ διάστημα συναντούν την ατμόσφαιρα μας.

η συσκευή πήρε ανώμαλα, περίεργα διαστημικά σήματα που δεν έχουν εξήγηση και ανάγονται σε θεωρίες πέρα από τη συμβατική φυσική. Κάποιοι επιστήμονες τα θεωρούν απόδειξη ενός παράλληλου σύμπαντος, που είναι συμμετρικό με το δικό μας, αλλά γεμάτο με αντιύλη και κινείται αντίθετα.

Τα παράξενα σωματίδια που παρατηρήθηκαν κατά την ανίχνευση κοσμικών ακτίνων στην παγωμένη ήπειρο, ίσως υποδεικνύουν μια εναλλακτική πραγματικότητα, με διαφορετικούς φυσικούς νόμους.



Το τεράστιο μπαλόνι με τις κεραίες, σκανάρει πάνω από 1 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα παγωμένου τοπίου, αναζητώντας υψηλής ενέργειας σωματίδια που καταφτάνουν από το Διάστημα. οι κεραίες του "έπιασαν παράξενους θορύβους-σήματα- από σωματίδια υψηλής ενέργειας, που όμως είναι ανύπαρκτα...σωματίδια που αντί να έρχονται από το Διάστημα, έμοιαζε να εκπέμπονται από το έδαφος...σωματίδια που δεν μπορούν να εξηγηθούν με τη φυσική.

Παράξενη κοσμική ακτινοβολία (πρωτόνια και άλλα νουκλεόνια) καταφτάνει στη γη από το διάστημα και διαθέτει μυστηριωδώς υψηλότατη συχνότητα. Σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους τα σωματίδια υψηλής συχνότητας (ενέργειας) δεν μπορούν να περάσουν μεσα από τη γη. Εντοπίστηκαν σωματίδια που δεν κατεβαίνουν από το διάστημα, αλλά "ανεβαίνουν" από τη γη, Κι αυτό είναι πρακτικά αδύνατο... (εκτός και αν αυτά τα σωματίδια κινούνται πίσω στο χρόνο)



Η έρευνα κατέγραψε αρκετά αδύνατα φαινόμενα, που παραπέμπουν στην αποδοχή ενός παράλληλου
σύμπαντος, όπου ο χρόνος κυλάει προς τα πίσω.

https://astronomy.com/news/2020/12/are-strange-space-signals-in-antarctica-evidence-of-a-parallel-universe

Η εσωτεριστική ερμηνεία

εκτός από το φυσικό επίπεδο εκδήλωσης, ένας σεισμός μπορεί να εκδηλώνεται στο αιθερικό επίπεδο. Να αντανακλά μια αιθερική μετατόπιση στις ενέργειες της γης (που εκδηλώνονται επίσης στο φυσικό πεδίο)

Οι αιθερικοί ή μαγνητικοί πόλοι της γης βρίσκονται σε διαδικασία αλλαγής προκειμένου να ευθυγραμμιστούν με μια νεότερη, υψηλότερη ενέργεια που δημιουργείται στον πλανήτη.

Αυτές οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στον αιθερικό πρέπει να αντιστοιχούν με τις φυσικές αλλαγές.


Μπορεί να συμβεί σταδιακά, κάτι που είναι εμφανές στους πολλούς μικρούς σεισμούς που είχαμε τα τελευταία χρόνια και εξακολουθούμε να έχουμε καθημερινά

Ο φλοιός της γης αλλάζει για να ταιριάζει με την αιθερική μετατόπιση.

Υπάρχουν μεταφυσικοί που λένε ότι οι σεισμοί προκαλούνται (ή συντελούνται) από τη συνείδηση ​​των ανθρώπων στην περιοχή όπου συμβαίνει ο σεισμός.

η τοποθέτηση αρνητικής ενέργειας, (όπως η ενέργεια ενός αρνητικού συναισθήματος όπως ο φόβος) σε κάτι μπορεί να προσθέσει «καύσιμο στη φωτιά» και να το βοηθήσει να συμβεί.

ο σεισμός σαν ονειρικό σύμβολο, δείχνει τις αλλαγές που ενδέχεται να συμβούν στην προσωπική μας ζωή και στο περιβάλλον.

Το όραμα ή όνειρο ενός σεισμού, δεν είναι απαραίτητα ένδειξη ενός εξωτερικού φυσικού σεισμού.

όταν βλέπεις την αλλαγή ως πτυχή της εξέλιξης, τότε είναι θετική.

έτσι θα μπορούσαμε ίσως να δούμε τη συνολική δράση του σεισμού ως θετική και να χρησιμοποιήσουμε την κίνηση της ενέργειας, για να ενεργοποιήσουμε την κίνηση εντός των ενεργειακών μας πεδίων.

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε την αιθερική μετατόπιση στις ενέργειες της γης (που παρατηρούμε ότι εκδηλώνονται στο φυσικό πεδίο) για να μας ανυψώσει και να μας ωθήσει σε νέα μοτίβα.

Κατά τη διάρκεια ενός σεισμού, ή μιας περιόδου έντονης σεισμικής δραστηριότητας μπορεί να αντιμετωπίσουμε πολλά φυσικά πράγματα, ζάλη, ναυτία, ανεξέλεγκτες καταστάσεις φόβου, ασθένειες που δεν μπορούν να εξηγηθούν λογικά κλπ. Αυτό δείχνει ότι το σώμα μας επηρεάζεται από τις ίδιες ενέργειες που επηρεάζουν τη γη. Μπορεί να είναι καιρός επανεκτίμησης και επανεκκίνησης και για να ρίξουμε μια ματιά στα μοτίβα στα οποία έχουμε κολλήσει και εγκλωβιστεί. είναι καιρός αλλαγής.

Συχνά ένας σεισμός, φυσικός ή εκδήλωση του αιθερικού πεδίου φέρνει αλλαγή σε πολλά επίπεδα προσωπικά, σχέσεις, καριέρα, απασχόληση, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, θρησκευτικά κ.λπ

Αυτά τα φαινομενικά μη σχετιζόμενα το ένα με το άλλο πράγματα, δεν υπάρχουν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.

όταν οι αλλαγές επιταχύνονται, οι άνθρωποι τείνουν να ρίχνουν μια πιο σοβαρή ματιά στον εαυτό τους και στο περιβάλλον τους και γίνονται πιο επιλεκτικοί σε αυτά που είναι διαρκή και αληθινά και εκείνα που δεν είναι.

το πνεύμα (planetary logo ή Spirit ) που κυβερνά και ενεργοποιεί τον πλανήτη μας, αντιλαμβάνεται ως μια καλή στιγμή για να "ταρακουνήσει τα πράγματα" και να δώσει την ευκαιρία για επανεκτίμηση και αλλαγή.

Η γη αλλάζει και εξελίσσεται σύμφωνα με το νόμο και το πεπρωμένο της.

Κάθε 25.000 χρόνια περίπου, ο πλανήτης κινείται μέσω ενός κύκλου " cycle of return" Οι μεγάλες πνευματικές δυνάμεις που υπήρχαν πριν από 25.000 χρόνια είναι και πάλι παρούσες σήμερα.

όταν βρισκόμαστε σε καταστάσεις ριζικής αλλαγής και μεγάλης αναταραχής, εστιαζόμαστε βαθιά στον εαυτό μας. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε σαν ενόχληση και εξωτερική διαταραχή, δεν το πολεμάμε με περιττή αναταραχή και σύγχυση. Βρίσκουμε ένα ασφαλές μέρος για τον εαυτό μας, όπου θα αφεθούμε σε μια νέα αρχή, καθώς γύρω μας συμβαίνουν οι γήινες αλλαγές (όπως οι σεισμοί) και η φυσική πραγματικότητα βρίσκεται σε μια χαοτική κατάσταση αλλαγής.

hellenicrevenge.blogspot.com

Σχόλια