Η κινεζική Benken Corporation εξαγόρασε την ελληνική Adveos

Η κινεζική εταιρεία σχεδιασμού ημιαγωγών με έδρα τη Σαγκάη, Benken Corporation, ανακοίνωσε χθες την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ελληνική Adveos Microe


Η κινεζική εταιρεία σχεδιασμού ημιαγωγών με έδρα τη Σαγκάη, Benken Corporation, ανακοίνωσε χθες την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ελληνική Adveos Microelectronic Systems με έδρα το Αίγιο και τμήμα R&D στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας που δημοσιεύθηκε στον διεθνή Τύπο η εξαγορά θα ενδυναμώσει τις δυνατότητες των υπηρεσιών της στις ασύρματες επικοινωνίες και σε εφαρμογές όπως το Internet of Things και οι έξυπνες μεταφορές.
Η συμφωνία είχε ανακοινωθεί από τον Αύγουστο, αλλά χρειάστηκε να εξασφαλιστεί η έγκριση των κινεζικών αρχών. Όπως είχε ανακοινώσει τότε η Beken, το τίμημα της εξαγοράς για το 100% της ελληνικής εταιρείας έφτασε τα 6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,8 εκατ. ευρώ κατευθύνονται στους τέσσερις ιδρυτές της Adveos και 1,2 εκατ. ευρώ θα ενισχύσουν κεφαλαιακά την ίδια την εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η Adveos ιδρύθηκε το 2015, αναπτύχθηκε οργανικά χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση και σήμερα διαθέτει 35 άτομα προσωπικό, έχοντας συνεργαστεί με μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες ημιαγωγών παγκοσμίως.

Capital
Σχόλια