Ακολουθήστε μας στο Google News
Συνεχής Ενημέρωση: ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η κινεζική Benken Corporation εξαγόρασε την ελληνική AdveosΗ κινεζική εταιρεία σχεδιασμού ημιαγωγών με έδρα τη Σαγκάη, Benken Corporation, ανακοίνωσε χθες την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ελληνική Adveos Microelectronic Systems με έδρα το Αίγιο και τμήμα R&D στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας που δημοσιεύθηκε στον διεθνή Τύπο η εξαγορά θα ενδυναμώσει τις δυνατότητες των υπηρεσιών της στις ασύρματες επικοινωνίες και σε εφαρμογές όπως το Internet of Things και οι έξυπνες μεταφορές.
Η συμφωνία είχε ανακοινωθεί από τον Αύγουστο, αλλά χρειάστηκε να εξασφαλιστεί η έγκριση των κινεζικών αρχών. Όπως είχε ανακοινώσει τότε η Beken, το τίμημα της εξαγοράς για το 100% της ελληνικής εταιρείας έφτασε τα 6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,8 εκατ. ευρώ κατευθύνονται στους τέσσερις ιδρυτές της Adveos και 1,2 εκατ. ευρώ θα ενισχύσουν κεφαλαιακά την ίδια την εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η Adveos ιδρύθηκε το 2015, αναπτύχθηκε οργανικά χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση και σήμερα διαθέτει 35 άτομα προσωπικό, έχοντας συνεργαστεί με μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες ημιαγωγών παγκοσμίως.

Capital
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη