Αλβανία: Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα διόρισε νέους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας

Ο Όλτα Τζάσκα διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας. Ο διορισμός της πρώην υπουργού Άμυνας ως επικεφαλής της διπλωματίας στα Τίρανα ανακοινώθηκ
FoulsCode


Ο Όλτα Τζάσκα διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας. Ο διορισμός της πρώην υπουργού Άμυνας ως επικεφαλής της διπλωματίας στα Τίρανα ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, όπως σημειώνει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ‘Nova’.Ο Ράμα δήλωσε ότι ήρθε η ώρα ο εξουσιοδοτημένος υπουργός Εξωτερικών Γκεντ Τσακάι να αφήσει τη θέση του μετά την εξαιρετική του δουλειά κατά την πρόσφατη αλβανική προεδρία του ΟΑΣΕ.

Την ηγεσία του αλβανικού υπουργείου Άμυνας θα αναλάβει ο Νίκο Πελέσι, ο οποίος αντικαθιστά τη νέο υπουργό Εξωτερικών Τζάσκα.

«Ήταν ένας εξαιρετικός εταίρος στην ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αλβανίας και στην αύξηση των δυνατοτήτων της Αλβανίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ», δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Τίρανα, Γιούρι Κιμ αναφερόμενη στην Τζάσκα.

«Ανυπομονούμε να εργασθούμε στενά για τη μελλοντική ενίσχυση της διπλωματικής μας εταιρικής σχέσης, πρόσθεσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο Twitter.

Agenzia Nova

The Hellenic Information Team
Σχόλια