Το μήνυμα του Bill Gates για το 2021 – Μας περιμένουν «καυτές» εξελίξεις


O παγκοσμιοποιητής-διεθνιστής Bill Gates αποφάσισε να στείλει το δικό του μήνυμα, μέσω του προσωπικού του blog, για το 2021, αφού πρώτα αποκάλεσε το 2020 μια καταστροφική χρονιά, κάνοντας λόγο για 1.6 εκατομμύρια ζωές που φέρονται να χάθηκαν από τον κορωνοϊό, χωρίς κανένας να είναι απολύτως σίγουρος ακόμα και για αυτό το νούμερο.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στις συνέπειες του κορωνοϊού:

  • Δεκάδες τρισεκατομμύρια δολάρια οικονομικές ζημιές
  • Εκατομμύρια άνθρωποι δεν εργάζονται και αγωνίζονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους
  • Περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο παιδιά χάνουν… κρίσιμο χρόνο από το σχολείο.
  • Στις ΗΠΑ έγιναν τρομακτικές δολοφονίες των Τζορτζ Φλόιντ και Μπρένα Τέιλορ (σ.σ. δεν κοιμόταν τα βράδια από την στεναχώρια ο Gates).
  • Καταστροφικές πυρκαγιές
  • Πολωμένες προεδρικές εκλογές

Αυτά είναι τα προβλήματα και έπειτα ο Bill Gates αναφέρθηκε στα… «καλά νέα» που περιμένουν τον πλανήτη το 2021, ως «λύση» στα προαναφερθέντα.

Ο διεθνιστής δισεκατομμυριούχος δήλωσε έκπληκτος από την επιστημονικά πρόοδο με αφορμή τον κορωνοϊό: «Οι άνθρωποι (σ.σ. Humans Αυτός είναι κάτι άλλο δηλαδή;) δεν έχουν σημειώσει ποτέ μεγαλύτερη πρόοδο σε οποιαδήποτε ασθένεια σε ένα χρόνο από ό, τι με τον COVID 19. Υπό κανονικές συνθήκες, η δημιουργία εμβολίου μπορεί να διαρκέσει 10 χρόνια. Αυτή την φορά, δημιουργήθηκαν πολλά εμβόλια σε λιγότερο από έναν χρόνο», υπογράμμισε. Αυτό είναι καλό τώρα; Να ανοίξουμε σαμπάνιες επειδή μας δίνουν έτσι γρήγορα εμβόλια να κάνουμε χωρίς αυτά να έχουν δοκιμαστεί για ένα εύλογο χρονικό διάστημα;;; ΕΠΙΣΗΣ: Ως τι μιλάει ο Bill Gates;;; Ως επιστήμων;;;

Έπειτα ο Gates, προσγειώνει τους πολίτες, καθώς αναφέρει πως «δεν έχουμε βγει ακόμα από το δάσος»: «Υπολογιστικά μοντέλα υποδηλώνουν ότι η πανδημία θα μπορούσε να επιδεινωθεί τον επόμενο μήνα. Πρέπει επίσης να μάθουμε περισσότερα για μια νέα μετάλλαξη του ιού που έχει εμφανιστεί, η οποία φαίνεται να εξαπλώνεται γρηγορότερα, αλλά να μην είναι τόσο θανατηφόρα», σημείωσε και συνέχισε:

«Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για να είμαστε αισιόδοξοι:

Ο ένας είναι ότι οι μάσκες, η κοινωνική απόσταση και άλλες παρεμβάσεις μπορούν να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού και να σώσουν ζωές κατά την διάθεση των εμβολίων.

Ο άλλος λόγος είναι ότι την άνοιξη του 2021, τα εμβόλια και οι θεραπείες, για τις οποίες διαβάζετε στις ειδήσεις θα αρχίσουν να φτάνουν σε τέτοιο επίπεδο, στο οποίο θα έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο. Ωστόσο θα πρέπει να υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί (για μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις, για παράδειγμα)».

Με άλλα λόγια, ναι μεν εμβόλια, αλλά τα μέτρα περιορισμού θα συνεχιστούν και αναμένουμε να δούμε σε ποιο βαθμό.

Στην συνέχει ο Bill Gates αναφέρεται στα εμβόλια στον τρόπο, κατά τον οποίο, υποτίθεται, παράχθηκαν, στον διαμοιρασμό τους σε όλον τον πλανήτη. Χαρακτηρίζει τα τεστ κορωνοϊού ξεπερασμένα, προτείνοντας «λύση»:

«Αρκετές εταιρείες εργάζονται σε γρήγορα τεστ που θα μπορούσαν να παραχθούν κατά δεκάδες εκατομμύρια.

Η βρετανική εταιρεία LumiraDx δημιούργησε μια συσκευή που έχει περίπου το μέγεθος ενός παχιού κινητού τηλεφώνου, με ένα πρόγραμμα ανάγνωσης καρτών στο ένα άκρο. Ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης παίρνει ένα δείγμα από έναν ασθενή, το εισάγει στο μηχάνημα και λαμβάνει αποτελέσματα εντός 15 λεπτών. Αφού αφαιρέσει τυχόν προσωπικές πληροφορίες που θα μπορούσαν να ταυτοποιήσουν τον ασθενή, η συσκευή ανεβάζει τα αποτελέσματα σε έναν κεντρικό διακομιστή. Στη συνέχεια, οι αναλυτές χρησιμοποιούν τα δεδομένα για να παρακολουθήσουν την ασθένεια σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με το πού θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες πρόληψης και θεραπείας».

Τέλος καταλήγει τονίζοντας την «παγκόσμια συνεργασία», η οποία προέκυψε από τον κορωνοϊό, συμπληρώνοντας πως το 2021 θα είναι χρονιά παγκόσμιων συνεδρίων για το… κλίμα αλλά και την οικονομία.

Να περάσει λοιπόν το 2020, καθώς το 2021 αναμένεται καυτό σε σχέση με τις παγκόσμιες εξελίξεις και την τύχη του πλανήτη.

el.gr

Σχόλια