«Υποχρεωτικό εμβόλιο για τους δημόσιους υπαλλήλους και τα σχολεία».


Υπάρχει διαμάχη στην κυβέρνηση σχετικά με την υπόθεση του υποχρεωτικού εμβολίου. Ο υφυπουργός Υγείας είναι υπέρ, ενώ ο υπουργός σκέφτεται μια σύσταση.

Η διαμάχη ξεσπά στην κυβέρνηση σχετικά με την υπόθεση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους δημόσιους υπαλλήλους. 

Η ερώτηση και η απάντηση είναι μεταξύ της Υφυπουργού Υγείας, Sandra Zampa (υπέρ) και της Υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Fabiana Dadone (κατά). 

"Αυτή τη στιγμή, το να αρχίζεις να μιλάς για υποχρέωση θα έβλαπτε" αλλά "πιστεύω ότι η λήψη εμβολίου πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για όσους εργάζονται στο κοινό". 

Έτσι, η Υφυπουργός Υγείας, Σάντρα Ζάμπα δήλωσε στο πρόγραμμα Agorà of Rai 3. 

«Πρέπει να έχουμε την υπομονή να εξηγήσουμε. Η επικοινωνιακή εκστρατεία - συνέχισε - πρόκειται να ξεκινήσει και σωστές πηγές μπορούν να βρεθούν στους ιστότοπους ISS, Υπουργείου και Aifa ».

 Αλλά «αν συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει άρνηση που δεν μπορεί να ξεπεραστεί, πιστεύω ότι πρέπει να θεωρηθεί υποχρέωση. Δεν μπορείτε να μείνετε σε RSA, όπου πρέπει να εργαστείτε για την υγεία των ατόμων που φιλοξενούνται και να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία τους. Αποφασίσαμε ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο, νομίζω ότι ισχύει και για τους επαγγελματίες υγείας και τους δασκάλους ».

Dadone: "Η πρόταση είναι αρκετή"

Η απάντηση του υπουργού 5 αστέρων είναι στενή. «Δεν μου αρέσει πολύ η υποχρέωση στον τομέα του εμβολιασμού. Η κυβέρνηση έχει συστήσει τον εαυτό της και νομίζω ότι μια ισχυρή σύσταση είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί η ασυλία των κοπαδιών », εξήγησε ο Dadone, σε συνέντευξη στο" L'aria che tira "στο La7, απαντώντας στην Υφυπουργό Υγείας. 

Στη συνέχεια, μια απάντηση στον Beppe Grillo: "Νομίζω μόνο ότι μερικές φορές το να κάνεις διασκέδαση με απίστευτες αντιπαραθέσεις είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να μπορέσεις να ξεφουσκώσεις τη διαμάχη." Έτσ λέει, ο υπουργός για όσα είπε ο ιδρυτής του κινήματος 5 αστέρων Beppe Grillo, ο οποίος σε μια θέση είπε, ότι θα ήθελε να εμβολιαστεί με μια «σύριγγα» με ένα μείγμα εμβολίων από τα ρωσικά και τα κινέζικα έως τα ιταλικά. "Έχουμε βγει για μια πολύ περίπλοκη χρονιά με 70.000 πολίτες που σκοτώθηκαν από covid και σήμερα συζητάμε πώς να επιβάλουμε τον εμβολιασμό, το βρίσκω παράλογο τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης". «Εκτίμησα το αστείο του Γκρίλο γιατί αγαπώ ανθρώπους που ξέρουν να το διασκεδάζουν», είπε ο Μπαμπάουν.

corriere

Corfiatiko.blogspot.com


Σχόλια